Politică

USR: Inițiativa de dotare a Poliției Locale cu bodycam-uri, blocată

USR transmite într-un comunicat că PSD-PNL blochează inițiativa de dotare a Poliției Locale cu bodycam-uri: ”Prioritară este siguranța cetățenilor, nu jocurile politice”.

”Guvernul PSD-PNL a dat un punct de vedere negativ pentru inițiativa USR care permite dotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri. Este inexplicabil acest punct de vedere pentru o inițiativă care protejează atât cetățenii, cât și polițiștii locali.

Importanța bodycam-urilor purtate de polițiști a fost din nou demonstrată în cazul accidentului din 2 Mai, imaginile de pe bodycam-ul polițistului care l-a oprit și testat pe autorul accidentului fiind singurele imagini-probă în care poate fi constatat comportamentul acestuia.

”Prin introducerea bodycam-urilor în cazul Poliției Locale, cetățenii ar fi protejați împotriva eventualelor abuzuri din partea polițiștilor locali, dar și aceștia ar fi protejați de violențe, agresiuni și mărturii false. De asemenea, s-ar putea evalua clar câți polițiști locali sunt în patrulare pe străzi și câți stau ascunși prin birouri, angajați pe pile politice și plătiți din bugetele locale pe muncă fictivă”, spune deputatul USR Bogdan Rodeanu, inițiatorul legii USR pentru dotarea polițiștilor locali cu bodycam-uri.

Guvernul PSD-PNL invocă argumente false pentru a justifica respingerea legii USR. Guvernul susține, în mod eronat că normele UE pentru protecția datelor personale nu le-ar permite polițiștilor locali să filmeze. Toți polițiștii și forțele de ordine din toate țările UE au dreptul și, în unele țări, chiar obligația de a purta aceste sisteme în activitatea lor. Chiar și în România, IGPR dotează deja polițiștii cu aceste echipamente.

În plus, Polițiile Locale din toată țara administrează deja centrele de supraveghere video ale orașelor și comunelor care au această dotare. Polițiile Locale stochează imagini și operează camere video montate pe domeniul public. Mai mult, au deja și camere video montate pe mașini care filmează activitatea lor în menținerea ordinii publice.

USR face apel la parlamentarii din toate partidele să înțeleagă importanța acestui proiect și să prioritizeze siguranța cetățenilor, nu jocurile politice”, se arată în comunicatul USR.

Etichete

5 comentarii

 • Bineînțeles, în 🇪🇺 sunt în folosință și introduse cu ani în urmă.
  👍🏻 indiferent de culoarea politică care propune, iar costurile sunt doar un pretext la ora de lansar-se sau a nu
  lansa-se.

  7
  12
 • Voi vreți sa-i dotați cu bady cam și defapt ăștia trebuie desființați!!! Ce rol are politia locala??? Peste tot sunt masini parcate pe spațiu verde, pe trotuare. E plin de cerșetori peste tot, pietonal, supermarketuri…. eu nu știu ce rol au mai exact pentru ca eu ca cetățean nu îmi dau seama dacă taxele si impozitele mele sunt cheltuite pentru a mi se oferi servicii publice sau pentru a plății niște oameni care chiar nu fac nimic, cum sunt acești polițiști locali, apropo și denumirea e forțată, de fapt Gardieni Publici ar fi mai corect!!!

  1
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS