Actualitate Recomandări

VIDEO – Viaductul peste Someș, parte a centurii Becleanului, începe să prindă contur

Lucrările la varianta de ocolire a orașului Beclean, investiție de circa 18 milioane de euro a administrației locale în parteneriat cu CNAIR, se desfășoară în ritm susținut.

Constructorii lucrează la realizarea viaductului peste râul Someș, care va avea o lungime de aproape 600 de metri. În cele 14 deschideri vor fi montate 56 de grinzi.

Varianta de ocolire Beclean va avea o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga. Varianta va avea două benzi de circulație de 3,5 m fiecare și un acostament de 1,5 m, conform caracteristicilor pentru drumuri naționale europene de clasa tehnică III şi o viteză de 60-80 km/h. Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Valoarea totală a investiţiei este de 86.424.000 lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2023. Constructor: asocierea CML.RO (lider de asociere) – Dacia Faber SRL – Îndemânarea Prodcom – Test Prima SRL – DP Project SRL.

10 comentarii

 • Toate viaductele sunt poduri dar nu toate podurile sunt viaducte. Acesta este viaduct si pod , dar indiferent cum o sa-i spunem e foarte bine ca se face. Abia astept sa scap de cozile care se formeaza in oras , in special prin patrunderea localnicilor de pe strazile adiacente in sirul de masini format pe strada principala.

  26
  5
 • Felicitări pentru asta, dar care e faza cu semafoarele din Beclean? Sunt montate fizic de 2 ani de zile, dar niciodată nu au funcționat.

  27
  3
  • Nici nu mai conteaza daca sunt sau nu instalate… in curand beclean devine doar o localitate izolata care nu si-a respectat cei care tranziteaza. Sa stai dupa fiecare individ care traverseaza strada este enervant.

   12
   4
 • Cu viaduct fara viaduct cu tot, eu oricum ma duc prin centru dupa vestitii covrigi facuti de intreprinzatorii din Kosovo.
  Sa fugi toata viata si sa alegi variantele cele mai scurte si comode nu e o treaba buna.
  Mai lasati naibii viteza de deplasare ca nu va ajuta la nimic !

  7
  46
  • Chiar dacă Dvs și mulți alții vor merge tot prin centru, camioanele vor ocoli orașul și se va circula mai bine. Vor scădea timpii de tranzitare a orașului și, foarte important, va scădea ENORM poluarea din oraș. Sunt surprins că Dvs, un ecologist cu experiență, nu ați contabilizat acest avantaj!

   48
   2
  • „Cand oameni iti spun ca esti beat…te duci acasa”! Nu stiu de unde sadomasochismul asta d-le Balan de a va vedea bestelit zilnic, in urma comentarilor dumitale sterile si fara continut ca a le unui caine care latra la gard? De unde pana unde ecologist, ce studii aveti in domeniu?

 • Asa este paulista, ai dreptate insa experienta mea nu este pusa in joc la constatrea facuta de tine.
  Eu fac apel la aceasta experienta doar in alte situatii cu un altfel de continut.

  24
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.