Actualitate

”Realitatea românească impune confirmarea căsătoriei ca uniune bărbat-femeie”

Realitatea socio-culturală românească impune necesitatea confirmării căsătoriei ca uniune liber consimţită dintre bărbat şi femeie, întemeiată pe egalitate de drepturi şi obligaţii şi având ca scop întemeierea familiei, precizează deputaţii PSD.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificarea a Legii refrendumului care prevede că referendumul trebuie să fie organizat în termen de 30 de zile de la adoptarea proiectului de revizuire a Constituţiei. PSD şi-a fixat, ca prioritate legislativă, adoptarea rapidă a Legii referendumului, aceasta fiind necesară pentru aprobarea, în Senat, a Legii de modificare a Constituţiei cu privire la definirea familiei, intenţia fiind de a organiza referendumul de revizuire în toamnă.

Potrivit unui comunicat al deputaților PSD, în Cameră s-a adoptat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea articolului 6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, care se referă la publicarea proiectului de lege de revizuire a Constituţiei în Monitorul Oficial al României şi stabileşte criteriul pentru determinarea datei desfăşurării referendumului.

Proiectul de lege, iniţiat de deputaţi şi senatori PSD – se menţionează în comunicat – are scopul de a asigura o procedură „clară, aplicabilă tuturor iniţiativelor de revizuire a Constituţiei prin intermediul referendumului, începând cu cel care trebuie organizat ca urmare a iniţiativei cetăţeneşti ce se află pe rolul Parlamentului”.

Deputaţii PSD menţionează că propunerea legislativă (iniţiativă cetăţenească) privind revizuirea Constituţiei României a fost adoptată de Camera Deputaţilor în data de 9 mai 2017, iar proiectul, iniţiat ca urmare a celor 3 milioane de semnături date de cetăţeni, îşi propune să „înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de «soţi» în cuprinsul art. 48 alin. (1) din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de «familie» şi dreptul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie”.

„Prin înlocuirea termenului de «soţi» cu expresia «bărbat şi femeie» se asigură implementarea clară a unor expresii consacrate cu puterea unor garanţii destinate ocrotirii familiei, recunoscută drept «elementul natural şi fundamental al societăţii» în art. 16 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Într-un stat de drept, ca formă de organizare democratică, existenţa normelor sociale este un obiectiv necesar, ca bază pentru adoptarea unor reglementări legale. Astfel, adoptarea democratică a legilor trebuie să ţină seama de acea normă socială, regulă sau standard de comportament care sunt împărtăşite de majoritatea populaţiei. În cazul căsătoriei, realitatea socio-culturală românească impune necesitatea confirmării acestei instituţii ca o uniune liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie, întemeiată pe egalitatea de drepturi şi obligaţii şi având ca scop esenţial întemeierea unei familii”, precizează deputaţii PSD.

Proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei urmează să primească votul Senatului, urmând ca, în cazul în care va fi adoptat, cetăţenii să îşi exprime voinţa, prin referendum, asupra modificării Legii fundamentale a României.

 

9 comentarii

  • sunteti o societate de oi ,manipulata de biserica…..sunt de acord cu uniunea dintre un barbat si o femeie ,dar mai exista si variante de parteneriat civil care nu ar trebui sa se excluda

  • Initiativa are rolul de a distrage atenția de la problemele REALE ale țării.
    Nu voi merge la referendum, pentru ca imi doresc ca procentul celor care votează să nu treacă de 30%.

    • GHID DE ÎNȚELEGERE A ZICERILOR ADVERSARILOR REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIE

      „Atunci când adversarii referendumului spun că acesta e inutil, să știți că au înțeles eficacitatea inițiativei și se tem de el.
      Atunci când se plâng că revizuirea constituțională nu e necesară pentru că nu schimbă şi nu aduce nimic nou în privința căsătoriei, traduceți că au priceput foarte exact că după referendum nu vor mai putea schimba legea căsătoriei naturale prin presiune politică.

      Atunci când spun că avem alte priorități de rezolvat înaintea unui referendum pentru consacrarea căsătoriei naturale în Constituție, înseamnă că ar vrea să amâne la nesfârșit orice consultare populară pe această temă.
      Atunci când spun că tema căsătoriei este o falsă dezbatere, uitați-vă cât de puternic se implică în ea.
      Atunci când dau Coaliției pentru Familie indicații ce anume ar fi trebuit să facă și să dreagă, în locul referendumului, pentru a sprijini familia, gândiți-vă că nu dă lupul dezinteresat sfaturi mieilor și întrebați-i de ce nu fac ei adevarata coaliție pentru familie, care să se ocupe cu punerea în practică a sugestiilor pe care ni le dau nouă.

      Atunci când aduc vorba numai despre familie, fie ea monoparentală sau tradițională, o vor face doar ca să distragă atenția de la faptul că referendumul este despre căsătorie și nu despre familie.
      Atunci când vă vor face fasciști, să știți că țipă din ei bolșevicii (sau „idioții utili” ai acestora, cum le spunea Lenin).
      Când vor acuza Coaliția pentru Familie că este finanțată de neo-protestanții americani, să știți că fac aceste acuzații pe bani norvegieni; sau europeni; sau de la neo-bolșevicii americani.
      Când spun că oricum nu ceruse nimeni căsătoria homosexuală, fiți siguri că în realitate așteptau doar momentul oportun; și că nu ar fi consultat, atunci, prin vot direct, populația.
      Când spun că poporul e prost, de fapt ei știu că poporul e greu de prostit în cele ale firii și firescului.
      Când vor arăta cu degetul spre Putin, o fac doar pentru a nu fi căutați de patronii lor ideologici.

      Când vor striga că e opresivă societatea, luați aminte ce buni milițieni și poterași ai gândirii și exprimării se pregătesc să fie.
      Când vor acuza Biserica și cultele, va vorbi de fapt ciuda lor că nu mai sunt doar ei societatea civilă; și că nu o mai reprezintă.
      Când vă vor acuza de bigotism, vor demonstra intoleranța lor.
      Când vă vor spune înapoiați, să știți că ei nu sunt mai avansați decât pe drumul nihilismului.
      Când vă vor acuza că vreți să interziceți noi libertăți pentru unii, să știți că voiau să le impună pe spezele libertăților voastre.
      Nu vă fie teamă. Și nu vă rușinați în fața lipsei de rușine.”

      Cristina Popescu

  • D-na nemultumita,…- uniunea dintre un barbat si o femeie se numeste familie iar celelalte variante se numesc parteneriate civile. In ceea ce priveste manipularea, Biserica (institutie deci cu litera mare) are perceptele ei pe care le spune raspicat, insa cetatenii opteaza conform traditiei, moralei, educatiei, convingerilor, intereselor etc. fiecaruia, asa ca lasati-o mai moale cu manipularea .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.