(FOTO-VIDEO) După Angie Cobuţ, altă bârgăuancă vrea să câştige inima chefului Cătălin Scărlătescu, dar şi titlul de cel mai bun bucătar. Ştefania Manea (42 de ani) din Prundu Bârgăului, stabilită în Italia, s-a înscris la „Chefi la cuţite”, sezonul cinci. Ea le-a pregătit chefilor un fel de mâncare italienesc, Paste cu colatura (extract hamsie).
„Am lucrat ca şi ajutor de bucătar în Italia şi de acolo pasiunea pentru bucătăria italiană. Eu nu mănânc decât în restaurantele lor. Am furat de la un chef o reţetă, de la altul, alta. Am o fetiţă. Se numeşte Sorina Manea, are 24 de ani. Când a împlinit vârsta asta, în 31 ianuarie, mi-a spus că, dacă vreau să-i fac un cadou, să vin la Chefi la cuţite. Am zis că sunt de acord”, a spus Ştefania Manea.
După ce a lucrat timp de nouă ani ca ajutor de bucătar în Italia, a gătit paste cu scoici, preparatul favorit al fiicei ei: „Peste vongole (scoici -n.r.) pun vin, un extract de hamsie, l-am adus cu mine din Italia. Pastele Barilla, dacă ştii să le faci, sunt nişte paste care nu te îngraşă. Când sunt aproape fierte pastele, le scot, le trag la tigaie să prindă gust. Am emoţii pentru că chefii sunt români, nu ştiu ce o să zică, sunt de-ai mei”.
Femeia a pus un inel într-o scoică din farfuria lui chef Scărlătescu, dar nu cu gândul să-l ceară de bărbat, aşa cum a făcut Angie Cobuţ, ci pentru amuzament.
„Prima dată era să-mi cadă, apoi l-am pus eu. De ce? Dacă tot m-am născut în Prundu Bârgăului (râde). Nu m-a trimis Angie. E fosta mea colegă de şcoală. Am crescut de mici împreună, dar acum ne vedem foarte rar fiindcă şi eu locuiesc în Italia de 16 ani. De când a început emisiunea vă urmăresc, îmi place că aţi slăbit”, i-a spus ea lui Scărlătescu, cel care a anunţat încă de la vederea inelului că are un cuţit din partea lui
Ştefania şi-a recuperat însă inelul ulterior pretinzând că acesta i-a adus foarte mult noroc. Ea le-a relatat chefilor că atunci când s-a născut fiica ei, aceasta a avut probleme de sănătate, întrucât medicul care a asistat-o la naştere i-a spart fetiţei plămânii şi iniţial a lăsat-o să moară. Ea însă a insistat să fie salvată şi să fie trimisă la Cluj.
„Nu aveam bani pentru operaţie. Am făcut împrumut în bancă, am plătit mult timp. Atunci cred că am făcut cel mai bun lucru insistând să fie salvată. Când ea avea 9 ani, am ales să plec din ţară fiindcă la 18 ani trebuia să i se refacă operaţia. Am trecut prin mari greutăţi, nu era de muncă, am suferit extraordinar de mult, mi-am găsit de lucru într-un restaurant. Nu ştiam limba, dar eram bună, ştiam să fac şi le-a plăcut de mine. M-am descurcat, deşi era foarte greu. Intram la bucătărie la ora 9 dimineaţa şi ieşeam noaptea. Sunt de 16 ani acolo. Am reuşit să fac pentru fiica mea şi voi face toată viaţa”, a spus ea.
Ştefania a primit trei cutiţe şi s-a calificat pentru etapa următoare.
Amu, fomeile astea de pe Bargau, zau ca par disperate!!!!