ACTUALIZARE Autorităţile anunţă că platforma informatică care permite programarea persoanelor pentru vaccinarea împotriva Covid-19 – https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ – este operaţională.
Începând de luni, în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva Covid-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din Etapa I, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate şi social, urmând ca ulterior să se activeze accesul în aplicaţie şi pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a – populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale şi grupa a III-a – populaţia generală).
”Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicaţie va fi disponibil şi pentru aceste două grupe populaţionale. Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuţia dozelor de vaccinare şi evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populaţia generală din etapa a 3-a”, au transmis, luni, autorităţile.
Potrivit acestora, paşii de înscriere sunt uşor de parcurs.
Din platforma naţională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se accesează meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau se accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.
Persoanele care se planifică la vaccinare îşi creează un cont pe baza datelor de identificare şi a numărului de telefon. În contul creat, cetăţenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare şi rapelul (cea de-a doua doză). De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată.
Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărţii de identitate.
Important: Persoanele din etapa 3 de vaccinare – populaţia generală – vor putea să se înscrie fără a fi condiţionate de deţinerea unui certificat digital calificat (semnătură electronică). Înscrierea prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 şi 2, care constituie persoane juridice. Pentru etapa 3 (Populaţia generală), înscrierile nu sunt disponibile în acest moment. Cetăţenii îşi pot crea un cont în platformă, însă opţiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare.
Platforma a fost dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pe baza cerinţelor operaţionale formulate de Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Covid-19.
Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul cărora se va realiza accesul securizat în aplicaţia Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV). Aplicaţia RENV este pusă la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a avea evidenţa vaccinărilor. Platforma şi sistemele informatice puse la dispoziţie de către Serviciul de telecomunicaţii
Speciale au fost astfel dimensionate şi configurate încât să permită accesarea simultană de către un număr mare de utilizatori, totodată fiind implementate şi măsuri specifice de securitate cibernetică.
……………………………………………………………………………………………………………………………….
Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), înscrierile în platforma informatică de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ se realizează în corelare cu cele trei etape, stabilite prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, în care vor fi vaccinate grupele de populaţie.
„Pentru asigurarea accesului tuturor categoriilor de persoane la programarea pentru vaccinare, au fost identificate mai multe posibilităţi de înscriere, pe fiecare etapă în parte. Astfel, înscrierile se pot realiza individual, direct în platformă, prin apelarea call centerelor direcţiilor de sănătate publică (DSP), operaţionalizate de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), prin medicii de familie, precum şi prin personalul din direcţiile de asistenţă socială ale consiliilor locale”, a arătat sursa citată.
CNCAV a precizat că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalităţile corespunzătoare categoriei din care face parte:
• pentru etapa 1 – Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat – înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat;
ii. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care nu deţin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.
• pentru etapa 2 – Populaţia cu grad ridicat de risc şi Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale – înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfăşoară activităţi în domenii cheie, esenţiale;
ii. Individual, direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicaţia confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
iii. Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
iv. Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale şi rezidenţiale;
v. Prin aparţinători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
vi. Prin apelarea call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
vii. Prin direcţiile de asistenţă sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani şi pentru persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă;
• pentru etapa 3 – Populaţia generală – înscrierile se pot realiza astfel:
i. Prin intermediul angajatorului;
ii. Individual, direct pe platforma informatică;
iii. Prin apelarea call centerelor;
iv. Prin intermediul medicului de familie;
v. Prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor.
Paşii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentaţi în Manualul de utilizare, postat pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro.
De asemenea, alte informaţii utile pot fi accesate la secţiunea „Întrebări frecvente” de pe platforma de programare. „Reamintim că, în acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat”, a subliniat CNCAV.
Buna ziua! Dar nu se poate sa mai treci de Autentificare nicicum, unde sa poți face programare? Eu chiar am interes se nevoie sa ma programez cât mai repede.
Daca gasesti sa ne scrii. Nu se poate face programare
Primii planificati : Personalul medical si auxiliar din spitale! Normal!
Da, sunt mai la risc iar apoi din perspectiva epidemiologica pura ar trebui vaccinati cei care participa la adunari majore fara a respecta ceea ce cer autoritatile…
Ar trebui clinici ambulante echipe mixte cand ii prind pe unii ca nu respecta Letea hopa-b duba pe langa amenda si vaccinul..:):):)
Ok ar fi comunism ..da uneori zau e tentant pentru o populatie infantilizata intelectual.
https://youtu.be/2ABr9iUip44
Domnule MPN
Dumneavoastra nu faceti parte din categoria mentionata. Ati fost candva dentist, actualmente pensionar, deci sunteti in categoria 3!
Iar ca si cifre, de exemplu o tara ca si India cu un ministru cu turban vorba ta…e a cincea tara din lume la nivel de cheltuieli 59 miliarde dolari..da vreo peste jumatate merg pe salarii
Pe nivel de soldat 43000 dolari. Departe de USA care au cheltuieli de jumatate de milion sau UK 367000 cheltuieli anuale pe soldat.
Da sa vezi ca esti rau pozitionat in critica cu parul lung…mai trebuie sa-ti actualizezi cunostintele..exista o solutie citeste…:) am vazut tendinta actuala a unor concetateni de a desconsidera tari despre care habar n-au…la inceput erau in general cele africane ..referinta clasica iar acum intra in peisaj altele exotice.
Sentimentele astea de superioritate strica..nene cand te uiti pe cifre..te pot bate unele tari din Africa de iti ies ochii din cap vorba aia 1 la 1. Lumea nu sta pe loc inghetata intr-un raport de puteri.. GDP Indiei o situeaza pe un onorabil loc 5 mondial – 2.85 trilioane un ordin de marime de 10 ori mai mare decat al Romaniei..sau al Nigeriei de exemplu e dublu fata de cel al Romaniei…bun pana la urma fiecare se simte confortabil pe coltisorul lui..:)
Parerea mea si o sustin fara nici o ezitare, si am sustinut-o in trecut , rezultatele din testele PISA ale tinerilor din Romania ( aluzie la infantilizarea intelectuala) e datorata printre altele:
1.Procentul din PIB alocat educatiei insuficient
2.Prezentei materiei de religie in programa scolara( a extinderii influentei bisericii in bancile scolare) …
3. Politicilor de cadre..daca in Singapore, Finlanda , Estonia ai ca si profesori cadre selectionate dupa superselectie cu competente pedagogice..cu un masterat, la noi pe vremea cand am parasit sistemul, post-decembrist unii se angajau cu vitelul si pare ca azi sunt bine mersi inca pe posturi.
E parerea mea, sunt subiectiv, recunosc, foarte probabil lucrurile s-au mai schimbat. Pare ca totul evolueaza excelent pozitiv…e foarte bine, ar trebui sa va bucurati.
Doar pe la televiziune in final am vizionat in mare parte excelentul documentar Decembrie Rosu din 2019 de la TVR.
Si am concluzia mea.
Tot subiectiva.
La vremuri noi, aceiasi oameni.
Revenind la vaccinare.
1.Medicii din linia 1 s-au grabit se pare sa se vaccineze ..au vazut prea multe morti oribile iar acum cu vaccinul putem spune in contextul ca unii au acces la el, evitabile.
2 . Chiar cei care au primit o supradoza de vaccin accidental – pana la 5- ori cantitatea ..se pare ca au supravietuit imediat…
Eu vad ca unii nu inteleg necesitatea de a se vaccina.
Problema lor.
Argumentul final va fi rata mortalitatii vs alte populatii.
Pacat, s-a inceput oarecum bine…masuri aplicate corespunzator nivelului de amenintare.
S-au relaxat se pare masurile, s-a dat drumul la dezinformare…
Nu va fi bine .
Argumentul cu 5 doze e in favoarea administrarii.
Lumea se temea ca la o doza sanatatea lor va fi afectata iremediabil.
Deja au fost trimisi unii acasa, simptome f.usoare.
Eu am impresia ca nu intelegi un argument simplu.
Care e urmatorul.
Vaccinul nu are efecte imediate grave.
Si foarte probabil nu are pe termen lung.
Vaccinul salveaza vieti.
Ale celor care se vaccineaza si a celor din jurul lor. Efect similar cu toate vaccinurile.
Un vaccin transforma o infectie mortala intr-o bola evitabila.
Citeste despre tuberculoza- despre vaccinul BCG administrat in tarile din blocul de est, se pare ca a salvat vieti in fata covid19 . O spun statisticile din fosta Germanie de Vest vs Germania de Est. Batranii germani proveniti din Germania de Vest au avut rata de mortalitate mult mai ridicata, fata de cei din Germania de Est, din simplu motiv ca nu a fost obligatoriu. E o proba stiintifica despre eficacitate.
Apoi, trebuie sa fi complet idiot sa crezi ca un guvern,stat vrea sa-si omoare oamenii cu o injectie cu orice pret.
Adica deraiat complet pe linia gandirii.
Pot admite argumentul de a se teme de efecte secundare nedovedite posibile pe termen lung..
Dar ce se stie de exemplu in cazul variolei dupa ani de vaccinare , care sunt riscuriel vaccinarii.
1 din 4 copii are roseata
1 din 20 temperatura mai ridicata
1 din 1900 are probleme moderate, roseata pe tot corpul, febre pe perioada mai indelungata
1 din 26000 eczeme
1 din 83000 encefalita
1 din 667 000 infectie mai severa
2 morti pe milion sisteme imunitare foarte slabite.
Argumentele pro-vaccinare pot continua..
Dar unii aleg sa traiasca in lumea lor de frici irationale.
Ok problema lor, riscul lor..dar ca de exemplu sa dovedesti o imunitate pe cale naturala, adica sa se produca o mutatie la nasterea unui nou nascut care sa asigure rezistenta in fata unui virus nou..e chestiune de generatii…exemplul malariei..africanii au dobandit gena DARC..
Etc, etc.
Eu logic sunt increzator in vaccin, cand imi vine randul o sa ma vaccinez, o sa pun intrebari prealabile daca e cel mai eficace (varianta de 100% protectie la 90%)… care e doza. That is it, that’s all.
Sper sa ajunga vaccinul cat mai abordabil pentru cei care vor sa se vaccineze si sa fie salvate cat mai multe vieti.
Atata tot.
Acum daca unii cred ca daca cu pieptul dezvelit si rugaciunea se apara de covid19, e problema lor personala , nu am sa le schimb sistemul de credinte de pe o zi pe alta si nici temerea lor personala..frica de…pentru asta exista psihologi specializati…
Astalavista,
Sa ne vedem sanatosi cu familiile noastre intregi dupa pandemie, asta le doresc tuturor.
Si de fapt, materialistic, faptul ca unii nu se vaccineaza cand ar putea si lasa in acest mod ca boala sa faca ravagii in continuare..e la limita gandirii practice, un bonus pentru altii.
Intr-o lume cu mai putini locuitori si tot mai multe proprietati vacante,rezultate ca urmare a deceselor unde oferta depaseste cererea, pretul bun il au cumparatorii. E un punct de vedere total mercantil, dar valabil. Ca nu se vede o explozie demografica care sa compenseze pierderile din pacate.
Unde gasesc platforma pentru programare la vaccinare covid 19 online? multumesc.