Cultură

Creţu, Moldovan şi Decsei, master chefi la concursul de preparat gulaş (FOTO)

Primarul Bistriţei Ovidiu Creţu, deputatul PSD Emil Radu Moldovan şi liderul UDMR Bistriţa-Năsăud Decsei Attila au fost printre juraţii care au desemnat câştigătorii concursului de pregătit gulaş, organizat în Pădurea Schulerwald. Juriul a luat la rând standurile echipelor şi a notat cu puncte de la 10 la 100 fiecare fel.

Un public numeros şi pofticios a aşteptat cu nerăbdare ca juriul să desemneze câştigătorii pentru a putea gusta din bunătăţile pregătite la ceaun. Cel mai repede s-a terminat mâncarea echipelor din Ungaria, care au pregătit carne de căprioară şi gulaş cu fasole, dar la fel de rapid s-a topit şi gulaşul gătit de echipa UDMR Bistriţa-Năsăud, mai precis de un bucătar care a venit tocmai din Cireşoaia şi a făcut o mâncare extrem de gustoasă.

Fiecare echipă s-a strădutit să fie la înălţime şi a aranjat frumos mâncarea în farfurii, a mai adus şi murături pentru ca juriul să poată simţi şi mai bine gustul, sau chiar bere pentru ca nu cumva să se amestece aromele de la o echipă la alta şi să nu mai ştie care a fost mai delicios.

În timp ce juriul a trecut pe la celelalte standuri, lumea a  roit în jurul ceaunelor deja jurizate şi a savurat mâncarea tradiţională maghiară, care a mers foarte bine cu bere.

Toată lumea s-a simţit extrem de bine, singura care a spart într-un fel petrecerea fiind ploaia de vară care a făcut ca multă lume să nu mai aştepte să afle câştigătorii concursului. În fond, se poate considera că toţi sunt câştigători din moment ce nu a mai rămas nimic pe fundul ceaunelor. S-a mâncat tot!

Premiul I a fost câştigat de echipa formată din Marosi Attila şi Violeta Griga, pe locul 2 s-au clasat Kalcso Istvanne şi Ketegyhaya Maria, iar pe 3 a terminat Rareş Perdescu. Ei au primit drept cadou ceaune de diferite dimensiuni. Un premiu special i-a fost acordat lui Agargyelan Gyorgy, care a gătit tocăniţă de căprioară. Toţi cei înscrişi în concurs au fost răsplătiţi cu diplome de participare.

Pe oagina noastră de facebook puteţi vedea mai multe fotografii.

Cristiana Sabău

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.