Actualitate

Unde se montează contoare de apă inteligente săptămâna viitoare

Continuă procesul de înlocuire a unui număr de 11.000 contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente, la Bistrița, în cadrul unui proiect derulat de Aquabis.

Începând cu 31 iulie, sunt programați abonații de pe următoarele străzi: Calea Moldovei, Stejarului, Remus Cristian Bucur, Av. Mihai Berbecariu, Grigore Pletosu, Corneliu Mureșanu, Iuliu Hossu, Mioriței, Grigore Moisil.

Procesul de demontare a contoarelor vechi, respectiv de montare a celor inteligente este operat de către o echipă formată din membri Aquabis SA însoțiți de reprezentanți ai firmei câștigătoare în urma procedurii de licitație aferente proiectului.


Proiectul ”Digitalizarea infrastructurii de apă şi apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, are dată limită de implementare luna decembrie 2023 și prevede înlocuirea unui număr de 11.000 contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente, care sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

Procedura a început în a doua jumătate a lunii iunie cu zona Unirea și a continuat cu străzile Lucian Blaga, Drumul Dumitrei Nou, Gorunului, Izvorul Rece, Aurel Vlaicu, Arinilor, Salcâmilor, Miron Cristea, Aleea Fotbaliștilor, Câmpului, Codrului, Dâmbului, Dealul Jelnei (extravilan), Făget, Pajiștei, Tabără, Valea Jelnei, Viorelelor.

Etichete

12 comentarii

 • E minunată tehnologia asta, însă jaful plății apei uzate, de parcă toată apa ce iese pe robinet, ajunge la wc, nu la plante, animale, etc, colaborat cu jaful plății apei ce cade din cer prin ploaie și nepăsarea populației la asemenea jaf, pare mult mai interesantă. Când un asemenea contor costă 1500 de lei, față de 92 de lei unul clasic, diferența de preț și întreținere, poate rezulta tocmai de la ce am descris mai sus, însă, de parcă nu ar fi suficient, prețul apei potabile (și al prețurilor conexe descrise), crește în fiecare zi. Așadar, investiția pe barba cetățeanului, merită toți banii.

  26
  1
  • Aquanis sa le puna gratis daca vrea alta etapa dar nu sa investeasca clientul bani in reteaua de apa pentru binele si modernizarea firmei care invarte banul cu lopata la ce preturi practica.

 • Uitasem să spun că acest contor, folosind tehnologia radio, radiază cu unde electromagnetice, toată apa ce trece prin el și ajunge apoi pentru consum. Se știe deja că undele electromagnetice, au o influență nefastă asupra legăturilor de hidrogen și oxigen din apă, iar micro-particulele electromagnetice din apă pot fi la rândul lor influențate și încărcate magnetic, atrăgând apoi la rândul lor alte particule micrometrice. Nu e ca și cum ai magnetiza ori radia apa din calorifer, ci e vorba de radierea și magnetizarea apei potabile, iar această acțiune nu este cercetată nicăieri, ori majoritatea nici măcar nu știu, ori nu li se spune ce efecte are. E fain să montezi un asemenea contor, fără să știi ca instalator, dacă are ori nu efecte periculoase asupra organismului. Nu e vorba de un contor de energie electrică, ci despre apă, izvorul vieții.

  16
  12
  • Si apa, prjn moleculele pozitive de la hidrogen prin frecare cu conducta de otel unde este mult fier negatv degaja un camp electromagnetic care poate priduce oricand o scanteie si sa se aprinda oxigenul din apa…mai ales atunci cand sunt intreruperi dese si creste catitatea saturata de oxigen din conducte!!!

   8
   5
 • Asa rezulta o apa moarta numai buna de spalat blidele si hozatele second hand pe care le purtam. Ecologistii nu beau apa de la robinet, ci de la Mama NATURA din venele pamantului. Apa este principalul element din corpul nostru putred de boli de la sosuri, bautura si tabac, si mai ales noxele care le produce tot noi.

  8
  9
 • Lipsește să mai începeți și discuția despre 5g, wifi, card/drac etc.
  Așa spuneau și alții despre primul tren,că dacă merge mai tare de vreo 30km/h iese aerul din vagon și asfixsează pasagerii!

  19
  8
 • Da ce ziceti voi cati mor pe zi striviti de propria coapta pe patru roti.? Asa ca lasati contoarele-n pace ca aveti de ce sa va feriti.

  5
  11
 • bine ca s-au „gandit” sa le monteze in perioada asta cand oamenii sunt in concedii, vacante, etc. Parca vad ca te poti trezi cu apa oprita daca nu o pot monta. Ca la noi, la nimeni.

  In legatura cu radiatiile: ce poti face? ii poti opri? Cand au venit furnizorii de net cu wifi in fiecare apartament, i-ati oprit? Nu am vazut nici un comentariu.

 • @Andrei / Balan / danverab : Bre voi furati curent urat de tot cu conspiratiile astea…dovezi si argumente de pe site-uri de de propaganda…schimbati marfa ce o fumati ca nu e de voi

  2
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS