Actualitate

Târgul de Crăciun și luminile feerice, sub semnul inimii: ”Iubim Bistrița!”

Într-o atmosferă de sărbătoare s-a deschis, în seara de Sfântul Andrei, Târgul de Crăciun din centrul Bistriței, fiind aprinse totodată și luminițele care dau farmec acestei perioade.

Primarul Ioan Turc le-a transmis celor prezenți în număr mare că deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv se fac într-o zi de mare sărbătoare creștină, Sfântul Andrei, ”pentru că dorim să păstrăm curat, nealterat, mesajul sacru al Crăciunului”. ”Anul acesta, Târgul de Crăciun va sta sub semnul inimii. Simbolistica este una simplă: pentru că iubim Bistrița, pentru că suntem o comunitate unită, pentru că împreună am reușit să facem lucruri extraordinare, lucruri care nu s-au mai făcut în ultimii 30 de ani. Tot ce s-a făcut și se va face în continuare este meritul întregii comunității bistrițene, de aceea onorăm și marea inimă a comunității bistrițene. De la anul, după terminarea marilor lucrări, vom intra în competiția națională pentru cel mai frumos Târg de Crăciun. Bistrița are și anul acesta unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun”, a spus pe scenă Ioan Turc, care le-a urat bistrițenilor, inclusiv celor care sunt în străinătate și le este dor de casă, sărbători binecuvântate oriunde s-ar afla.

Butonul de aprindere a luminițelor a fost aprins, după numărătoarea inversă, de un băiețel care va împlini în curând 5 ani.

Tema iluminatului festiv din acest an de pe pietonalul Liviu Rebreanu este ”inima”: sub plasa de lumini strălucesc inimi multicolore. Bradul natural împodobit, diferite decorațiuni, ornamente și personaje de poveste dau culoare sărbătorilor de iarnă în centrul istoric.

Pentru a asigura veselia și buna dispoziție, au fost invitați în spectacolul organizat de municipalitate magicianul Robert Tudor, tânăra interpretă Kamelia Melnic (11 ani) și Trupa de teatru ”Alexandru Misiuga” cu animații pentru copii.

Căsuţele de la Târgul de Crăciun oferă vizitatorilor bunătăţi, produse şi cadouri de sezon. La cele 28 de căsuțe vor fi pe perioada sărbătorilor 14 furnizori de servicii de alimentație publică (diferite preparate, băuturi calde), 11 producători locali, 7 artizani și 2 ONG-uri. Moș Crăciun, elfii și Crăiasa Luminii vor aduce magie și zâmbete la ”Căsuța faptelor bune”, unde vor avea loc și ateliere de creație (decorațiuni, lumânări).

Patinoarul artificial de lângă Biserica Evanghelică se va deschide în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo.

Târgul de Crăciun va fi deschis până de Sfântul Ioan. Tot până în 7 ianuarie vor rămâne aprinse și luminițele.

Pe lângă instalațiile și ghirlandele amplasate în zona centrală a orașului, sunt iluminate festiv și Bd. Independenței, str. Al. Odobescu, str. 1 Decembrie, str. Albert Berger, str. Busuiocului, Calea Moldovei, str. Dornei, str. Gh. Șincai, Pasajul Spiru Haret, localitățile componente. Au fost montate elemente luminoase închiriate (18 km de șiruri luminoase, 280 de globuri în bradul natural de pe pietonal, 90 de elemente pe stâlpi, 160 de elemente la sol), dar și altele aflate în proprietatea municipalității (6 km de șiruri luminoase în copaci, 290 de elemente pe stîlpi, 80 de ornamente la sol, cupolă luminoasă la Palatul Culturii).

Programul Târgului de Crăciun:

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.