Actualitate

Zeci de mașini abandonate, luate în evidență de Poliția Locală. Care este procedura

Poliția Locală Bistrița a luat în evidență până acum zeci de autovehicule abandonate pe domeniul public. Cei care își abandonează mașinile riscă să rămână fără ele după șase luni de la data identificării.

”Fiecare dintre noi cu siguranță am văzut, pe raza municipiului, vehicule parcate pe domeniul public, aflate într-o stare avansată de degradare (nefuncționale) ce nu au fost mutate din aceeași locație de mult timp. Unele au plăcute de înmatriculare, altele nu.

Poliția Locală a municipiului Bistrița are în atribuții identificarea acestora și aplicarea procedurilor de eliberare a domeniului public, conform prevederilor legale.

De la începutul anului 2023 până în prezent, Poliția Locală a luat în evidență un număr de 51 de autovehicule despre care există suspiciunea că ar fi abandonate pe domeniul public sau fără stăpân.

Trebuie menționat că cei care își abandonează mașinile riscă să rămână fără ele după numai șase luni de la data identificării vehiculului și nu după un an, așa cum era până în 2020.

Procedura poate fi demarată de îndată în cazul în care există martori care declară că acel vehicul este abandonat pe domeniul public.

În anul 2023 au fost emise în conformitate cu prevederile legii 421/2002:

11 somații către proprietarii autoturismelor abandonate, ca în termen de 5 zile de la luarea la cunoștință să ridice vehiculul aflat pe domeniul public;

3 dispoziții de ridicare a autovehiculelor;

2 dispoziții de trecere în proprietatea municipiului a vehiculelor ridicate;

Totodată se continuă procedurile legale pentru vehiculele luate în evidență în anul anterior”, a precizat Poliția Locală Bistrița.

7 comentarii

 • Luate pe sus fara alte explicatii si duse direct la REMAT si banii sa intre in contul Politiei Locale pentru alte dotari.
  Asa se procedeaza in occidentul dezvoltat.
  Nu se dau explicatii si rugaminti prea multe adresate mocicosilor.

  26
  34
 • Verificati si Str. Ostasului,chiar la bifurcatie,zeci de masini zac acolo, bidoane pt delimitare parcare, anvelope,scule pe carosabil. Pe szembe e un servis pt masini pe carosabil. Fiind sofer de taxi clientii mai nou is la bifurcatie, nu poti intra de masini parcate ,unele se vede ca nu au fost urnite din loc. Ma mir cum intra acolo O salvare doamne feri ín caz de solicitare,s-au masina de salubritate,chiar acei oameni care stau acolo sí au de iesit. Ar trebui verificati un pic masinile acelea.

  13
  3
 • Teoretic ar trebui ca orice masina care nu are ITP , RCA, ROVIGNETA si impozit platite la zi sa fie ridicate de pe spatiul public care este pentru parcare, nu GARAJ .

  10
  3
  • Ar trebui să lise ridice şi maşinile bizonilor ce stau peste podul Budacul şi parchează ilegal pe trotuar din lene chiar dacă au ITP, RCA, Rovinietă etc. Vezi aici bizonii de pe străzile Mihai Viteazu , Faleză etc.

   14
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS