Actualitate Recomandări

USR PLUS vrea ca și la Bistrița să fie montate camere de supraveghere a malurilor râului

Mai multe coșuri de gunoi pe malurile râului Bistrița, panouri informative și camere de luat de vederi pentru depistarea poluatorilor sunt doar câteva din măsurile pe care consilierii USR PLUS intenționează să le propună pentru ca albia râului să fie mai curată, a spus consilierul local Nicolae Pavelean (USR PLUS).

”Ca voluntar care a participat la câteva acțiuni de ecologizare a râului Bistrița vreau să spun că problema deșeurilor de pe malurile râului Bistrița nu e legată doar de ce vine în amonte, de la Livezile sau de pe Valea Bârgăului. Problema este că sunt aruncate gunoaie chiar din municipiul Bistrița de locuitori ai orașului sau de cetățeni care tranzitează zona și lasă gunoaiele la voia întâmplării. În acest sens, consilierii USR PLUS lucrează la câteva proiecte de hotărâri referitoare la implementarea unor norme mai stricte de gospodărire, întreținere și curățenie a malurilor râului Bistrița, amplasarea unor coșuri de gunoi în apropierea malurilor râului Bistrița și afișarea unor panouri pe malurile râului Bistrița legate de curățenia în zonă. De asemenea, un lucru pe care l-am văzut în alte UAT-uri este amplasarea unor camere mobile de supraveghere care, din ce am văzut, spre exemplu la Sângeorz-Băi, își fac foarte bine treaba și identifică destul de rapid persoanele care aruncă deșeuri la voia întâmplării pentru a fi trase la răspundere și sancționate. Este de ajuns să dai un exemplu, două, astfel încât cetățenii să conștientizeze și să nu mai arunce la voia întâmplării”, a spus el.

Consilierul USR PLUS a intervenit după ce Ionel Burdus (PSD) a propus ca la intrarea în Bistrița să fie montat un filtru pe râu ca să rețină gunoiul ce vine din amonte și care funcționează foarte bine în alte părți.

4 comentarii

  • Sunt bune si camerele , mai fixe si mai mobile , dar identificarea nu o fac acestea , d-le consilier Pavelean. Ele imortalizeaza numai momentul faptei dar identificarea se face de catre anumite „organe” prin mijloace specifice. Prevederea unor filtre , in lungul raului merita deasemeni discutii si poate chiar un articol (chit ca propunerea vine de la un consilier PSD) . Dar ce ne facem cu pungile si pet-urile din varfurile arinilor si rachitilor? Trebuie umblat la cauzele fenomenului , d-lor consilieri.

  • Ecologistii, Verzii condusi candva de mine au cerut asta la fiecare dezbatere de bugete din 2007 pana astazi. Nici dracu nu ne-a luat in seama ! Daca eram si noi pesedisti, penelisti poate ca aveam camere si in sufragerie. Si nu am stat cu mana in san ci am participat la ecologizari fara numar pe Bistrita si alte locuri. Acuma luam o pauza meritata ca oricum ne-a luat la MISTO administatia. Sa o faca cu cine vor curatenia de primavara.

    • Domnul Bălan, aveți consilier verde în coaliție cu PNL, nici măcar el nu v-a votat cererile 🙂
      #teapaelectorală, #verdedebalan

  • telespectatorule nu am nici un consilier. La ora actuala nu mai reprezint Partidul VERDE decat dupa o sentinta definitiva de revenire a vechii conduceri la Partidul VERDE. Pana atunci nu ma reprezinta si nu reprezint nici un partid. Noutatile le veti afla la timpul potrivit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.