Actualitate

Mircea Chira, şef peste toată statistica din regiunea de nord-vest

Direcţia Judeţeană de Statistică Bistriţa-Năsăud, condusă de Mircea Chira, a devenit Direcţie Regională, fiind prima instituţie din judeţul nostru care are atribuţii de coordonare în regiunea de nord-vest. "Considerăm că este o recunoaştere şi o apreciere a activităţii unităţii noastre în domeniul profesional", a spus şeful Statisticii, Mircea Chira.

Şeful Direcţiei de Statistică Bistriţa-Năsăud, Mircea Chira, a informat, miercuri, Colegiul prefectural, că instituţia pe care o conduce a devenit Direcţie Regională.

„Nu ştiu dacă este vorba de beneficii. Nu ştiu ce urmează şi nici ce va presupune dezvoltarea regională în baza reorganizării teritoriale care este aşteptată. Oricum, considerăm că este o recunoaştere şi o apreciere a activităţii unităţii noastre în domeniul profesional şi vom încerca să ne descurcăm cu bune şi cu rele. Deocamdată, avem în coordonare judeţele din regiunea de nord-vest – Clujul, Bihorul, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Maramureşul şi Sălajul. Nu am primit oameni în plus. Avem acelaşi număr de angajaţi”, a spus Mircea Chira.

Mai mulţi şefi de instituţii descentralizate l-au felicitat şi i-au urat succes. Unii dintre ei îşi vor pierde funcţiile pe măsură ce va avansa instituţional procesul de regionalizare. Alţii, vor avea, la rândul lor, posibilitatea să-i coordoneze pe colegii lor din alte judeţe.

Direcţia Judeţeană de Statistică Bistriţa-Năsăud a funcţionat în baza prevederilor Legii Nr. 226/11.06.2009 privind organizarea şi funcţionarea statisticii oficiale în România şi ale Hotărârii  Guvernului nr.957/2005 privind organizarea şi funcţionarea Institutului  Naţional  de  Statistică, ca unitate teritorială a acestuia. Ea a avut urmatoarea structură organizatorică: Serviciul de producţie statistică, Compartimentul IT şi infrastructură statistică, Compartimentul de sinteză, diseminare şi relaţii cu publicul, Compartimentul anchete de statistică socială în gospodăriile populaţiei şi Compartimentul gestionare resurse şi contabilitate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS