Actualitate

Ziua Protecției Civile, sărbătorită la ISU

De Ziua Protecției Civile, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița a avut loc un ceremonial militar la care au luat parte o serie de oficialități, precum și reprezentanți ai structurilor de apărare și ordine publică de la nivel județean.

În cadrul ceremonialului militar, un ofițer și trei subofițeri au fost avansați în grad.

Evenimentul a cuprins și activitățile prevăzute în cadrul ”Săptămânii Protecției Civile”, constând în ateliere de informare preventivă și prezentarea tehnicii de intervenție.

Acțiunile organizate sub deviza ”Zilei Porților Deschise” continuă la toate subunitățile inspectoratului până luni 4 martie, unde sunt așteptați toți cei interesați să interacționeze cu salvatorii bistrițeni.

Anul acesta se sărbătoresc 91 de ani de Protecţie Civilă în România. În 1933 a fost publicat în Monitorul Oficial ”Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, considerat începutul Protecției Civile în România.

În prezent, Protecţia Civilă este reglementată prin Legea nr. 481 din 2004, fiind o componentă a sistemului securităţii naţionale în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate. Atribuţiile protecţiei civile sunt îndeplinite de către ISU: identificarea riscurilor existente în diferite zone; informarea şi pregătirea preventivă a populaţiei cu privire la pericolele la care este expusă şi regulile de comportare; organizarea intervenţiei în situaţii de urgenţă; alarmarea populaţiei despre iminenţa pericolului; înlăturarea efectelor negative ale dezastrelor şi asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate etc.

1 comentariu

  • Iară sărbătoare , măi ? decorații ca la ruși !
    Nărav rău, înrădăcinat adânc.
    Ce Doamne iartă-ne este de sărbătorit așa de des când toate merg anapoda în țărișoara asta.
    Care are de toate, mai puțin cine să o conducă și organizeze cum trebuie.
    Ce poți să zici, totuși : odată sunt 91 de ani de la înființare.
    La anul, gata, vor fi 92 deja. !

    6
    3
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.