Actualitate

Unde se montează contoare de apă noi săptămâna aceasta

Procesul de înlocuire a celor 11.000 de contoare clasice cu contoare de ultimă generație continuă la Bistrița. În această săptămână, o parte din echipe se vor afla pe străzile General Grigore Bălan, General Eremia Grigorescu și Aleea Greuceanu pentru schimbrea contoarelor la toate locațiile de consum la care încă nu s-a ajuns.

Aquabis anunță că următoarele străzi pe care se intervine pentru demontarea contoarelor vechi și montarea celor noi sunt: Drumul Dumitrei Vechi, Ion Minulescu, Vasile Conta, C. R. Vivu, Vasile Lupu, Aleea Pandurilor, Tudor Vladimirescu, Drumul Cetății, Simion Mândrescu, Drumul Dumitrei Nou, Lucian Valea, Primăverii, S. E. Pașcu, Intrarea Caisului, Constantin Pavel, Aleea Nucului.

Procesul de montare a apometrelor de ultimă generație face parte din proiectul ”Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Bistrița – contorizare inteligentă”, care a fost demarat la începutul lunii iunie.

Proiectul are dată limită de implementare luna decembrie 2023 și prevede înlocuirea unui număr de 11.000 contoare aflate la limita duratei normale de serviciu cu contoare inteligente, care sunt dotate cu posibilitatea de citire la distanță și au o durată de viață de 15 ani. 

Procedura a început în a doua jumătate a lunii iunie cu zona Unirea și a continuat cu străzile Lucian Blaga, Drumul Dumitrei Nou, Gorunului, Izvorul Rece, Aurel Vlaicu, Arinilor, Salcâmilor, Miron Cristea, Aleea Fotbaliștilor, Câmpului, Codrului, Dâmbului, Dealul Jelnei (extravilan), Făget, Pajiștei, Tabără, Valea Jelnei, Viorelelor, Stejarului, Remus Cristian Bucur, Av. Mihai Berbecariu, Grigore Pletosu, Corneliu Mureșanu, Iuliu Hossu, Mioriței, Grigore Moisil, Calea Moldovei, Grănicerilor, Sucevei, Muncelului, Emil Gârleanu, Bârgăului, Intrarea Pinului, Intrarea Fagului, Năsăudului, Avram Iancu, Ostașului, Aleea Fântânele, Mesteacănului, Colibiței, Florilor, Andrei Mureșanu, Aleea Tihuța, Aleea Rotundă, 1 Decembrie, Aleea Ineu, Intrarea Zorelelor, Petre Ispirescu, Locotenent Călin, Aleea Pârâiașului, Aleea Basmului, Aleea Voinicului, Aleea Merilor.

VEZI ȘI:

Etichete

6 comentarii

  • Asta ar trebui sa ne explice Directorul Aquavbis.
   – Urban/rural : Cluj din 700.000 locuitori 500.000 licuiedc la oras (Cluj, Dej, Turda, Huedin, Gherla, etc) si foarte putini la sat.
   In BN e invers doar 100.000 la oras si restul la tara, uda gradina, nu su apometru, se conecteaza illegal etc,
   Se face multa risipa la tara. Tragi țeava si doar un sfert din populatie se conectează. INVESTITII scumpe pt putini oameni.

   Eu consum 2m3 pe lunā.
   (4 persoane 8m3 pe luna).
   Cei de la tara cat consuma, cand lasa spa sa curga in gradina, iarna, sa nu inghete

   Poate ca Clujul are doar cheltuieli de funktionere, in timp ce BN are cheltuieli cu INVESTITII.

   Comunicarea Aquabis cu populatia este deficitara!
   Ar trebui sa aibă o persoana care se ocupa cu acest lucru, care a studiat comunicarea si relațiile cu publicul.
   Kommunikationschef .

   Explicati domnilor care e situatia la Aquabis!

   4
   4
 • Mi-a mai venit in minte un lucru.
  Clujul împarte cheltuielile la 700.000 locuitori, (Bistrița împarte cheltuielile la 300.000 locuitori) iese un preț pe unitate mai mic la Cluj.

  Multe cheltuieli sunt la fel, indiferent de câți abonați ai.

  Transmiți un meci de fotbal prin Cablu.
  Platesti 20.000 € drepturi de televiziune.
  Clujul împarte 20000€ la 700.000 abonați
  Bistrița împarte 20000 € la 300.000 abonați TV

  1
  7
 • Va rugam montati contoare inteligente si in Piata Mica deoarece contoarele de citire sunt sub masinile care parcheaza fiind puse canalele aiurea in loc sa fi fost lasate pe sub portile caselor.

 • Pentru cei interesati, sa stiri ca la Aquabis este Serviciul de comunicare si relatii cu publicul, la parter camera 1. S-ar putea ca d-soara sef serviciu sa nu fie, pentru ca face orice,mai putin atributii de servici.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS