Cultură Social

Zilele Bistriței nu consumă bani din bugetul local. Se autosusțin, spune primarul

Ediția din acest an a Zilelor Bistriței bate la ușă.Manifestarea începe vineri și ține până duminică și costă, potrivit estimărilor făcute de municipalitate, 150.000 de lei. Numai că banii nu vor fi consumați din bugetul local, ci vor fi adunați din taxele plătite de comercianți.

Primarul Bistriței Ovidiu Crețu a declarat, luni, într-o conferință de presă, că, la fel ca și în anii trecuți, Zilele Bistriței se autosusțin din punct de vedere financiar. Cei circa 150.000 de lei de care are nevoie Primăria Bistrița să plătească formațiile ce vor cânta, respectiv cazarea și masa delegațiilor din străinătate invitate la eveniment, vor fi strânși din taxele plătite de comercianții ce vor veni cu mici, bere și artizanat.

Toți aceștia vor primi locuri să-și expună marfa în Complexul Heidenfeld din Viișoara, în centrul orașului urmând să aibă loc doar concertele susținute de trupele invitate. Până la Viișoara se va putea merge gratuit cu autobuzul, Primăria BIstrița urmând să deschisă o line verde.


Zilele Bistriței vor începe vineri dimineața cu o ședință festivă a Consiliului Local în care dirijorului Cornel Pop îi va fi înmânat titlul de „Cetățean de onoare al Bistriței” și vor continua cu vernisarea unor expoziții, o dezbatere despre dezvoltarea turistică a orașelor europene.

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS