Politică

Zgonea: Schimbarea decisă de români la alegerile locale e în pericol dacă Băsescu revine la butoane

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD), a spus marţi la Bistriţa că, venind la vot, românii care şi-au pierdut locurile de muncă în ultimii ani îi pot tăia lui Traian Băsescu doi ani din mandat şi că decizia PDL de a boicota referendumul demonstrează ”frica faţă de popor şi justiţie”.

”Scopul vizitei mele este să conving electoratul să se prezinte la vot pe 29 iulie. Este datoria mea ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi ca membru al PSD şi vicepreşedinte al acestei formaţiuni. În ultimii trei ani şi jumătate, încrederea românilor în instituţiile publice a scăzut dramatic. Parlamentul României este credibil doar cu şapte procente. Şapte din o sută de români au încredere în Parlamentul României, în această instituţie fundamentală. Atacaurile din ultima perioadă la adresa democraţiei din România care au fost date atât de deciziile Curţii Constituţionale, cât şi de explicaţiile pe care noi le-am adus tuturor oamenilor politici impăortanţi din Europa şi nu numai au arătat că România are un parcurs important, are un Guvern stabil, susţinut de o largă majoritate în Parlament. Chiar zilele acestea vedeţi acţiunea ANAF împreună cu DIICOT care arată că instituţiile statului sunt independente şi că promisiunea şefului ANAF de a se lupta cu evaziunea fiscală începe să dea roade. Vreau să le mulţumesc celor două instituţii pentru efortul pe care îl fac în aceste zile. Trebuie să arătăm jaful din banul public care a fost făcut în ultimii trei ani şi jumătate”, a afirmat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că Traian Băsescu se teme de popor.

”Pe de altă parte, datoria mea este să conving fiecare român că avem o obligaţie faţă de România şi faţă de Constituţie de a participa la vot, că destinul nostru este unul european şi că, în acest moment, vorbind ca politician, nimeni în România, indiferent de culoare politică, nu poate coabita cu Traian Băsescu şi cu clica sa. România se află într-un punct delicat pentru că Traian Băsescu şi această structură mafiotă a PDL au jefuit ţara în ultimii trei ani şi jumătate într-o manieră de neimaginat chiar şi pentru instituţii importante ale statului. Vedeţi că, în fiecare zi, un audit demonstrează că banii publici au fost sifonaţi prin aranjamente, prin hotărâri de Guvern, prin ordonanţe date direct către clientela PDL, cum au fost extinse contracte direct de la un miliard de lei la 100 de miliarde, cum avem de plătit câte 30, 40, 50 de milioane de euro, cum a fost făcută evaziunea fiscală în România, concertată şi coordonată de un grup aflat la vârful PDL. Am spus şi repet, Băsescu se teme de popor şi PDL, o parte din PDL, de justiţie”, a spus el.

Valeriu Zgonea i-a rugat ”pe toţi cei care sunt formatori de opinie, indiferent de culoare politică, să le transmită oamenilor ca pe 29 iulie să vină la vot”.

”Eu voi vota DA pentru că Traian Băsescu este o sursă de scandaluri în România. Din 1997 de când a ajuns pe scena politică, a creat un scandal în CDR soldat cu demisia primului ministru Victor Ciorbea. În 2004, la cinci luni de când a fost ales, a pornit un război împotriva premierului de atunci Călin Popescu Tăriceanu pentru demiterea sa, în 2009 a dat comandă premierului Boc să demită toţi miniştri PSD având un singur scop, să-l pună pe Vasile Blaga la butoanele de la Ministerul de Interne. Ştiţi rezultatul! La ora 21.00, românii au votat pentru schimbarea lui Băsescu, la ora 4.00 au avut alte rezultate. Sunt rezultate publicate de CCR şi BEC. În 2012, când pe 7 mai parlamentarii au decis că România are nevoie de un nou Guvern (şi oamenii au văzut că Guvernul USL a găsit resurse pentru a pune la loc acolo unde Traian Băsescu a tăiat salarii), Traian Băsescu a pornit o campanie împreună cu toţi cei apropiaţi PDL şi conduc anumite instituţii publice, a început o campanie de defăimare a Guvernului României şi de subminare a autorităţii primului ministru”, a spus Zgonea.

Preeşdintele Camerei Deputaţilor a menţionat că va vota DA la referendum ”pentru toţi românii care şi-au pierdut locul de muncă în ultimii trei ani şi jumătate”: ”Dacă Traian Băsescu i-a dat afară de la un loc de muncă, şi ei au şansa, venind la vot, să-l dea afară de la locul de muncă. Le spun tuturor celor care mai sunt încă în sistemul bugetar şi au pierdut 25%: dacă Băsescu le-a tăiat 25% şi ei pot să taie, în acest moment, doi ani din mandatul lui Băseascu. Este obligaţia noastră europeană să demonstrăm că ştim să participăm la vot şi fiecare va vota aşa cum decide”.

El a declarat că eş şi ceilalţi lideri ai USL se aşteptau că Traian Băsescu va da un ordin de noncombat. ”Aceasta demonstrează frica pe care o are faţă de popor, de votul lor şi nu se înscrie decât în comportamentul pe care PDL-iştii l-au avut în ultimele luni. Vă reamintesc că, în februarie 2012, deputaţii ai PDL au schimbat legea referendumului şi au făcut o super lege pentru Traian Băsescu. România era singura ţară din lume în care un referendum era valid dacă veneau jumătate plus unu din corpul electoral, adică 9,2 milioane de oameni şi preşedintele statului era demis dacă cei 9,2 milioane de oameni spuneau da la referendum. Niciun preşedintele ales în România nu a avut 9,2 milioane de voturi. El voia să fie demis cu aproape dublul voturilor cu care a fost ales şi a făcut această lege în februarie 2012 fiindcă ştia că, mai devreme sau mai târziu, poporul îl va sancţiona. Pe 10 iunie, românii au ales USL”, a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea a afirmat că România trebuie să scape de scandalurile lui Băsescu.

„36 din 41 de preşedinţi de CJ şi majoritatea CJ-urilor este condusă de către membri USL. Dintre cei 3.800 de primari, 2.100 sunt primari sunt membri USL. Nicio altă alianţă nu a câştigat atât de zdrobitor alegerile locale. Românii au ales pe 10 iunie schimbarea, dar această schimbare este în pericol în momentul în care Traian Băsescu se întoarce la butoane, la butonul trei care este butonul corupţie, la butonul la care vor apărea, după aceea, Blejnar, Elena Udrea, Vasile Blaga, Videanu cu băieţii săi deştepţi, Flutur cu jaful pe care l-a făcut la Suceava. Toţi aceşti oameni se doresc a fi protejaţi de justiţie, iar umbrela lor, în acest moment, este preşedintele suspendat al României. De aceea, eu îi îndemn pe toţi românii să vină la vot pe 29 iulie ca să putem să îndeplinim cele două dorinţe pe care le-am promis, una să guvernăm pentru oameni şi cea de-a doua să existe un dialog permanent între instituţiile statului şi conducătorii politic şi oameni. România are nevoie de încredere şi de colaborare. Trebuie să scăpăm de scandalurile lui Băsescu. Vrem o Românie normală în care să putem dialoga, în care să putem găsi soluţii pentru a crea locuri de muncă. Vrem o Românie normală în care justiţia să-şi facă treaba, în care celelalte instituţii ale statului să aibă conducători care să respecte legea. Vrem un PDL curăţat de Băsescu ca să putem să demonstrăm că nu există cineva mai presuis de lege în România. Corupţia, indiferent de culoare, este sancţionată în România. Acesta este angajamentul nostru”, a adăugat Zgonea.

”Şi da, eu vreau să plătească aceşti oameni cu declaraţiile lor inconştiente, măcar diferenţa de curs valutar a românilor care au datorii în bancă. Aceste declaraţii inconştiente cu lovitură de stat, minciunile pe care le-au spus oameni care au avut demnităţi în statul român, oamenii aceştia trebuie să plătească. Pentru că ei afectează bugetul fiecărui român, credibilitatea României pe principiul după noi potopul”, a subliniat preşedintele Camerei.

Valeriu Zgonea face o vizită de o zi în Bistriţa-Năsăud, el urmând să participe marţi seara la un miting organizat de USL la Năsăud.

4 comentarii

 • M-am saturat de intoxicarile mincinosilor.., plagiatorilor…cristiana…de ce le iei aparara de ce nu scrii impotriva lui ponta daca este clar dovedit plagiator…totul se rezuma la bani..ziaristi cumparati..etc

 • Cata ipocrizie!
  Calculele voastre antesuspendare se cam naruie, puciul nu poate fi legitimat nicidecum printr-un vot popular.

 • Cred ca Cristiana Sabau scrie stiri si nu le inventeaza.

  Daca USL acum insista cu fiecare membru de partid in fiecare ziua sa faca o conferinta de presa….ca sa emite aceleasi pareri de manipulare, treaba lor. Ori ne cred ei pe noi toti tampiti ori numai stiu ce altceva sa ne spune.

  Se autodistrug prin insistenta de a distribui in disperare un mesaj care nimeni numai vrea sa aude. Cu fiecare conferinta de presa si cu fiecare baner pestr drum, cu fiecare pliant in cutia postala, USL pierde simpatia si incredere. Mai puneti!

  USL, daca nu a inteles pana acum ca nu ne intereseaza daca sa numeste presedintele Basescu sau altfel ci ca pe noua ne intereseaza legalitatea, bunul simt, simtul democratic, corectitudine si pana la urma viitorul tari in loc de razboi dupa putere si razbunare….pacat de ei care se lasa ghidati de un cuplu nefericit si incapabil sa se uite corect in viitor.

  Pacat si dnl Cretu si Moldovan ca nu puteati sa va abtineti sa repetati sloganuri din centrala ca si robotei.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS