Actualitate

58 de cazuri de mașini abandonate, verificate de Poliția Locală Bistrița

De la începutul anului, agenții Poliției Locale Bistrița au făcut verificări asupra unui număr de 58 de autovehicule despre care există suspiciunea că ar fi abandonate pe domeniul public sau fără stăpân.

Dintre acestea, ca urmare a verificărilor, 25 nu aveau ITP și asigurare RCA valabile. Proprietarii autovehiculelor au fost identificați și somați să să se prezinte la sediul Poliției Locale în scopul clarificării aspectelor privind autoturismele abandonate, conform prevederilor Legii 421/2002.

Poliția Locală Bistrița are în atribuții identificarea autovehiculelor abandonate și aplicarea procedurilor de eliberare a domeniului public, conform prevederilor legale: ”Prin ridicarea acestora, agenții Poliției Locale ajută la eliberarea domeniului public, a locurilor de parcare ocupate de aceste autovehicule nefuncționale care în cele mai multe cazuri reprezintă surse de infecție, creează disconfort si deranjează din punct de vedere estetic”.

Pentru ridicarea unui autovehicul abandonat sau fără stăpân de pe domeniul public sunt urmate o serie de proceduri: identificarea în teren a autovehiculului, dacă acesta nu a mai fost mutat din același loc de minim 6 luni, verificarea ITP și RCA, lăsarea unei somații, emiterea unei dispoziții de ridicare etc. Dacă după emiterea somației proprietarul autovehiculului nu se conformează, polițistul local aplică o amendă între 1.000 și 2.000 de lei, care se comunică proprietarului. Abia în acest moment autovehiculul poate fi declarat abandonat, prin dispoziție a primarului.

10 comentarii

 • Pe băieții care aduc mașini din străinătate pentru vânzare și le țin staționate cu lunile nu-i deranjează nimeni? E câte unul care are showroom printre blocuri.Pe lângă asta băieții ăstia eludează si taxe ,tva.

  31
 • Chiar mă întorc din parc. Am făcut puțină mișcare cu bicicleta. În jurul orei 17.20 o mașină de poliție m-a blocat chiar pe strada Parcului, dinspre Metropolis, argumentând ca le blochez drumul și eu ar trebui să merg pe pista de biciclete. Aș fi vrut dar nu se putea, era f. multă lume prin parc, dar nu exista nici o interdicție pt. biciclete pe acel drum. Am și o înregistrare cu această individa, o să o găsești pe youtube(se adeverește și de această dată ca mulți dintr-e ei perseverează în prostie)…
  MORALA: așa cum zice un vechi proverb chinezesc..: FERESTE-MA DOAMNE DE PROSTI!…
  Bistrița
  18.02.2024

  9
  10
  • Scuză-mă dar mi se pare normal ca atâta timp cât nu ai voie cu mașina pe pista de biciclete nici bicicletele sa nu aibă voie pe drum unde exista piste.

   12
   3
  • @Gogule, atata timp cat aleile din parc de langa pistele de biciclete sunt inguste de trebuie sa mergi in sir indian, tentativele de piste de biciclete sunt si mai inguste, nu tine nimeni cont ca sunt piste pt. biciclete si se plimba lumea pe ele, pe unde naiba sa mergi? Mergi pe unde ai loc, adica pe drum. Singura pista de biciclete cu adevarat utila(buna si nu prea pentru ca nu are continuitate) e cea de pe Drumul Cetatii. Celelalte din oras sunt o gluma(mai ales cea serpuita de pe 1 Decembrie de pe trotuar…)

   5
   6
  • Chiar mă întorc din Piața Mihai Eminescu..mi-am cumpărat d-ale gurii pt. meciul Dinamo – Oțelul.
   La întoarcere..surpriză de proporții..m-a oprit o mașină de poliție!
   Le-am spus scurt ”îs nepotu` lu` domnu` Iloae”
   M-au lasat sa plec.

   MORALA: Cin` se pune cu Iloae își face viața greoaie!

   3
   3
  • @Gogu de la bloc
   nu mai dezinforma!! îs doua benzi în parc..domnu` Iloae n-are timp de slalom că-i scump pedalatu`

   3
   2
  • Voi ăștia sub care geme bicicleta(și sigur nu de plăcere…) v-ați fi dorit poate ca pistele pentru biciclete să fie mai late decât șoseaua. Iar prin parcuri să vă plimbați doar voi și posesorii de câini.

   9
   1
 • Exista o aplicatie care se numesti iReport Bistrita unde puteti raporta orice problema. Am facut o sesizare in legatura cu o masina abandonata si s-a rezolvat problema.

  8
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS