Actualitate

Valentina Ardean Elisei se pregătește de meciul de retragere, în august la Bistrița (VIDEO)

Meciul de retragere din activitate al handbalistei Valentina Ardean Elisei, care împlinește 40 de ani în 5 iunie, va avea loc la Bistrița în luna august, atunci când numărul pe care l-a purtat pe tricou, 15, va fi retras în semn de apreciere pentru întreaga sa carieră. La meciul de retragere vor fi prezente jucătoare care au evoluat alături de ea de-a lungul timpului, la echipele de club și la națională.

”O să-mi iau adio de la acest sport liniștită și fericită. Vor fi alături de mine nume importante, foste colege, care au scris istorie în handbalul românesc. Retragerea numărului 15 este o altă surpriză plăcută, mă simt onorată și emoționată. N-am cuvinte. Am primit propunerea de a continua în cadrul clubului Gloria, atunci când mă voi simți pregătită, pentru că acum am nevoie de o pauză. Vreau să fiu eu hotărâtă dacă îmi doresc să devin antrenoare sau nu, și trebuie început de jos. Trebuie să încerc să văd dacă sunt făcută pentru asta”, a spus ea.

Într-un interviu publicat pe pagina de Facebook a CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și pe care îl puteți urmări în continuare, Valentina Ardean Elisei a vorbit despre cele patru sezoane alături de echipa bistrițeană, cel mai frumos moment de la Bistrița, meciul de retragere, dar și despre echipa națională și motivul care a stat la baza deciziei retragerii de la lot.

Extrema stângă Valentina Ardean Elisei, fost căpitan al naţionalei României, şi-a încheiat cariera la finalul acestui sezon, după meciul de la Deva, acolo unde a jucat pentru prima dată în liga națională. În 2001, ea debuta la Universitatea Remin Deva, cu care în acelaşi sezon cucerea Challenge Cup. La nivel de club, a fost parte din marea echipă a Oltchimului, care juca finala Ligii Campionilor în 2010 şi cu care câştiga, anterior, Cupa Cupelor în 2007, apoi Cupa EHF cu SCM Craiova (2018), an în care a ajuns la Bistriţa. Are toate cele trei medalii obţinute de naţională în competiţiile majore – argintul mondial din 2005 şi bronzul mondial din 2015, plus bronzul european din 2010. S-a retras din reprezentativă în 2019, după 20 de ani în care a jucat sub culorile României, cu un bilanţ de 255 de apariţii şi 915 goluri.

2 comentarii

  • Valentina Elisei , Alis , Valentina Ardean , Valentina Ardean Elisei , mai multe nume dar aceeasi personalitate imensa apartinand lumii destul de restransa a handbalului romanesc. Fostul mare handbalist Gatu (presedinte al federatiei de specialitate) vedea in copila ce era pe atunci (la inceputul anilor 2000) o viitoare mare handbalista , lucru ce s-a confirmat in timp. Am vazut-o in Bistrita la meciuri de pregatire ale echipei nationale , memorabile fiind cele cu echipele Norvegiei si Coreei de Sud in care Alis a fost una din „stelele” echipei nationale. Marturisesc acum (cu o oarecare jena) ca la unul din meciurile de pregatire cu echipa Norvegiei am facut o fapta nu tocmai de lauda parasind serviciul cu circa o ora mai repede , numai sa o vad pe Alis si vedetele norvegiene. Pe atunci echipa nationala avea repere constante iar cunoscatorii si iubitorii handbalului puteau sa spuna pe de rost echipierele nationalei . Uneori mai puteau lipsi Tereza Tamas , Talida Tolnai , Hotupan , Mica Bradeanu , Steluta Luca , Adina Meirosu , Narcisa Lecusanu , bistritencele noastre Valeria Motogna si Ani-Senocico dar niciodata nu lipsea Valentina. Am vazut detenta ei extraordinara impreuna cu golurile marcate din pozitia de inter dar si modul inedit de a se apara. Pot sa spun acum ca la acele meciuri de pregatire am observat ca Alis statea cu ochii pe picioarele adversarei , urmarind cu atentie jocul de picioare al acesteia dar ghicind cu ochii mintii ce urmeaza sa faca si actionand apoi in consecinta. N-am mai vazut pe nimeni sa se apere intr-o asemenea maniera. Cativa ani mai tarziu am revazut-o cu prilejul unor meciuri de cupa organizate la Bistrita. Dupa un asemenea meci (juca la marea echipa a Oltchimului) impreuna cu un grup de copii am asteptat sa primesc un autograf. Dupa ce „a terminat” cu copii s-a uitat intrebatoare spre mine (poate gandind , oare ce-o fi cu acest „nene”?). O fata minunata cu ochi imensi si priviri mirate…Am pastrat multi ani acel autograf pana cand nevasta mea cea harnica a facut curatenie! Nu am crezut niciodata ca o s-o pot revedea (de multe ori) , jucand pentru echipa bistriteana. Si aici am vazut meciuri pe muchie de cutit in care Alis si-a aratat personalitatea, talentul si determinarea. Nu voi uita meciurile cu Perla Lublin , Odense si Erdi in care Valentina noastra si-a adus aportul pentru calificare. Fara indoiala a fost una dintre cele mai iubite si indragite handbaliste. Mie (pot sa spun fara nici-o retinere) mi-a fost cea mai draga. O mare personalitate a handbalului , un om frumos la chip si la suflet, sotie si mama , colega si prietena , un MARE caracter. Si-a facut pe deplin datoria.Dar din pacate , vine-o varsta , vine-o vreme cand trebuie vrand , nevrand , sa lasi „pusca”jos. Valentina , Domnul sa-ti dea sanatate si bucurii. Esti si vei ramane un reper iar „handbalul” pe care l-ai iubit si l-ai slujit nu te va uita nicicand.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.