Actualitate

Farmaciile ar putea scurta perioada de lucru. Alte măsuri stabilite de Colegiul Farmaciștilor BN

Colegiul Farmaciștilor Bistrița-Năsăud a decis, în urma unor discuții purtate în Biroul de conducere al organizației, ținând cont de contextul actual, că farmaciile pot lua orice fel de măsuri ca să prevină răspândirea Covid-19.

Potrivit vicepreședintelui Cristian Roth-Gross, Colegiul Farmaciștilor Bistrița-Năsăud a decis să le recomande farmaciilor să limiteze numărul de persoane care să intre în incintă, restul urmând să aștepte afară.

De asemenea, să elibereze medicamente și la geamul de gardă, aceasta și în contextul în care sunt probleme cu asigurarea stocurilor de măști și dezinfectanți: ”Depozitele noastre nu mai au de unde să aducă și, în aceste condiții, vom lua și măsura aceasta să eliberăm medicamente la geam”.

O altă măsură ce s-ar putea lua este scurtarea perioadei de lucru.

”Deocamdată, cu mici excepții – Eutirox, cum știe toată lumea – nu sunt probleme cu aprovizionarea cu medicamente așa că nu recomandăm populației să își facă stocuri, cum nu recomandăm populației să practice medicația pe care o află de pe Facebook. Toate aceste măsuri le luăm pentru ca farmaciștii să poată fi prezenți la muncă și să asigure eliberarea de medicamente și alte produse pentru populație. Totodată, ținem legătura cu Prefectura și Consiliul Județean. Farmaciile, fiind entități private, pot adopta oricare dintre măsurile enunțate. Acestea sunt recomandările noastre. Rugăm populația să ne înțeleagă”, a spus Cristian Roth-Gross.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS