Actualitate Recomandări

Ziua Unirii. Ceremonie la Bistrița

Pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (Mica Unire), luni 24 ianuarie, în Bistrița, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, va avea loc un ceremonial militar-religios.

Ceremonia organizată de instituțiile publice locale va începe la ora 12.00 și se va desfășura respectând normele impuse de legislația referitoare la starea de alertă.


În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar în acelaşi an la 24 ianuarie şi al Țării Româneşti, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. În 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Mica Unire, important eveniment istoric care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar.

24 ianuarie este sărbătoare legală, zi liberă nelucrătoare.

Foto Arhivă 2021

1 comentariu

  • Ciudata este aceasta Piata Unirii… Noi ca transilvaneni avem bustul lui Cuza… dar de la Marea Unire nu avem nici o amintire. Oare deranjeaza prezenta unei amintiri frumoase de la 1 Decembrie 1918 in aceasta piata a Unirii?? Pe fratii ortodocsi cu siguranta nu iar deranja prezenta unui bust cu cardinalul greco catolic Iuliu Hossu in fata bisericii deoarece nici prezenta lor in biserica greco catolica (manastire franciscana) nu-i deranjeaza. Pana la urma n-am invatat nimic de la Marea Unire….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS