Actualitate Recomandări

Ziua Unirii. Ceremonie la Bistrița

Pentru a marca împlinirea a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române (Mica Unire), luni 24 ianuarie, în Bistrița, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, va avea loc un ceremonial militar-religios.

Ceremonia organizată de instituțiile publice locale va începe la ora 12.00 și se va desfășura respectând normele impuse de legislația referitoare la starea de alertă.

În 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar în acelaşi an la 24 ianuarie şi al Țării Româneşti, realizându-se astfel Unirea Principatelor Române. În 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Mica Unire, important eveniment istoric care a reprezentat primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar.

24 ianuarie este sărbătoare legală, zi liberă nelucrătoare.

Foto Arhivă 2021

1 comentariu

  • Ciudata este aceasta Piata Unirii… Noi ca transilvaneni avem bustul lui Cuza… dar de la Marea Unire nu avem nici o amintire. Oare deranjeaza prezenta unei amintiri frumoase de la 1 Decembrie 1918 in aceasta piata a Unirii?? Pe fratii ortodocsi cu siguranta nu iar deranja prezenta unui bust cu cardinalul greco catolic Iuliu Hossu in fata bisericii deoarece nici prezenta lor in biserica greco catolica (manastire franciscana) nu-i deranjeaza. Pana la urma n-am invatat nimic de la Marea Unire….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.