Actualitate

Hera, cadou de Moș Nicolae pentru jandarmii bistrițeni

Grupa canină a Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud s-a înnoit cu Hera – o cățelușă din rasa ciobănesc german, în vârstă de 6 luni.

Aceasta se acomodează cu noii colegi și parcurge momentan un program riguros de pregătire alături de sg. maj. Curean Liviu – conductorul său, informează IJJ Bistrița-Năsăud.

Hera se află în perioada de predesaj care durează până în luna august 2024, după care va petrece alte 4 luni la Centrul Chinologic Sibiu pentru a se specializa în căutare/salvare mediul natural. După această perioadă va trece la etapa de dresaj de calificare.

Cățelușa a venit ca un cadou pentru jandarmii bistrițeni, aceasta fiind repartizată unității în preajma zilei de 6 decembrie 2023, de Sf. Nicolae.

Alături de Ara, Hera îi va însoți de acum înainte pe jandarmi în misiunile pentru care se specializează permanent.

Hera provine de la Centrul Chinologic din Sibiu, unde sunt născuți și pregătiți câinii de serviciu ai Ministerului Afacerilor Interne.

Ara (Cipa) – câine de patrulare-intervenţie, data naşterii: 09.09.2019, conductor câine – plt. adj. Paul Gabor; 2. Hera (Gela) – câine de căutare/salvare în mediul natural, data nașterii: 06.06.2023, conductor câine – sg. maj. Curean Liviu.

Foto: IJJ BN

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS