Sport

KO la jubileu: CFR Cluj – Gloria 5-1 (FOTO)

Campioana României s-a antrenat pentru spectacolul cu Manchester United din Liga Campionilor în compania echipei bistriţene, aflată la meciul 700 în Liga I. Într-o partidă cu destule faze controversate, Gloria a jucat mult timp în inferioritate şi a fost demolată de CFR, de la care a luat o palmă de goluri. Antrenorul Nicolae Manea a declarat că diferenţa a fost făcută de arbitru.

În etapa a 10-a a Ligii I, Gloria Bistriţa a jucat sâmbătă 29 septembrie în Gruia, pe terenul campioanei României, CFR Cluj, care a făcut o ultimă repetiţie înaintea duelului de marţi cu Manchester United.

Cu gândul mai mult la ”diavolii” lui Alex Ferguson şi evoluând la relanti în unele momente, clujenii s-au desprins destul de greu de un adversar care s-a agăţat ca înecatul de pai, chiar dacă a încasat gol repede şi a jucat în inferioritate numerică de la finalul primei reprize, până când s-a jucat zece la zece.

Anunţat iniţial în 11-le de start, Fernando Cafasso s-a accidentat la încălzire, iar locul său a fost luat de Roberto Ayza.

Gazdele au început în forţă şi au avut prima ocazie în minutul 4, Valente trimiţând din 6 metri pe lângă poartă după o centrare a lui Sougou, iar în minutul 5 dominarea clară s-a materializat prin reuşita lui Pantelis Kapetanos, care a reluat în plasă cu capul, din marginea careului mic, la un assist perfect al aceluiaşi Sougou. Grecul se afla însă în ofsaid. Iureşul CFR-ului s-a stins şi meciul s-a mai echilibrat.”Alb-albaştrii” au solicitat penalty în minutul 15 pentru un henţ al lui Maftei, care a blocat şutul lui Predescu din 16 metri, iar la faza următoare Dolha a reţinut balonul expediat de Bastos, scăpat singur spre poartă. În minutul 21, ”feroviarilor” li s-a anulat un gol valabil marcat de Kapetanos, asistentul semnalizând eronat ofsaid, iar Gloria putea primi o lovitură de la 11 metri în minutul 25, Curtuiuş fiind dărâmat de Maftei. Penalty-ul l-a primit CFR în minutul 33, când Kanon a fost eliminat pentru un cot aplicat lui Kapetanos. O fază controversată, la care banca tehnică a Gloriei a sărit în aer, acuzând faptul că arbitrul fluierase iniţial fault în atac. Gabriel Mureşan l-a executat pe Dolha de la punctul cu var în minutul 35, iar scorul a devenit 2-0. Spiritele s-au încins şi mai mult şi a fost nevoie de intervenţia oamenilor de ordine pentru a calma o dispută verbală care putea degenera, între antrenorul Nicolae Manea şi un suporter aflat în spatele băncii de rezerve. În finalul primei părţi, Tudose a respins salvator din faţa porţii mingea trimisă de Sougou, la o faza la care Dolha fusese bătut.

La cinci minute de la reluare, Kapetanos a trimis cu capul pe lângă poarta lui Dolha. În minutul 55 Gabriel Mureşan a realizat dubla şi a modificat tabela la 3-0, îndeplinind o simplă formalitate din câţiva metri după o nouă pasă precisă a lui Sougou. Bastos l-a iertat de două ori pe Dolha în situaţii clare, iar în minutul 60 s-a restabilit egalitatea numerică, Matias Aguirregaray văzând cartonaşul roşu pentru o intervenţie imprudentă asupra lui Romario. Cu sacii în căruţă, CFR şi-a menajat forţele şi a redus consumul de energie pe teren, dar a mai lovit de două ori. În minutul 88 Saşa Bjelanovici l-a executat din marginea careului pe Dolha, nevoit să scoată pentru a patra oară mingea din plasă, iar în minutul 90 tabela s-a fixat la 5-0 după golul lui Luis Alberto, care a înscris tot cu un şut din interiorul careului. Gloria a reuşit golul de onoare în ultimul minut al prelungirilor, 90+3, Yedi Zahiri concretizând din câţiva metri o pasă a lui Predescu.

Bilanţul Gloriei după 10 runde? 6 puncte, locul 16 în clasament, doar peste CSMS Iaşi şi CS Turnu Severin.

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Maftei, Rada, Camora – G. Mureşan, Diogo Valente (Luis Alberto 66) – Aguirregaray, Sougou (Sepsi 86), Bastos – Kapetanos (Bjelanovici 69). Antrenor Ioan Andone

Gloria Bistriţa: Dolha – Peteleu, Tudose, Kanon, Reano – Anton, Romario (Feher 65) – Zahiri, Predescu, Ayza (V. Năstase 41) – Curtuiuş (Laio 57). Antrenor Nicolae Manea

Stadion: ”Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca. Arbitri: Adrian Cojocaru (Galaţi) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Alexandru Vodă (Alba Iulia) – Sergiu Popa (Aiud). Observatori: Viorel Boiţ (Timişoara), Nicolae Marodin (Bucureşti)

Declaraţii după meci

Nicolae Manea (antrenor Gloria Bistriţa): ”Nu e o înfrângere uşoară, am pierdut la un scor prea sever. N-aş vrea să spun că asta e diferenţa dintre CFR Cluj şi Gloria, pentru că această diferenţă a făcut-o arbitrul. Ne-a eliminat un jucător, nu ne-a dat un penalty la 1-0. În rest, atât putem. După primul gol, din ofsaid, am avut ocazii, am avut penalty-uri pe care arbitrul nu le-a dat, după care a fost eliminat Kanon şi am luat golul doi din 11 metri. Vrem să fim lăsaţi să jucăm fotbal!”

Ioan Andone (antrenor CFR Cluj): ”Este o victorie importantă, în urma unui joc bun. Am făcut o partidă de atac bună, am câştigat la scor, poate a fost cel mai bun joc de pe teren propriu. Am înscris cinci goluri iar suporterii au fost încântaţi. Nu ştiu dacă Gloria a avut penalty sau nu, eu zic că a fost ţinere reciprocă între Maftei şi Curtuiuş. Am avut multe faze de poartă, ocazii, situaţii de unu la unu cu Dolha, care a avut o prestaţie excepţională”

Iuliu Mureşan (preşedinte CFR Cluj): ”Nu a fost un meci aşa uşor cum arată scorul, Gloria a venit hotărâtă să smulgă punct sau puncte. Am avut şi şansa să dăm gol repede, iar după ce am dat şi golul doi s-a rupt echilibrul. Am avut un gol valabil anulat la Kapetanos, iar penalty-ul a fost clar. Oricum, la 5-1, ce ar mai fi de comentat?”

Celelalte partide din etapa a 10-a a Ligii I: Gaz Metan Mediaş – Universitatea Cluj 2-1, FC Vaslui – Concordia Chiajna 3-0, Oţelul Galaţi – FC Braşov 0-0, CSMS Iaşi – CS Turnu Severin 1-0, Rapid Bucureşti – Viitorul Constanţa 2-1, Petrolul Ploieşti – Steaua Bucureşti 1-2, Ceahlăul Piatra Neamţ – Astra Giurgiu 3-2, Dinamo Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu 3-0.

Aici puteţi vedea clasamentul Ligii I.

În etapa viitoare, a 11-a, Gloria Bistriţa întâlneşte pe teren propriu formaţia Pandurii Târgu Jiu – duminică 7 octombrie, ora 18.00 (în direct la Digi Sport).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.