(FOTO) Minunata lume a aromelor şi gusturilor italiene este acum mai aproape decât vă puteţi imagina. Bottega Pavarotti este cea mai nouă băcănie cu specialităţi italiene din oraş, deschisă pe strada Alexandru Odobescu, nr. 20, lângă Palatul de Justiţie şi vizavi de Direcţia de Venituri a Primăriei Bistriţa.
Alexandru Iuoraş, proprietarul Piadineriei din Piaţa Mihai Eminescu, a decis să deschidă această nouă locaţie după ce şi-a dat seama că şi bistriţenii, după ce au descoperit gustul mâncării mediteraneene, sunt tot mai atraşi de ea, inclusiv pentru că e o mâncare sănătoasă.
În Bottega Pavarotti găsiţi: muşchi de vită, salam cu trufe, ceafă de porc crud-uscată, salamuri tradiţionale spanionale cu ierburi şi piper, şuncă de Parma, salam maturat în vin, în total peste 25 de sortimente de carne şi preparate din carne, aduse din Napoli, Milano sau Toscana. De asemenea, tot aici găsiţi jamon, o şuncă făcută în Spania, atât în varianta crudă, cât şi coaptă în cuptor.
În ce priveşte gama de brânzeturi, aceasta este cu adevărat una foarte largă. În băcănie sunt peste 30 de sortimente: brânză maturată în vin, mai multe tipuri de brânză pecorino, parmezan, mozzarella şi ricotta di Bufala, brânză maturată de capră, brânză stagionată în foi de nuci, brânză tartinabilă, cea mai de lux brânză cu mucegai, şi anuma brânza Roquefort, dar şi Burrata, o brânză proaspătă pusă într-un săculeţ şi umplută cu brânză de vacă sau cu gorgonzolla, cu trufe sau cu somon. Mai multe sortimente de parmezan veţi găsi aici, iar din magazin veţi putea gusta din el înainte de a cumpăra (foto principal).
Şi în privinţa pastelor, oferta este foarte generoasă. În Bottega Pavarotti găsiţi cele mai selecte mărci de paste, cum ar fi Camerino, numărul unu în Italia, făcute ca şi de casă, al căror preţ este de 18 lei/500 de grame. De asemenea, mai găsiţi inclusiv paste integrale cu tot felul de arome, dar şi pesto de cânepă bio, pesto verde şi roşu, cremă de rozmarin pentru friptură de vită, cremă de trufe, capere, uleiuri de măsline produse de mai multe firme, orez, inclusiv negru, foi de lasagna, oregano, curry.
Cele mai scumpe paste sunt cele produse de firma Bosco şi au arme de mere, vin sau castane. Un pachet de 200 de grame costă 20 de lei, însă gustul lor merită toţi banii. Nu uitaţi să testaţi vestitele paste ale firmei Garofalo, o pungă de 500 de grame costând 11 lei.
Nu în ultimul rând, Bottega Pavarotti vă pune la dispoziţie specialităţi de dulciuri italiene: prăjituri, biscuiţi de la Perrotta Montella care pot fi serviţi la cafea, ciocolată neagră cu 99% cacao simplă sau cu portocale, ouă de ciocolată şi panettone.
Renumitul vin de Toscana roşu îl găsiţi tot aici, alături de alte sortimente de vinuri al căror preţuri oscilează între 35 şi 200 de lei butelia, ultimele fiind cu adevărat vinuri de top.
Iată cum se prezintă Bottega Pavarotti pe Facebook: „Povestea noastră este despre regiuni de o frumusețe unică, unde oamenii respectă cu sfințenie tradiția. Ei fac din produse aparent simple unele deosebite, datorită dragostei și încăpățânării de a respectă tradiția. Vă oferim produse tradiționale italiene, care și-au păstrat numele și rețetele de sute de ani. Descoperiți o lume naturală și simplă!
Suntem îndrăgostiți de un stil de viață italian, natural, altfel. Iubim și poveștile oamenilor care le creează, ale locurilor fără de care acestea nu ar există. Secretul unei vieți de calitate stă în produse de calitate! Oferim produse naturale și, astfel, încercăm să ne apropiem de stilul de viață sănătos. Te invităm într-o lume a calității și a tradiției italiene. Descoperă, învață, gustă și împarte cu cei dragi! Descoperă pasiunea pentru gustul, tradiția și cultură gastronomică a bucătăriei italiene.
Învață despre stilul sănătos, tradițional și perfect autentic de a produce aceste delicatese, transmis de secole, din generație în generație. Gustă și vei fi vrăjit de unicitatea și originea 100% naturală a acestor produse făcute cu dragoste și încăpățânarea de a respectă tradiția.
Împarte cu cei dragi și impresionează-ți oaspeții cei mai de preț. Oferă cadouri gourmet de neuitat și răspândește cultură culinară a Italiei pentru o viață mai bună. Cadourile gourmet pregătite de noi sunt personalizate după dorințele și bugetele clienților noștri”.
Băcănia „Bottega Pavarotti” este deschisă de luni până sâmbătă între orele 9.00 şi 21.00. Mărfurile sunt la preţ de producător. (P)
Poate sunt eu un pic mai traditionalist,mai nationalist ,dar sincer prefer o colesa cu branza si lapte acru de oi de pe la noi (rima involuntara).A trebuit sa treca ceva timp sa ne dam si noi seama ca untura de porc e mai sanatoasa decat uleiul falsificat din magazine ,cirnatul nostru de porc e mai bun decat salamul lor…Poate au aflat si italienii ca branza se mai face si din lapte,ca salamul mai trebuie sa contina si un pic de carne si ca nici noi romanii nu suntem popor de mana doua..in rest e bine la paste si pita sunt cei mai buni,dar la branza si carne merg pe mana romanasilor mei. PAREREA MEA !
Vorbești prosti nea Ioane,produsele italiene sunt recunoscute în toată lumea pentru calitatea lor. Brânza românească este folosită doar pentru materie primă. Procesul de maturare și de înobilare a brânzeturilor italiene are tradiție de sute de ani, cum de altfel sunt foarte pricepuți si la produsele din carne.
Așa că nu are niciun sens să ne lăudăm noi cu produsele culinare pentru ca trebuie să recunoaștem primitivismul care ne caracterizează.
Referitor la brânză îți dau dreptate, pastele sunt la ei cum e ciorba la noi, dar despre carne, mai ales cea de porc nu se pot compara cu noi. Sunt de 20 de ani printre ei, le-am gustat toate pastele și brânzeturile posibile, dar la carne sunt slăbuți. Oricum fiecare cu părerea lui.
Un T bone de Florence ar merge Rareş?
Fiorentina, mie personal nu prea îmi place, mai bine ar merge o bucată de slănină cu roșii , ceapă , brânză ( de-a noastră).
Produsele acestea nu concurează cu produsele româneşti traditionale. Sunt complementare, acoperă o piață care până acum nu a fost acoperită.
Ei operează pe o piață nouă, a delicateselor, a produselor scumpe.
Rămâne de vazut daca piata bistritana şi consumatorii locali, vor cumpara aceste produse.
Romanii s-au obisnuit să manance mult. Portii mari, ceafa de porc, ciolan, cartofi salate gigantice, să fie plin stomacul. Cand mananci produse iraliene, spaniole, tapas etc nu bagi ca prostul in tine. Mananci 2 feliute de salam milano, doua de sunca de Parma, 5 masline, 25g. de brânza etc.
Cum spuneam, gustati, mâncati puțin, nu vă indopați.
Am cumparat de cateva ori produse de la Bottega de cand s-a deschis si pot sa va asigur ca sunt produse de inalta calitate. Ma bucur ca in orasul Bistrita exista un astfel de magazin, deosebit din toate punctele de vedere: design-ul magazinului este deosebit, amenajat cu foarte mult bun gust (cu iz occidental), parca pasesti in alta lume, una mai civilizata. 🙂
Produsele sunt si ele de foarte buna calitate. Vorbim despre produse specifice, anumite specialitati in materie de mezeluri prelucrate de inalta calitate, branzeturi, vinuri deosebite etc., delicatese.
Asa cum spunea si Adrian, profilul clientului care cumpara din acest magazin este cel care pune accent pe calitate si nu pe cantitate, cel care stie sa aprecieze lucrurile bune fara a se ghiftui.
Ma bucur de fiecare data cand vad bun gust in Bistrita.
Felicitari proprietarului pentru initiativa!
Capră maturată? Ce bine sună, că ne-am săturat de capre tinerele. (Era greu să ziceți brânză maturată de capră?)
Puteaţi să faceţi o astfel de demonstraţie de inteligenţă dacă nu omiteam eu un cuvânt subînţeles, de altfel? Până la urmă cât de bine poate suna o frază în care repeţi de 10 ori cuvântul „brânză”?
Dar nu era omis niciun cuvânt, era scris ca și acuma. Topica era ideea, mă rog, sper că nu vi s-a tăiat pofta de mâncare.
E super iar patronul este un conoisseur.
As sugera sa isi puna o firma frumoasa afara si in general sa amanejeze fata in ton cu interiorul, as amai vintage-rustic. A fost greu de gasit fara firma.
Multumim Cristiana pentru promovarea produselor de calitate.
Da’ preturi la produse o pus? Ca nu cred ca sta asa bine cu RAMu! Ca iti da pretul din cap….cred ca dupa cum bate vantu!
Lipsa preturi si igiena. Intrati si in spatele magazinului si o sa va lamuriti.
In spatele magazinului (afara in curte) sunt materiale de construcții , cartoane , si alte lucruri pe care le am folosit la amenajarea magazinului !!! Binenteles ca si alea vor fii strânse 😉 nu cred Ca gunoaiele din curte tin de igiena magazinului interior , dar sunteți prea rai si comentați din orice , si va este ciuda ca alții pot mai mult decât puteți voi 🙂
Tapa!
Intr-o economie de piata cu libertate totala este normal sa apara din toate pentru toti .
Normal criticile si comentariile se fac pe proba nu pe auzite sau citite .
Este normal sa apara pro si „contra” .
Insa asa a evoluat lumea pana in ziua de astazi , altfel eram toti la coada la alimentara de pe centru asteptand sa cumparam ceva ce ne place sau nu dar cumparam pentru ca nu avem pe ce strica banii(nu toti au prins vremea).
.Gusturile nu se discuta .
bocca lupo e buona fortuna Pava
RECLAMĂ.. bună-rea…. E reclamă!!!
Bravo, Lucian pt. magazin!