Politică

USR cere sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale

USR a depus o solicitare oficială pentru convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, în perioada 17 august – 1 septembrie 2023, pentru reexaminarea proiectului de lege privind pensiile speciale.

”Amânarea reanalizării proiectului de lege în Parlament reprezintă un semnal clar că PSD și PNL nu vor, de fapt, eliminarea pensiilor speciale.

În cererea înaintată de USR se arată că a trecut mai mult de o săptămână de la publicarea motivării deciziei nr. 467/2023 a Curții Constituționale și se impune reexaminarea de urgență a proiectului de lege privind pensiile speciale. Orice întârziere în adoptarea unei legi care să elimine pensiile speciale pune în pericol accesarea a miliarde de euro din PNRR.

”Pe 3 august, prim-ministrul Ciolacu a anunțat convocarea unei sesiuni extraordinare pe tema pensiilor speciale, numai că au trecut două săptămâni de atunci și nu s-a întâmplat nimic. Dacă Ciolacu așteaptă ca experții PSD și PNL care au scris o lege neconstituțională să repare ce au greșit, cred că ne apucă alegerile și tot nu o să găsim o soluție de eliminare a pensiilor speciale. Parlamentul este singurul loc în care putem găsi o soluție viabilă pentru rezolvarea odată pentru totdeauna pentru inechitățile din sistemul de pensii”, spune liderilor senatorilor USR, Radu Mihail.

USR cere ca, odată cu convocarea sesiunii extraordinare, birourile permanente să stabilească și un program de lucru clar pentru comisiile sesizate în privința legii”, transmite USR Bistrița-Năsăud într-un comunicat.

7 comentarii

 • Domnilor de la USR ați fost la putere, la guvernare. Ați avut majoritatea necesară în coaliția din care ați făcut parte să întreprindeți această acțiune. Faceți doar demagogie ieftină.

  18
  13
  • De ce crezi că s-a rupt alianță dintre USR-PNL si UDMR?
   Pentru că că PNL si UDMR s-au opus reformelor.
   Si atunci de ce sa stai la guvernare, asa de formă, legat de mâini si de picioare, fără să poți schimba țara in bine?
   Cât timp a fost la guvernare USR?
   Șase luni?
   Ce vreți sa facă in șase luni? Alții nu au făcut nimic in 34 de ani.

   16
   11
  • Tu esti cu vaca(de fapt cred ca esti special,sau pui de special).Nici un moment nu a plecat ciuma rosie de la butoane(de la al 2lea razboi mondial incoace).Pricepi?Curtea Constitutionala mafiota,Inalta Curte mafiota,etc,sunt alcatuite din ciumati speciali,de care nu scapam veci!Ai vrut sa faca ceva usrul cu 20%? Tu chiar esti cu vaca!!

   11
   7
  • Au fost cumva singuri la guvernare ? Tu ai avut asteptari de la USR intr-un an de zile cate nu au avut altii in 30 de ani de guvernari feseniste ?
   Cu un premier Catu care a avut ca scop ultra control si rezistenta la reforma.
   Cel mai bun lucru lasat de USR e PNRR si reforma sistemului de pensii. Nu au reusit sa schimbe direct legea dar au lasat portite pentru a ii obliga pe fesenisti.

   11
   9
  • Alianta s-a rupt din motive de ciordeala.USR nu a vrut sa respecte algoritmul adica a vrut sa fure mai mult decat cele 13 procente cu care a venit la guvernare.Normal ,ceilalti doi hoți mai mari i-au dat peste gheare.

   9
   10
 • Totul este gargară! Hai să fim serioși! USR PSD PNL AUR etc zero barat!!! Și gura lor mâncă!!! Dacă vreți să vă îmbătați, nu încercați cu apă de izvor!!!! Aveți alte lichide care vă pot încețoșa mintea! Cine are!!!! În rest să ne facem că plouă!!!

  7
  4
 • Rares bogdan prietenul lui sighiartau zicea ca dupa 30 de zile vor taia pensiile speciale…. intrebati pe robert cum sta treaba. Pensiile speciale sunt pt oameni speciali.

  11
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS