Actualitate

Un urs și-a făcut apariția în satul Dumitrița, altul pe DN 15 A

Un urs și-a făcut apariția în satul Dumitrița, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița care a trimis locuitorilor un mesaj de avertizare Ro Alert. Alt Moș Martin a fost văzut la intrarea în județ dinspre Mureș, în zona Restaurantului Izvorul.

Ursul a fost fotografiat de un șofer în timp ce traversa liniștit DN 15 A, într-o zonă nelocuită.

În schimb, la Dumitrița, ursul a ajuns în localitate, așa că ISU Bistrița Năsăud a trimis un mesaj prin sistemul RO Alert și i-a îndemnat pe oameni să-și ia măsuri de autoprotecție.

În cursul anului trecut, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud numărase circa o mie de urși în județ, de cinci ori mai mulți decât efectivul optim pentru județ. Urșii s-au înmulțit foarte mult fiindcă din anul 2015 a fost suspendat ordinul de recoltare pentru această specie, excepție făcând doar cazurile în care s-a aprobat o cotă de intervenție în regim de urgență, după ce urșii au produs pagube sau au atacat animale și chiar oameni.

Etichete

2 comentarii

 • Botswana amenință Germania ca le va trimite 20.000 de elefanți !
  Dacă sunt atât de ecologiști și de prietenoși cu mediul înconjurător, cu pădurea amazonian, cu elefanții, fără a fi afectați direct de efectele negative ale acestor animale asupra comunității, o să le trimită Botswana elefanți, să vadă și ei dacă mai sunt atât de ecologiști, când o să le distrugă elefanții culturile, o să le treacă prin grădini și nimeni nu i să își mai lase copii nesupravegheați pe afară.
  E ușor să fii activist, din fața calculatorului, de la etajul unu al facultății, fara sa fi văzut în viața ta un elefant, și fără să fi afectat de înmulțirea urșilor sau elefanților.
  Activiștii de mediu sau de orice fel, NU sunt afectați economic sau de măsurile pe care le propun ei.
  Și eu vreau taxe de mediu, de parcare, de înmatriculare etc în Bistrița!
  Dar eu nu locuiesc în Bistrița 😀 deci nu mă afectează!

  10
  5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.