Social

De unde vin participanţii la Concursul Internaţional de Atelaje Canine din Pasul Tihuţa

Concursul Internaţional de Atelaje Canine ”Drumul Romanilor”, ediția a II-a, va avea loc în Pasul Tihuţa pe Păşunea Rusu sâmbătă şi duminică, în 20 şi 21 ianuarie, iar primul atelaj va lua startul la ora 11:00. Competiţia e organizată de Clubul Sportiv Sleddog Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia Tăşuleasa Social.

Damaschin Berende, unul dintre organizatori, a declarat pentru Timp Online că echipajele participante vin din România, Republica Moldova, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Marea Britanie.

„Condiţiile sunt bune. Noi acum lucrăm pe trasee, facem pârtiile. Avem nu mai puţin de 23 de km în total. Sunt trei trasee, unul de 11 km, unul de 7 şi unul de 4. După cum se prezintă lucrurile în acest moment, mai avem ziua de vineri când prognoza spune că va mai ninge, probabilitatea ca totul să fie ok e foarte mare. Temperatura e acum de minus 2, minus 3, minus 4. E totul foarte bine. Dacă ceva se schimbă ceva brusc, în sens negativ, probabil condiţiile nu vor fi excelente, dar concursul se va ţine cu siguranţă”, a spus Damaschin Berende.

Cu toate că sunt gazde, campionul mondial Kiss Atila va participa la categoria D 1 cu şase câini, Damaschin Berende la C 1 cu patru câini, iar Bogdan Berende la D 1 cu doi câini.

3 comentarii

  • Pentru o buna informare, era necesara si o harta; numai cei din zona Tihuta, cunosc „Pasunea Rusu”. cei care doresc sa mearga ca si spectatori, nu au nici o posibilitate de informare.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS