Actualitate

”Bistrița sărbătorește România Centenară”. Ceremonia de deschidere a Târgului Mare

(FOTO) La Palatul Culturii a avut loc ceremonia de deschidere a Târgului Mare al Bistriței 2018, care cuprinde numeroase manifestări timp de zece zile, până în 2 septembrie. La eveniment au participat oficialități locale și județene, cetățeni de onoare, bursieri Nosa, invitați din orașele înfrățite.

După intonarea imnurilor României și Europei, primarul Ovidiu Crețu a avut cuvântul de deschidere: ”Târgul Mare al Bistriței își deschide porțile la 665 de ani de la prima ediţie, cea din 1353, și la 100 de ani de la cel mai important eveniment din viaţa românilor – Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. Vă doresc tuturor bun venit la sărbătoarea orașului nostru, sper să petreceți clipe frumoase în aceste zile, să vă bucurați de programele artistice, culturale, sportive și de divertisment pe care vi le oferim și să profitați din plin de evenimentele la care vă invităm să fiți parte. Bistrița sărbătorește România Centenară, este sloganul sub care desfășurăm acțiunile culturale, sportive, sociale și de agrement din cadrul Târgului Mare, pentru că dorim să subliniem importanța capitală a Marii Uniri din 1918 pentru țara noastră și totodată aportul și adeziunea locuitorilor Bistriței la evenimentele care au făcut posibilă, în 1918, unirea tuturor teritoriilor locuite de români într-o singură ţară: România Mare”.

El le-a înmânat invitaților plachete omagiale ”Bistrița sărbătorește România Centenară”.

Au transmis mesaje cu ocazia începerii sărbătorii orașului deputatul Doina Pană, prefectul Ovidiu Frenț și vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Țintean, iar prof. Vasile Duda a vorbit despre ”Bistrița și Centenarul Marii Uniri”.

”Suntem în anul Centenarului Marii Uniri și toți cei care simt românește sărbătoresc. Sărbătorim și noi, bistrițenii, aducând și un omagiu înaintașilor noștri prezenți la Alba Iulia. Și datorită lor, marele deziderat al poporului român a devenit posibil. Centenarul Marii Uniri ne găsește mai dezbinați ca oricând, din cauza unor manipulări uriașe cărora mulți dintre noi le-am căzut victime. Mult prea mulți. Vă îndemn să ne iubim între noi, să nu ne pierdem identitatea națională, să simțim românește”, a spus, printre altele, Doina Pană.

Reprezentanții orașelor înfrățite aflați la Bistrița în aceste zile au transmis salutul lor: Christoph von den Driesch – primar Herzogenrath, Ulrich Stücker – primar Wiehl, Danielle Dard – prim-viceprimar servicii sociale la Besançon, Ralph Schäfer – consilier local Wels, Moshe Basch – Rehovot. S-a adresat audienței și Hans Franchy, preşedintele Asociației Sașilor Bistrițeni din Germania.

Primarul Ovidiu Crețu  i-a înmânat directorului adjunct al ’’Liceului Principesa Natalia Dadiani’’ din Chișinău, Vasile Gâtlan, Declarația Unirii României cu Basarabia adoptată de Consiliul Local Bistrița. ”Țara noastră împlinește un secol de existență, dar astăzi România nu mai este întreagă. Este o zonă pe hartă care ne doare. Prin Declarația Unirii cu Basarabia ne exprimăm susținerea față de dorințele firești exprimate de populația care locuiește în Republica Moldova. Oferim un răspuns de întâmpinare, un angajament solemn prin care îi asigurăm de necondiționata noastră susținere. La 100 de ani de la Marea Unire, să facem ca petele albe de pe hartă dintre România și Republica Moldova să dispară, adică să refacem România Mare. Aceasta trebuie să fie ținta la 100 de ani, aceasta este provocarea generației noastre”, a menționat primarul Bistriței.

În finalul festivității, jucătoarei de tenis de masă Bernadette Szocs (23 de ani) i-a fost conferit titlul de Cetățean de onoare al municipiului în urma hotărârii Consiliului Local din 22 februarie.

În absența sportivei, aflată la Openul Cehiei, distincția i-a fost înmânată tatălui acesteia, Janos Szocs.

”Bernadette este o personalitate reprezentativă a vieții sportive, a făcut ca valoarea sportului bistrițean să crească datorită rezultatelor excelente obținute în competiții naționale și internaționale. Ea completează șirul de sportivi de elită pe care i-a dat Bistrița, printre care Gabriela Szabo și Mihaela Șteff”, a spus Ovidiu Crețu.

Bernadette Szocs este al 68-lea cetățean de onoare al Bistriței. Anul acesta, a câștigat turneul ITTF Europe Top-16 Cup de la Montreux (Elveţia), unde au intrat în competiţie cele mai bune 16 sportive de pe continent. În 2017, a devenit campioană europeană cu echipa de tenis de masă a României.

Cu această ocazie, în incinta Palatului Culturii s-a deschis expoziția foto-documentară ”Bistrița – 100 de ani” de Tiberiu Koncz.

12 comentarii

    • Să nu mai vorbim că au făcut marea festivitate de deschidere CU SALA GOALĂ, erau numai câțiva politruci PSD iști, broscoiul Ioan Olteanu, consilieri locali și angajați de la Casa de Cultură

  • Doinito mama, de ce manipulare vorbesti? De aia cu Pulanul din 10 august? Nu prea e Mani… Rusine sa va fie. Niste politruci de 2 bani. Ati distrus tara.

  • Comentariile de mai sus sunt corecte, ideea ca nu fac nimic si iau lefuri babane, cheltuie haotic banul public, noi suntem obligati sa platim, nu platim HOP penalitati, plicuri in posta, etc, secretare, tejefoane de serviciu, masina de serviciu, pile, influiente peste tot, angajari aranjare, unele de partid, pile peste pile, bani aruncati pe Stefan Banica si alte caricaturi ale lui Elvis, cu banii astia canta una formatie, trupa cum vreti MARE sau faceai trotuare, reparai macar strazi, etc
    O rusine mai mare de oras nu cred ca am vazut, la vot merg pensionarii care primesc calatorii gratis cu TRANSMIXT – e FULLLLL de ei, nu incapi tu care platesti, folcor gratis la prostime, nu exista transparenta maxima in cheltuirea banului public, si primari, consilieri; (sau activisti PCR/UTC; sau turnatori; sau beizadelele lor etc.)
    De ce am draci pe țărănoii ăștia deveniți primari ai Bistritei de dupa revolutia aia asa cum a fost, pe linie de partid, toți primarii postdecembriști s-au chinuit să paradească tot ce a rămas de la Ceaușescu, etc
    Socialismul într-o țară săracă e ca spoilerele la căruță.

  • Pesemoldo, pesedoina
    La bătaie joacă oina,
    Luați prin surprindere
    De Cathy, la prindere.
    În țara lui pese-dan,
    Piața devine maidan.
    În țara lui pese-daea
    Tonții behăie ca oaia.
    Bistriță cu pesedei,
    Dracolivius, agnus dei.

  • Strazi neasfaltate, ilumintat public pe strazii inexistent, gunoaie la tomberoane, pavaje sub orice critica, dar noi chefuim si platim cantareti cu bani grei, chefuri ca in povesti 10 zile si 10 nopti. BRAVO!
    Vad in sala numai psd-isti, si sefimea din primarie care i au salarii de zeci de mi de lei.
    Niste nulitati cu nasul pe sus, infumurati , ca doar ei sunt pilele lui Cretu, doar ei executa ce li se spune. OAMENI FARA COLOANA VERTEBRALA. Dar ce nu face banul.
    Mai sun pintre ei si sefi care joaca la doua capete, adica informatorii de serviciu, se stiu ei.
    A a aparut din nou Olteanu, joaca din umbra, mereu intra la primarie oare ce o vrea?Mai trebuie de aranjat ceva?
    GREATA este cuvantul .
    Atentie la informatori.

  • Strazi neasfaltate, ilumintat public pe strazii inexistent, gunoaie la tomberoane, pavaje sub orice critica, dar noi chefuim si platim cantareti cu bani grei, chefuri ca in povesti 10 zile si 10 nopti. BRAVO!
    Vad in sala numai psd-isti, si sefimea din primarie care i au salarii de zeci de mi de lei.
    Niste nulitati cu nasul pe sus, infumurati , ca doar ei sunt pilele lui Cretu, doar ei executa ce li se spune. OAMENI FARA COLOANA VERTEBRALA. Dar ce nu face banul.
    Mai sun pintre ei si sefi care joaca la doua capete, adica informatorii de serviciu, se stiu ei.
    A a aparut din nou Olteanu, joaca din umbra, mereu intra la primarie oare ce o vrea?Mai trebuie de aranjat ceva?
    GREATA este cuvantul .
    Atentie la informatori.

  • Hai cu toti la Targul Mare
    S-ascultam Doina de jale:
    MUIca-n anul centenar
    Si-n al doilea cincinal
    Cretu inca ii primar
    MUIca…
    Spectacole-s peste tot
    Strutu-i cu potcoava-n bot
    Dar de noi il doare-n cot
    MUIca…
    Vuie primaria toata
    C-o veverita roscata
    Sta cu coada ridicata
    MUIca…
    Si sare in sus pe craca
    La edil pe plac sa-i faca
    Ca sa fie protejata
    MUIca
    Roaga-te MUIca la cer
    Sa ne scape-odat’ de el
    Ca-i pacatos si misel
    MUIca…
    MUIca…

  • George Coosbok, cat adevar.
    Bravo.
    Veverinta roscata se crede dumnezeul primariei , nu raspunde la cetateni, la telefon, ….
    Oare cand se vor termina astea?
    Pacat ca sunt tarate in aceasta mocirla si persoane de caracter si care isi fac treaba.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS