Actualitate

Zilele Bistriței, ultima seară: spectacol folcloric, Jo, Smiley, foc de artificii (FOTO-VIDEO)

Duminică, în ultima seară de concerte la Zilele Bistriței 2022, pe scena amplasată în centrul orașului pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost programat un spectacol folcloric cu membrii Ansamblurilor ”Cununița” și ”Cununa de pe Someș”, interpreții Nicoleta Voica, Traian și Valeria Ilea. În continuare, publicul a avut parte de concerte susținute de Jo și Smiley, iar în finalul sărbătorii orașului de un spectaculos foc de artificii.

”Atmosferă frumoasă în Bistrița, foarte mulți oameni pe pietonal. Este prima ediție a zilelor orașului pe care administrația pe care o coordonez le organizează și vă mărturisesc că, în pofida anumitor critici, este o reușită. Așa ceva orașul nu a văzut niciodată. Am decis să aducem folclorul în punctul zero, în km zero al orașului, pentru că de Zilele Bistriței folclorul trebuie tratat așa cum se cuvine, nu în altă parte. Sigur, vom avea și alte evenimente, Toamna Bistrițeană, cu mici, cu ceaune, cu ringispieluri, dar de Zilele Bistriței, în acest oraș din România, folclorul se respectă, este exercițiu de respect pentru ce înseamnă tradiție populară. Am fost în Italia și am văzut un respect extraordinar pe care îl au față de folclorul lor. Noi avem printre cele mai puternice tradiții populare, cântec, joc, artă populară, putem fi mândri cu ce am dăruit umanității, iar în România județul Bistrița-Năsăud este o nestemată în buchetul folclorului românesc. Sper să ne întâlnim la multe ediții ale Zilelor orașului, așeptăm sugestii pentru că suntem deschiși la tot ce vine din partea dvs., și vă spunem La mulți ani!”, a spus primarul Ioan Turc, care s-a adresat publicului de pe pietonal într-un moment de pauză al spectacolului folcloric.

VIDEO:

FOTO:

2 comentarii

  • De ce nu se fac publice sumele platite ,,artistilor” care au evoluat la zilele Bistritei?Sa vedem pe ce bani face educatie killa fonic cu adolescentii din Bistrita.Mai nou ne calaresc si fratii moldoveni cu tot felul de circari tip beregoi si parc de dinozauri.La munca .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS