Economie

Vânzările de apartamente s-au dublat în prima lună din an. Explicația

În Bistrița-Năsăud au fost vândute în prima lună din an de două ori mai multe apartamente decât în perioada similară din anul trecut. Creșterea este pusă pe seama faptului că sunt finalizate tranzacții cu apartamente noi pentru care au fost semnate contacte anul trecut cu TVA de 5%.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) în județul Bistrița-Năsăud, în luna ianuarie a.c. au fost vândute 102 unități individuale față de 52 în ianuarie 2023.

În luna ianuarie a acestui an, au mai fost vândute 58 de terenuri agricole (față de 90 anul trecut), trei neagricole (față de 5 anul trecut), 122 de terenuri cu construcții (față de 84 anul trecut) și 147 fără construcții (față de 73 anul trecut).

3 comentarii

 • Intram in criza si vor lasa la pret daca vor sa le si vanda. O parcela de teren de 10 arii este pus la vanzare de vreo 10 ani pe o strada din oras care era pus cu 7000 euro arul. Anii au trecut si pretul a urcat la 9000 … 10000 € /arul. Acum e vreo 13000 €/arul. Daca nu s-a vandut cum bani mai putini cum s-a vinde cu bani mai multi??? Vor muri proprietarii si pamantul nu s-a vinde de dragul banilor. Preturile oricum sunt umflate in orasul asta mediocru. Peste vreo 30 de ani vor ramane multe proprietati goale. Pe lumea cealalta nimeni nu duce nimic.

  25
  4
  • Casele nou construite in jurul orasului 60% din ele sunt nelocuite.Statistica spune ca Romania pierde 200 mii locuitori anual…o să treaca si moda(besîna) asta de ,,Ghistrita” cu ,,ce am eu!ce realizat sunt eu,ce mult valoreaza gregina mea”

  • Nu prea ai idee ce inseamna capitalism :)) preturile imobiliarelor o sa creasca tot timpul, pentru ca asta vor oameni care chiar controleaza

   1
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS