Actualitate

Avertizare meteo. Cum va fi vremea în județ

Administrația Națională de Metorologie (ANM) a emis o avertizare valabilă de miercuri 6 decembrie, ora 18.00 până vineri 8 decembrie, ora 08.00.

În intervalul menționat vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, în extindere dinspre sud-vest. Local cantitățile de apă vor fi de 10…15 l/mp și izolat de 20 l/mp.

La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În celelalte regiuni, pe parcursul nopții de miercuri spre joi (6/7 decembrie), vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte. Izolat se va depune polei.

Meteo.BN: Vremea în Bistrița-Năsăud

”Ziua de miercuri păstrează monotonia, cu un cer nici-nici… Pare că s-ar mai arăta şi soarele, mai trec şi nori dar nu aşteptăm precipitații. Poate doar la munte să mai fulguiască trecător. Maximele urcă până 2/3°C printre munți ṣi se duc spre 6/7°C în zonele de vest şi sud ale județului.

De la noapte, însă, se mai schimbă situația! Vin precipitații, pe fondul avansului unei arii precipitabile dinspre sud-vestul țării. În principiu, acestea vor fi ploi în zonele joase sau, pentru că în primele ore ale nopții temperaturile pot aluneca spre sau uşor sub 0°C, ploi înghețate care vor depune polei. Aşa că grijă mare pe şosele la noapte! La deal, la peste 550-600 m, și la munte vor fi preponderent ninsori.

Joi: Precipitațiile, temporare, vor fi de toate felurile, din nou. În prima parte a zilei, în zonele joase predomină ploile, care în a doua parte a zilei vor avea tendință de transformare în lapoviță şi ninsoare. Astfel, probabilitatea e mare să vedem câțiva fulgi de nea şi prin oraşe! La deal și la munte va ninge temporar, iar la peste 1.000 m se poate depune un strat de zăpadă de 5-10 cm. În aceste condiții, aşteptăm o ponderare a regimului termic, cu maxime cuprinse între 0 şi 3°C, cu mențiunea că valorile vor fi în scădere după prânz”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS