Politică Social

Vasile Dumitru: Proiecte importante realizate în Maieru. Plan de viitor

Vasile Dumitru (PNL), primarul comunei Maieru, candidează pentru un nou mandat: ”Aici, în comuna noastră, am demonstrat că se poate să realizăm proiecte importante pentru cetățeni. Faptele vorbesc! Vă prezint un PLAN CONCRET pentru comuna Maieru, de care să se bucure generații întregi”.

Infrastructură


1. Crearea de drumuri de acces și reabilitarea – întreținerea celor existente cu localitățile învecinate, amenajări stradale în vederea dezvoltării socio-economice a comunei (asfaltarea și modernizarea drumurilor comunale, amenajări stradale, trotuare și rigole, amenajarea spațiilor verzi, construirea de locuri de recreere și de joacă pentru copii, construire bază de agrement cu ștrand)

2. Reabilitarea și construirea de poduri și podețe, amenajarea și modernizarea văilor, apelor ce străbat comuna (construirea de poduri pe Valea Anieșului, apărări de mal în localitatea Maieru și satul Anieș)

3. Asigurarea accesului la utilități pentru toți locuitorii comunei (realizarea cadastrului general al comunei, intabularea străzilor – în derulare, nomenclator stradal, realizarea și aprobarea Planului Urbanistic General al comunei Maieru, construirea a două capele mortuare în Maieru și Anieș)

Social

1. Investiții în infrastructura-suport, echipamente și resurse umane menite să faciliteze accesul la serviciile de sănătate și să ridice calitatea serviciilor oferite (înființarea unor puncte sanitare pe teritoriul comunei, altele decât cele existente, crearea unor structuri care să acorde sprijin bătrânilor, persoanelor cu handicap, orfanilor și copiilor abandonați)

2. Creșterea responsabilității comunei Maieru asupra comunității în care trăiesc (consiliere anti-fumat, anti-drog, anti-alcool, consiliere familială, consilierea minorilor orfani, realizarea de campanii de informare, educare, comunicare, pe probleme de sănătate publică, realizarea de campanii în școli pentru un stil de viață sănătos

Educație

1. Sprijinirea sistemului educațional (investiții în infrastructură, construire Grădiniță Balasina, construire Grădiniță cu program prelungit, creșterea numărului de exemplare la biblioteci, asigurarea accesului la internet, creșterea accesului la educație, în special al celor care fac parte din categoriile defavorizate social, utilizarea microbuzului pentru transportul tuturor elevilor care au nevoie de această facilitate)

2. Dezvoltarea sistemului de învățământ prin formare profesională continuă (formarea continuă a cadrelor didactice, prevenirea abandonului școlar, promovarea prin intermediul site-ului școlii a activităților educaționale)

3. Diversificarea serviciilor educaționale furnizate la nivel local (înființarea unui centru after school pentru copiii din învățământul primar, dezvoltarea programelor de alfabetizare și a programelor gen a doua șansă pentru persoanele care nu au absolvit învățământul obligatoriu, asigurarea suportului material pentru realizarea unei publicații școlare

Cultură

1. Reabilitarea obiectivelor culturale locale, a tradițiilor, obiceiurilor și a arhitecturii rurale unice (protejarea produselor specifice locale prin organizarea de ateliere protejate de tipuri de meșteșuguri, asigurarea instruirii în management cultural, crearea unui spațiu adecvat muzeului sătesc)

2. Promovarea și crearea facilităților pentru petrecerea timpului liber (program de manifestări culturale, promovarea obiectivelor de patrimoniu și a valorilor culturii locale și protejarea acestora, montarea de panouri informative pentru localizarea spațială a obiectivelor culturale)

Turism

1. Dezvoltarea infrastructurii turistice (susținerea construcției de structuri de cazare-cabane, pensiuni turistice, asistență în construcția de structuri de agrement – pârtie de schi, amenajări piscicole, crearea de circuite specifice oricărui tip de turism)

2. Practicarea unui turism durabil, prietenos cu mediul (tabere, excursii, programe educaționale în natură, acțiuni de re-împădurire, ecologizare și protecția mediului)

3. Transformarea identității culturale a comunei Maieru în obiectiv turistic, includerea localității într-un circuit turistic (organizarea de evenimente periodice dedicate culturii populare, festivaluri)

4. Crearea condițiilor pentru dezvoltarea de nișe, în special în domeniul turismului de agrement, ecoturism și transformarea acestora în principala atracție a comunei Maieru

Mediu de afaceri

1. Stimularea durabilă a sectoarelor cu potențial de dezvoltare – servicii, turism, producție (extinderea bazei de informație pe internet pentru promovarea instituțiilor, susținerea ideilor și inițiativelor micilor întreprinzători, simplificarea procedurilor pentru obținerea avizelor necesare investițiilor, promovarea IMM-urilor, a PFA-urilor, a AF-urilor din comună și a produselor, serviciilor acestora prin participarea comunei la târguri și expoziții)

2. Susținerea capitalului uman în domeniul forței de muncă (asigurarea de oportunități egale de angajare a tuturor locuitorilor comunei Maieru, asigurarea accesului la informații cu privire la oferta locurilor de muncă, orientare și sprijinirea persoanelor tinere în domeniul formării profesionale și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale, acordarea de facilități tinerilor care înființează o afacere în comună și crează locuri de muncă, informarea cetățenilor asupra programelor de finanțare nerambursabilă)

3. Creșterea competitivității economice (construirea unor spații de desfacere a produselor, susținerea investițiilor în tehnologii noi, competitive pe piață, informatizarea activătății și dezvoltarea unei politici fiscale locale de susținere a investițiilor)

Agricultură și Zootehnie

1. Desfășurarea unor activități rentabile și valorificarea produselor agricole locale punând accentul pe produse tradiționale și ecologice (susținerea inițiativelor asociative, întreținerea pășunii comunale, amenajament pastoral)

2. Sprijinirea dezvoltării afacerilor în agricultură și zootehnie (sprijin în obținerea subvențiilor, promovarea producătorilor locali prin înlesnirea participării la târguri și expoziții agroalimentare)

Industrie

1. Stimularea durabilă a industriei de prelucrare (crearea de drumuri forestierea moderne în vederea accesului la pădure, dezvoltarea prelucrării secundare și finale a lemnului, dezvoltare de puncte de colectare, stocare și prelucrare a produselor lactate, dezvoltarea unui sistem de marketing și crearea de branduri pentru produsele alimentare locale)

2. Diversificarea industriei (dezvoltarea de noi ramuri: îmbuteliere de ape minerale, colectare de plante medicinale, panificație, meșteșuguri populare)

3. Dezvoltarea durabilă printr-o industrie prietenoasă mediului (controlul exploatării forestiere, sancționarea exploatării forestiere ilegale, repopularea cu puieți a zonelor defrișate, folosirea biomasei în scopul producerii energiei regenerabile)

4. Creșterea competitivității economice (susținerea investițiilor în tehnologii noi, competitive pe piață, crearea mediului propice investitorilor, care de regulă aduc cu ei tehnologii competitive și piață de desfacere pentru produsele lor, facilitarea accesului la programe de formare și consultanță pentru accesarea de fonduri structurale în vederea realizării de investiții viitoare)

Protecția mediului

1. Management eficient al deșeurilor (implementarea unui sistem eficient de colectare selectivă a deșeurilor, educarea populației în ceea ce privește importanța colectăriii selective, impactului poluării asupra mediului, reciclării obiectelor)

2. Exploatarea potențialului surselor de energie alternativă (investirea continuă în utilaje performante pentru transformarea biomasei pentru producerea de energie termică și electrică pentru întreaga comună, acordarea de facilități pentru producerea energiei alternative)

3. Prevenția și îmbunătățirea stării mediului înconjurător și a sănătății populației (accesarea de fonduri europene pentru crearea de perdele de protecție forestieră împotriva poluării produse de căile de comunicație, investiții continue în replantări, susținerea localnicilor în construcția corectă a grupurilor sanitare pentru a preveni îmbolnăvirea)

REALIZĂRI ÎN ACTUALUL MANDAT

Asigurarea condițiilor optime de transport pentru elevi – un microbuz luat în anul 2015. Reabilitare și extindere Școala de Arte și Meserii – finalizat în 2014-2015. Construcție 4 săli grădiniță în localul nou – finalizat 2012-2013. Sala nouă de nunți (construcție nouă) – finalizat 2012-2013. Asfaltare Valea Anieșului pe Măsura 125 B: 8,7 km – finalizat 2013. Punctul de informare turistică – finalizat 2014 . Centru de îngrijire bătrâni – dat în folosință în 2015. Finalizat proiect pe Măsura 322/ Cămin Cultural Anieș – centru de îngrijire bătrâni- canalizare+aducțiune apă, 1,880 km străzi asfaltate – finalizat 2016. Fondul de mediu (2 parcuri în localitate) – finalizat 2015. Îndiguire pâraie necadastrate – 11,3 km – finalizare în august 2016. Sprijinirea cultelor – prin bugetul local. Master Plan județean, aproximativ 4 km canalizare – în execuție. Aleea Personalităților – finalizat 2013. Drum în localitate – spre cimitirul penticostal – finalizat 2016. Parcare la intrarea în localitate, reparații poduri, amenajare drumuri agricole, pietruire străzi – executat 2012-2016. Sprijinirea fermierilor prin Asociația Crescătorilor de Taurine – 2012-2016

LISTA CANDIDAȚILOR PNL PENTRU CONSILIUL LOCAL MAIERU

Dumitru Vasile, Avram Dorel-Virgil, Cărbune Vasile, Dumitru Valer, Leonte Lazăr, Pîrlea Alexandru, Bob Vasile, MoginVasile-Simion, Mureșan Vasile, Avram Lazăr, Negrușeri Virgil, Ureche Mihai, Scridonesi Mihai-Gabriel, Ureche Ghiță, Pui Silvestru, Ureche Irina Angela, Lăzăroaie Viorica, Vasilca Victoria-Maria, Clein Cifor

(PE)

37 comentarii

    • LICA sinteti buni atit tu cat si VASILE BORS sanatate voua.erati o formula frumoasa cind erati impreuna…..succes tutyuror.

  • Cata gargara…vom face, vom drege…da pana amu de ce nu s-o putut face nimic, ca tot un fel de primar o fost…

  • Felicitari pentru realizarile facute in Maieru! Cei din Singeorz-Bai asteapta de ani buni realizari asemanatoare

    • LA capitolul REALIZĂRI ÎN ACTUALUL MANDAT: ar trebui sa fie ceva foarte important pentru primar, ar trebui acordata un pic mai multa atentie exprimarii si acordurilor gramaticale… sunteti persoana publica, nu oricine-n drum, ce….

  • BRAVO,domnule primar ! Tine-o tot asa ! RESPECT ! Poate se „infecteaza” si alti primari cu virusul normalitatii !

  • Ne-ar trebui un „stol de vrabii” ca dl.primar Vasile Dumitru, sa-i presaram in toate localitatile din tara. Apreciem si admiram faptele acestui om potrivit, la locul potrivit, un exemplu bun de urmat, un om de omenie. Cand vrei, se poate. Domnule primar, nota 10!!!
    Mult succes pe mai departe!

  • bravo.. se poate si in opozitie 🙂 asa ca mai lasati textele sunt in opozitie.. nu am putut.. consiliul local a fost de vina, ne-am saturat de ele..

  • Nu inteleg cum sa țineți cu un personaj care isi muta cuibul in fiecare an. Cum primește niste promisiuni cum fuge cu limba scoasă. Cânta pricesne si apoi il vezi beat prin baruri, l-a jignit pe Radu Moldovan ca apoi sa ii pupe mana.
    CUM E OMUL CARE NE CONDUCE ASA VA FI SI COMUNA. E alegerea noastră! Da gândiți bă, GÂNDIȚI!

    • Gândiți, ba, ca tiocu nu și a mai pus nici un consilier pe liste din cei vechi care l au susținut pana la pierderea serviciului, le a arătat…

  • Ce sa faca in mandatul viitor? steptati sa vina vremea adevarului! Lucrari executate de ……… Parcare la iesire din Maieru,Lemnarie Scoala ,Gard cimitir,Amenajare parau, atribuite direct catre ??

  • Toate suna perfect. Am facut multe si multe o sa mai facem, bla, bla, bla. Acest individ a uitat sa treaca in proiectele lui de viitor vizita celor de la DNA. Intrebati-l cum si-a facut cabana de pe Valea Rusului, Bistrita, atunci cand era viceprimar si a vandut-o cand a ajun primar. Intrebarea mea este urmatoatea. Va doriti un asemenea primar ?

    • lasa ca nici mie nu mi jena cu doua apartamente in bistrita, cabana, pastravarie, cateva (vreo patru) masini ca am fost si eu primar opt ani si restu dupa functii

  • Maieru arată ca o comuna europeană datorită lui Lica, asta este un lucru vizibil fie ca vreti sa recunoașteți fie ca nu! Daca sunteți orbi votați-l pe trădătorul ala Bors(it .pace in lume!

  • Bravo Dan , ai dreptate! El ne-a facut mandrii ca suntem cetatenii acestei comune,cu realizarile pe care le-a facut! Bafta Lica ca o sa iesi invingator !

  • Si domnul primar Lica este mandru de el. Din ciocanar la cfr sa conduci un x3 sa traiesti ca boieru pe ………. ca doar ete de soi.

  • Cineva mai sus zice ca Maieu arata ca o comuna europeana datorita primarului actual. Daca arata, bravo MAIERENILOR, care locuiesc inca aici dar si celor ce muncesc inafara. Ca nu leo facut case din buget local TEOCU .

  • Se vede cu cine sa inhaiteaza. Cu Ion de la ape,Paul Bolfa ,Mihai Jicolu cei mai harnici cetateni din Maieru. Saracii sunt obositi de la ,,Pierdut vara „

  • Sunteti un neam de propagandisti si strigati tare in galeria celui care plateste mai bine.Va las pentru ca eu sunt ocupat cu munca nu PIERD VARA.

  • Cand va veni DNA toti vor spune ca sun victime politice. Se va termina cu traiul bun Sa nu vorbim de presedintele asociatiei crescatorilor de taurine ca doar este mare oier de anul asta.

  • Aveti dreptate legat de Fatu. Casa si teren cumparat pentru baiat si cateva oite vreo 300 bucati ca doar el administreaza banii comunitatii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS