Actualitate

Profesor de la Liceul de Muzică lovit de o maşină în zona trecerii de pietoni din faţa şcolii

Un profesor de vioară de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” a fost lovit de o maşină, marţi, în zona de trecerii de pietoni din faţa şcolii, dar accidentul nu a fost grav, bărbatul neavând nevoie de spitalizare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat, marţi, că accidentul s-a petrecut pe strada Alexandru Odobescu din Bistriţa în jurul orei 8.00, la circa doi metri de trecerea de pietoni.

Potrivit sursei citate, un bărbat de 57 de ani, în timp ce încerca să traverseze strada spre şcoală la o distanţă de circa doi metri de trecerea de pietoni, a fost lovit, de un autoturism care nu i-a acordat prioritate. Profesorul a fost rănit uşor şi a refuzat să fie transportat la spital.

Poliţia a început o anchetă să stabilească cauzele accidentului şi vinovaţii de producerea lui.

Surse din cadrul Liceului de Muzică „Tudor Jarda” au declarat că este vorba de profesorul de vioară Daniel Dimitriu care trecea de fapt pe zebră şi care, deşi a refuzat să fie transportat la spital, după accident a acuzat dureri de spate.

Conform surselor citate, profesorii şcolii sunt revoltaţi că, deşi pe strada Alexandru Odobescu funcţionează trei unităţi de învăţământ învecinate, nicio trecere de pietoni nu e prevăzută cu semafor.

„Au existat semafoare, dar au fost desfiinţate ceea ce nu ni se pare normal fiindcă sunt copii mici care traversează strada. În locul domnului profesor putea fi un copil de clasa întâi. Au făcut un sens giratoriu aici, în apropiere, şi au desfiinţat semaforul motivând că se creează cozi mult prea mari fiindcă strada aceasta se intersectează cu DN 17. Copiii însă se tem să traverseze”, au declarat sursele citate, nemulţumite că niciun poliţist nu supraveghează dimineaţa şi la prânz traficul rutier cum se întâmplă în alte zone în care se află şcoli.

În oraşul Bistriţa, majoritatea semafoarelor au fost desfiinţate, Primăria alegând să facă sensuri giratorii în aproape toate intersecţiile.

Foto arhivă

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS