Actualitate

11 echipe din opt judeţe vor porni în 18 august „Vânătoarea la ceaun”

La cea a IV-a ediţie a concursului de preparare în aer liber a sosului vânătoresc din carne de vânat ”Vânătoare la ceaun”, care va avea loc duminică 18 august la Băile Figa, s-au înscris 11 echipe din opt judeţe. Totodată, cinci vânători vor participa la concursul de provocare din mijloace tradiţionale a cerbului în perioada boncănitului.

La concursul culinar s-au înscris 11 echipe reprezentând asociaţii de vânătoare din judeţele Harghita, Maramureş, Cluj, Suceava, Mureş, Sălaj, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud.

La concursul de stârnit taurul de cerb aflat în perioada boncănitului din mijloace tradiţional-vânătoreşti  „Muget de cerb” s-au înscris 5 vânători reprezentând asociaţii de vânătoare din judeţele Harghita, Suceava şi Bistriţa-Năsăud. Aceştia vor folosi ca mijloace tradiţionale de provocare a cerbului mascul scoica, traheea uscată de cerb şi cornul.

Printre membrii juriului de anul acesta la secţiunea culinară (gătit carne de vânat la ceaun) se află şi Ionuţ Lupu, semifinalist al showului TV Top Chef de la Antena 1, informează într-un comunicat preşedintele festivalului vânătoresc, Sorin Gîrjan.

„Vânătoarea la ceaun” are loc duminică 18 august, la Băile Figa, de Zilele Becleanului.

Echipele participante vor găti la ceaun după o reţetă proprie (care desigur poate rămâne secretă) sosul vânătoresc din carne de vânat, preparatul rezultat, după jurizarea de rigoare, urmând a fi degustat vânătoreşte de către cei prezenţi la serbarea câmpenească prilejuită de sărbătoarea beclenarilor. Fiecare echipă participantă, în funcţie de condiţiile impuse de propria reţetă, va trebui să finalizeze prepararea sosului vânătoresc în jurul orei 13.00, ora jurizării.

Organizatorii vor oferi participanţilor diverse premii şi diplome, trei echipe obţinând în urma jurizării trofeele ”Polonicul cel mai gustos” (echipa care obţine cel mai mare punctaj la secţiunea culinară, jurizarea fiind făcută de către juriul de specialitate condus de maeştrii bucătari profesionişti), ”Polonicul cel mai vânătoresc” ( echipa care obţine cel mai mare punctaj la secţiunea ”Promovarea culturii vânătoreşti”, jurizarea fiind făcută de către juriul de specialitate compus doar din personalităţi apreciate pentru promovarea culturii şi onestităţii vânătoreşti) şi marele premiu ”Polonicul cel mai cel” (echipa care a cumulat cel mai mare punctaj la cele două secţiuni). Juriul presei va oferi diploma şi trofeul ”Ăl mai…ăl” celui mai simpatic participant.

1 comentariu

  • Una din competitiile nobile………sau,cel putin ,,nobila” pentru cei ce inteleg in vanatoare o arta…….o placere de a te confunda cu mediul inconjurator,de a intelege si respecta natura cu tot ceea ce are ea,cu arbori,fluturi,pasari,animale……..sa incerci sa te ,,rupi” de viata de zi cu zi si sa te bucuri de linistea oferita de plimbarea pe potecile padurii……..

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS