Social

Unii dintre ”schilozii” care ne cer bani sunt niște impostori. Dovezi însoțite de un apel

Unii dintre cerșetorii pe care îi întâlnim la ușile marilor magazine, în parcări sau pe străzi, oameni aparent suferinzi, nu sunt altceva decât niște impostori care pot munci, dar aleg această metodă simplă de a face rost de bani de la oameni naivi și cu suflet mare.

În timpul campaniei de combatere a cerșetoriei, Poliția Locală a prezentat dovezi că respectivii nu aveau nicio suferință. Le puteți vedea în filmulețele de mai jos.

”Echipajele noastre împreună cu inspectorii Direcției de Asistență Socială au verificat zona Andrei Mureșanu, aceasta fiind sesizată de cetățeni ca fiind frecventată de persoane ce apelează la mila publică. Controale s-au desfășurat și în Piața Decebal, strada Gării și Tudor Vladimirescu. S-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 5.650 lei în baza legii 61/1991pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniștii publice.

În aceasta campanie, rolul determinant îl au BISTRIȚENII și societatea civilă. Vrem să aducem la cunoștința bistrițenilor faptul că cerșetoria este o meserie practicată din cele mai vechi timpuri. Este o problemă socială globală ce poate fi combătută doar dacă instituțiile statului, societatea civilă și populatia colaborează. Din acest motiv, vă solicitam din nou:

NU OFERIȚI BANI SAU ALTE BUNURI PERSOANELOR CARE APELEAZĂ LA MILA PUBLICĂ!

Compartimentul Control Comercial din cadrul Poliției Locale s-a alăturat campaniei de combatere a cerșetoriei aflată în desfășurare, deoarece și agenții economici ce desfășoară activități pe raza municipiului Bistrița sunt afectați de acest fenomen. Având în vedere acest lucru, solicităm operatorilor economici ce desfășoară activități mai ales în zonele comerciale de pe Calea Moldovei și bulevardul Independenței să acționeze responsabil și să nu încurajeze acest fenomen”, a transmis Poliția Locală.

4 comentarii

  • Cersetoria a devenit o afacere. De cativa ani inainte de Craciun mi-a zis un cersetor ” Merge treaba. De doua saptamani am trimis 500 de euro acasa si acum mai trimit 500. ” De atunci am invatat sa nu le mai dau bani. Daca vrei sa ajuti,ajuta pe cineva care chiar are o problema nu care a facut o afacere din mila ta.

    37
  • E aceeasi treaba, banii care ii cheltui tu sa le cumperi una alta nu ii mai cheltuie ei, ca pana la urma tot trebuie sa manace ceva. Daca le cumperi ceva ce nu le place le arunca.

    21
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS