Economie

Câți dintre turiștii care au vizitat județul au stat în apartamente și camere de închiriat

Județul Bistrița-Năsăud a fost vizitat anul trecut de peste o sută de mii de turiști care s-au cazat în hoteluri, pensiuni și în apartamente închiriate în regim hotelier. Cei mai mulți au venit în luna august, peste 14.000, iar cei mai puțini, sub 6.000, în februarie.

Potrivit Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud, în hoteluri s-au cazat 60% dintre turiști, în pensiuni – 10%, în pensiuni agroturistice peste 20%, iar în apartamente și camere de închiriat sub 10%.

Sejurul mediu a fost între 1,5 și 2,2 zile.

31 comentarii

 • Buna statistica, nu prea contam in peisajul turistic din Ardeal. Noroc cu sălăjenii ca altfel am fi fost iar ultimii.
  Numerele reflecta interesul si implicarea autorităților locale pentru turism.
  Mult pontențial, multe vorbe, multe povesti dar in Poarta nu sta nimeni, doar treci si nu te opresti.

  40
  3
  • Unde este Poarta asta a Transilvaniei ?
   Unde pot să-mi îndrum amici să meargă să o vadă ?

   43
   0
  • Principiul de bază a unei promovări este să arăți evident inclusiv din denumire produsul pe care vrei să-l promovezi. La noi este total pe invers promovâm ca tembeli un produs care nu există : Poarta Transilvaniei NU EXISTĂ nu a văzut-o absolut nimeni, în plus Bistrița nu este nici măcar poartă ea fiind situată în mijloc.
   Să dau câteva exemple poate vor înțelege şi tembeli din primăria Bistrița. Parisul are ca promovare Turnu Efel, Londra are Turnul Londrei etc…Noi avem ceva care nu este 🤣
   Chiar la intrările în oraş este un simbol stilizat în aşa hal încât nimeni nu ştie ce reprezită şi dacă se merită să se oprească aici. Chiar aşa cine de aici ştie ce reprezintă acea porcărie de simbol ?!

   52
   2
 • Înainte de.toate reflectă priceperea…
  Aşa pățeşti cînd Farul Călăuzitor e Partidul, cu al său Primsecretar.

  19
  18
 • ” Fără o Centură prin afara intravilanului, fără o Autostradă fără un Aeroport fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp şi lume ” În lumea actuală nu îți vin turişti dacă nu ai măcar un AEROPORT oricât ne-am da noi cu curu de pământ că tot nu vor veni.

  75
  12
  • Nu ai nevoie de aeroport, e suficient sa fi conectat rapid la un aeroport. 2h pana la Cluj sau Targu Mureș e suficient pentru a fi luat in calcul ca si proximitate de aeroport.
   Problema e lipsa de viziune turistică.

   23
   51
  • Daca ar exista drum sau tren ok, distanta pana la aeroportul din Cluj s-ar parcurge intr-o ora. Mai mult decat acceptabil. Ne putem folosi de Aeroportul din Cluj cum o facem si acum.
   Nu va exista veci un aeroport suficient de mare in Bistrita cat sa atraga zborurile internationale care sunt acum din Cluj. Transilvania abia aduna suficienti pasageri pentru zborurile care pleaca din Cluj.
   Ar trebui sa ne acceptam pozitia si statutul in zona si sa jucam mainile care ne avantajeaza – Muntii, natura, podgoriile, etc.
   Cum se face ca n-avem un telescaun de doamne ajuta pe niciunu din muntii din judet? Sau vreo statiune montana serioasa, concentrata pe sporturi de iarna, nu pe mancat si baut?

   28
   35
  • Turiştii şi investitorii nu vor să piardă pe drum în termeni reali mai mult de 3 ore din timpul lor prețios să vină de la Cluj sau Târgu Mureş până la Bistrița pentru nimic aşa că vor rămâne acolo sau vor merge undeva mai aproape în Apuseni sau Sovata, Sighişoara, Dej etc…. .

   43
 • Să nu ne îmbătăm cu apă rece să gândim un pic rațional să nu ne lăsăm pătrunşi de un orgoliu local nemăsurat şi neîntemeiat : BISTRIȚA NU ARE NICIUN POTENȚIAL TURISTIC. Lăsând la o parte faptul că turiştii nu au cu ce şi pe unde să ajungă rapid în Bistrița nici nu au ce vedea. Ce să vadă crâşmele de pe strada Liviu Rebreanu şi alte bazaconii sau paranchelile neprofesionale ținute pe stradă?! Crâşme sunt şi în alte părți nu trebuie să vină până în Bistrița pentru asta la fel aceleaşi parancheli le găseşti în orice orăşel de zilele oraşului etc… .
  Despre sloganul Bistrița Cetate Medievală şi ăsta este aiurea fiindcă Bistrița nu este Cetate Medievală, cea mai veche casă aflată pe Titulescu din Bistrița are doar 300 de ani şi asta nu este deloc Evul Mediu. Ce avem într-adevăr medieval se măruie sub ochi autorităților nepăsătoare aici mă refer la Zidul Cetății şi ruinele Cetății de pe Dealul Cetății. Cine vrea să vadă o cetate medievală va merge la Sighişoara, nu la Bistrița.

  47
  5
  • Acesta este adevărul gol goluț:Bistrița nu are potențial turistic!!!
   Orașul curat, ingrijit, plin de flori, cu fațadele clădirilor primenite, cu pasajele intreținute, poate fi reprezentativ pentru un fost oraș multicultural si nimic mai mult.
   Privind sintagma „Poarta Transilvaniei”, da, orașul reprezintă această poartă când vii dinspre Bucovina.

   15
   36
  • Un oarecare stai un pic că îmi dă cu zero ? Bistrița poartă cu Bucovina ?????? Cu ce ajută asta Turismul din localitate sau mai adânc cu ce ajută asta oraşul ? Cui îi pasă că Bistrița ar fi nu ştiu ce poartã cu Bucovina ?
   Pentru asta sau cheltuit bani grămadă
   ?

   27
   2
  • @ un oarecare, Adică vrei să spui să nu facem nimic productiv şi valoros pentru oraşul nostru că mergem şi aşa, să facem doar spoieli de fațade şi panseluțe şi dacă se poate să mai distrugem câte-o stradă sau mai multe . 😆

   10
 • Zidul Cetății este cea mai veche și valoroasă parte a Bistriței .
  Zidul cumva a reușit să scape tuturor dezastrelor, pe porțiuni a reușit să scape de decretul pricipelului Austriac carea vrut să-l dărâme integral, a reușit să scape furiei comuniștilor însă se pare că nu reușește să scape de acești noi administratori inconștienți ai orașului. Zidul Cetății trebuie restaurat și pus la adevărata valoare printr-un sistem de lumini monumental. Pentru protejarea lui trebuie interzis accesul autovehiculelor pe străzile Dogarilor, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu și Barbu Lăutaru, și trebuie încurajat pe aceste străzi doar accesul pietonilor și bicicliștilor, împreună cu pista de biciclete și aleia de pe valul de pământ de apărare din Parcu Mare vor face o buclă agreabilă de plimbare cu bicicletele și pietonală. Aceste străzi pot fi incluse în traseul Turistic de timp Urme de Pași numit ” Pe urmele Cavalerilor ” care cuprinde străzile Dogarilor-Mihail Kogălniceanu- Ecaterina Teodoroiu-Barbu Lăutaru-C R Vivu-Bisticioarei-Crinilor-I Slavici- Subcetate până la ruinele primei Cetăți a Bistriței de pe Dealul Cetății acolo unde se vede acum antena de telefonie mobilă.
  https://www.youtube.com/watch?v=pVN89ZQt0hQ

  39
  1
 • In multe orase din Europa locuitori s-au saturat de turisti; Barcelona, Amsterdam, Praga, Venetia, etc. Numărul turiștilor îl depășește pe cel al locuitorilor. 2 milioane, (20 milioane de turiști pe an). Am fost la Praga și la Barcelona în luna iulie și nu e plăcut deloc, o mare de oameni peste tot, cozi, etc.
  În Copenhaga vin vase de croazieră și turiștii sunt ca lăcustele, peste tot, nu se știu da cu bicicleta, îi pun în pericol pe ceilalți, fac gălăgie, se plimbă cu plasele în mână pe la Louis Vuitton, Gucci, etc. In special chinezi.
  Ia mai stați acasă.
  Prin Portugalia potecile sunt bătătorite, iar pe lângă poteci e plin de hârtie igienică.

  În Bistrița Năsăud cred ca ar merge turismul montan, drumeții pe Ineu, Bistriciorul, Colibița, drumeții la stână, pescuit, etc.
  Deci turiști interesați de natură ⛰️ . Motocicliști, Via Transilvanica. ,

  13
  28
 • Am umblat mult prin Europa în perioada 2003-2011. Depinde foarte mult în ce perioadă mergi, Praga iulie 🤮33 grade, aglomerație,
  Praga luna ianuarie, seara, luminile aprinse, ninsoarea care cade feeric din cer, străzi pavate, nici-un turist, a fost ca-ntro poveste de H.C. Andersen.
  Piața în care au intrat tancurile sovietice în 1968 , pt a înăbuși răscoala anticomunistă.

  Monaco vara, turiști, căldură, dezastru! 🤮
  Monaco primăvara, toamna, în Catedrala în care e înmormântată actrița Grace Kelly , sotia Prințului Rainier lll de Monaco, , cu gândul la filmările filmului James Bond în Cazinoul din Monaco.

  Aceleași destinații, două experiențe diferite! Două stări mentale diferite!
  Totul e în mintea ta.

  5
  15
  • Acum vin de la Gară din Bistrița am trecut şi pe la Autogară să văd . Este plin de turişti care ne năpădesc oraşu 🤣. Sălile de aşteptare sunt pline de nu ai pe unde să mai treci de atâția turişti ce avem 🤣.
   Numai prosti inutile se fac care duc oraşul la faliment .

   32
   1
  • Bălane alias veveritz ca întodeauna eşti pe lângă subiect pe lângă realitate

   25
   2
 • Ganditiva ca pentru o calatorie la Bucuresti trebuie sa schimbi trenul in Sarata si le mai trebuie turisti,daca doamne fereste vrei sa treci pasul Rotunda [asta vara o familie de cehi au ramas intrun vad de apa am am rugat un tafist sa remorcheze masina pana la Sant la un servis] esti terminat,la Rodna cetatea medievala e in spatele unui local,valea vinului cu casa scritorului ,cu stempurile [prelucrarea minereului ] de pe vrema romanilor au disparut ,la Sangeorz in afara de parc nu mai e nimic, apele minerale au disparut, are mai multi turisti Maeru cu apa de aur[bravo maereni],la Valea Mare in centru trag tafurile smd

 • Cu mici excepți arhitectura clădirilor din Centru Vechi este urîtă poate că este şi ăsta un motiv de ce nu vine nimeni la Bistrița.

  14
  • Care arhitectură 😂 ? Sunt doar nişte amărâte de case cu un singur etaj lipite unele de altele toate cu ferestrele în stradă.

   15
  • Păi şi primarul Turc promite un Aquaparcu Mecanica. Spor la treabă !

   16
 • Mutati-va cu totii in occident pe Coasta de Azur mai ales acel nemultumit care spune ca Bistrita este un catun.
  Chiar va rog sa dispareti din peisaj decat sa traiti o viata de nemultumiti la toate.
  Baaa, pentru voi nimic nu este bun si nimeni nu face nimic .

  1
  16
 • Sper să scăpăm odată de scena aia hâdă de pe stradă care se potriveşte cu Centru Vechi ca nuca-n perete.

  12
 • mă gândesc că este logic pentru ca Bistrița să aibă turişti este obligatoriu ca Bistrița să aibă şi parcări în Zona Centrală altel ciuciu turişti ca acum

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS