Actualitate

Avertizare meteo. Cum va fi vremea în județ

Administrația Națională de Metorologie (ANM) a emis o avertizare valabilă de miercuri 6 decembrie, ora 18.00 până vineri 8 decembrie, ora 08.00.

În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie), vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

Meteo.BN: Vremea în Bistrița-Năsăud

”Ziua de miercuri păstrează monotonia, cu un cer nici-nici… Pare că s-ar mai arăta şi soarele, mai trec şi nori dar nu aşteptăm precipitații. Poate doar la munte să mai fulguiască trecător. Maximele urcă până 2/3°C printre munți ṣi se duc spre 6/7°C în zonele de vest şi sud ale județului.

De la noapte, însă, se mai schimbă situația! Vin precipitații, pe fondul avansului unei arii precipitabile dinspre sud-vestul țării. În principiu, acestea vor fi ploi în zonele joase sau, pentru că în primele ore ale nopții temperaturile pot aluneca spre sau uşor sub 0°C, ploi înghețate care vor depune polei. Aşa că grijă mare pe şosele la noapte! La deal, la peste 550-600 m, și la munte vor fi preponderent ninsori.

Joi: Precipitațiile, temporare, vor fi de toate felurile, din nou. În prima parte a zilei, în zonele joase predomină ploile, care în a doua parte a zilei vor avea tendință de transformare în lapoviță şi ninsoare. Astfel, probabilitatea e mare să vedem câțiva fulgi de nea şi prin oraşe! La deal și la munte va ninge temporar, iar la peste 1.000 m se poate depune un strat de zăpadă de 5-10 cm. În aceste condiții, aşteptăm o ponderare a regimului termic, cu maxime cuprinse între 0 şi 3°C, cu mențiunea că valorile vor fi în scădere după prânz”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.