Politică

Ioan Turc: BEJ a refuzat renumărarea voturilor la ordin politic. Rezultatul a fost viciat

Primarul în funcție al Bistriței, Ioan Turc, spune că Biroul Electoral Județean, la ordin politic, a refuzat în mod repetat renumărarea voturilor de la alegerile din 9 iunie, în ciuda faptului că Biroul Electoral Municipal acceptase renumărarea din oficiu.

Ioan Turc a adăugat într-o postare pe Facebook că rezultatul votului pentru funcția de primar a fost viciat și că are convingerea că instituțiile statului vor acționa și justiția va prevala:

”Dragi bistrițeni,

În primul rând, vă mulțumesc pentru toată susținerea oferită în alegerile locale, dar și în ultimele zile pline de incertitudini.

În al doilea rând, trebuie să menționez că m-am abținut să fac declarații despre rezultatul scrutinului până la primirea unor clarificări.

Este limpede că rezultatul votului pentru funcția de primar al municipiului a fost viciat.

Biroul Electoral Județean, la ordin politic, a refuzat în mod repetat renumărarea voturilor, asta deși Biroul Electoral Municipal acceptase renumărarea din oficiu.

Din acest motiv, candidatul PSD nu are legimitate în fața tuturor bistrițenilor.

Eu nu mă simt învins în condițiile în care am obținut cu mii de voturi în plus față de anul 2020, ci, din contră, sunt sigur că activitatea mea a fost apreciată de comunitate și acest fapt mă motivează în continuare.

Îmi voi face datoria până în ultima zi a mandatului de edil, având convingerea că instituțiile statului vor acționa și justiția va prevala!”.

Etichete

40 comentarii

    • Daca se refuza renumararea este clar ca este rezultatul in favoarea lui Turc. De ce se tem cei care refuza renumararea voturilor??? S-a terminat cu democratia??? Bistritenii au uitat cum a luat foc biserica din centru??? Sa fi ars niste scanduri in prag de alegeri??? Dati foc la o scandura….
      Numarati inca oadata voturile sa terminam odata cu circul asta. S-a intors partidul comunist???

      67
      51
    • Dle Turc, ați pierdut pe mâna dvs!
      Dacă ați fi delegat oameni competenți și instruiți în Birourile secțiilor de votare nu s-ar fi ajuns în situația să vă respingă cererile de renumărare a voturilor. Pe dna Morar ați trimis-o la luptă prea târziu, trebuia ca în săptămâna premergătoare alegerilor să facă un instructaj temeinic cu oamenii din secțiile de votare.
      Dar, ca în tot mandatul, ați selectat oamenii pentru secțiile de votare pe principii clientelare, să facă și ei un bănuț. Dacă depuneau contestații la președintele Biroului secției de votare vi s-ar fi aprobat renumărarea voturilor. De asemenea, aveau posibilitatea să semneze cu obiecțiuni procesul verbal și aveați argumente în plus pentru renumărare.
      Dar, în fond, trebuia ca primar în funcțiune să câștigați fluierând aceste alegeri.
      Citiți toate comentariile și aveți o sumedenie de argumente pentru care nu ați adunat cu cel puțin 5000 voturi în plus

      41
      8
    • Iar incepem ceva ce n am terminat.
      Pacat ca a pierdut!
      Pacat ca nu a incheiat socotelike la primarie cu penalii dusi la DNA, ci i a mentinut in functii nemeritate pe toti
      Pacat ca la juridic conduce un prieten cu Bachus!
      Pacat ca la fonduri europene conduce o habarnista smechera care duce de nas pe toti primarii!
      Pacat ca tehnicul are o aiurita, directoare, care incepe santiere peste santiere di nu se ocupa de niciunul!
      Pacat ca la primarie competenta este egala cu Zero!
      Toti cei enumerati fac parte din haita lui Cretu!

      27
      1
    • In comuna Matei au aparut flotanti peste noapte pentru voturi. Acum au renuntat si s-au reintors la adresele legale.

      11
      6
    • 2020- mar.2022 pandemie covrig! – s-ar fi făcut mult mai multe de nu încurcă și COVID19, wfh, restricții, morți în saci etc , distanțăre SOCIALĂ!!! ////
      Dl Turc este finuț, calm, daca avea un temperament mai italiano-vulcanic, (MA CHE KATZO CHE MAScalZOnE!) a 2 doua zi după alegeri T.era pe o scenă mare în centru și urlă in microfon iar noi agitam vuvuzele🥴🤪împotriva trădătorilor !
      ––––acum doar cântăm :
      PANDEMIE, dulce melodie
      PANDEMIE , misterios amor
      PANDEMIE , melancolie…
      Din armonia inimii cu dor.
      Mai drag de amorul meu târziu, măi dragă PANDEMIE,
      Mai draga mi-e mândruta draga, draga
      Mai drag mi-e codrul si izvorul, dorul, covidul …etc” ” nananaaaa…”
      ––

      10
      7
  • Eu zic ca ar trebui sa-ti fie rusine ca sa mai cotcodacesti pe tema alegerilor.
    Iti dau doar câteva motive:
    – în Decebal de 3 saptamâni se lucreaza la „suprafata” si parca tot nu e gata … de zici ca se face cine stie ce mare brânza; o parte din pietonii traverseaza la noroc pe unde apuca ca n-ai fost în stare sa-ti trimiti incompetentii ca sa deseneze doua treceri de pietoni – pe Ursului si pe Cuza Voda.
    – a terminat o generatie de elevi eminenti la CNLR care si-au facut poze cu baloane, buchete de flori si pe fundal terenul si sala de sport … ca iar n-ai fost în stare sa stai pe capul incompetentilor care cica renoveaza cladirea colegiului de vreo 4 ani.
    – habar nu ai ce se întâmpla prin cartierele Bistritei; sa-ti dau un exemplu minor: pe podul peste râul Bistrita din Sarata era o groapa în asfalt de mai bine de jumatate de an, o adevarata tentativa de crima la aia care traversau podul – ma tot minunam ca nu vad vreo stire în ziar ca a dat unul în ea si a plonjat cu masina în apa.
    Ai fost un primar slab si habarnist, n-ai fost în stare decât sa dai din gura si sa rânjesti în pozele de pe facebook, te-ai laudat ca reformezi primaria, dar pâna la urma te-a reformat ea pe tine.
    Daca nu realizezi ca ai pierdut ca un fraier cu doar 8 voturi înseamna ca nu te duce capul ca sa-ti dai seama ca daca erai un primar ca lumea nici nu trebuiau numarate toate voturile.
    Da’ lumea nu te-a mai vrut si daca scadem asistatii si aia care profita si traiesc de pe urma ta, atunci alea câteva voturi probabil ca sunt câteva mii.
    Uita-te la ala din Beclean, acolo probabil ca nici nu trebuiau facute alegeri, orasul ala a fost vai mama lui si acuma ne râd aia în nas si fac misto de noi cum de ne-a batut Dumnezeu cu niste incompetenti pe cap.

    126
    38
    • LAs ca a fi mai bun Lazany , care este executantul lui RAducu . Ai vazut banii de la sala de sport cum se duc? Pe lucrari deja facute ? No taci , psd-m*istuele

      39
      45
    • Toată ziua sunt prin Beclean, și ce-a făcut primarul?
      Străzi pline de gropi neterminate de ani de zile,un pod de un km care nu este centura.. acuma au terminat o stradă de asfaltat și o sparg din nou.
      Cel m-ai bun primar este cel din Oradea.
      La fel și la Consiliul județean.

      19
      9
    • Are mare vina primarul Da!
      Dar el pleaca si raman incomoetentii sa masluiasca tot fe misca!
      Nestiutoarea care face proiecte nu are raspundere in fata nimanui ca tot orasul e un santier vesnic? Pe aia eterna nu o da nimeni afara? S a nascut directoare cumva si noi nu stim oare? Se afisa alaturi de Turc inainte de alegeri ca banii europeni nu s au pierdut ca orasul arata beton ca bla bla. Serios?
      Cucoana, mars in pensie ca nu te mai duce dibla!

      18
    • @luigi, n-am spus nicaieri ca as fi pesedist, în schimb dupa nivelul literar de care dai dovada tu esti clar de-al lui Ciuca – semianalfabet cu doctorat plagiat si care abia poate sa lege doua propozitii – si alea cu dezacorduri.
      @iulian, Becleanul are baile de la Figa, acolo unde se înghesuie toti nespalatii si lasa gramezi de bani la bugetul orasului.
      Noi avem o pârtie de schi care „îngheata” bani cu nemiluita pe timp de iarna si pe care vara pasc în mod gratuit oile.
      PS: si mai puneti mâna pe o carte de gramatica ca sunteti analfabeti rau.

      14
      3
    • BRAVO!!!!!🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
      D-lui Turc nu-i vine a crede că cetățenii chiar ştiu să voteze după atâția ani de aşa-zisa, democrație. I-am suportat cu greu felul haotic de a gândi, de a face oraşul PRAF!!! Dar, din fericire , există votul. Aviz celor care incă au impresia că românii nu gândesc…

      11
      5
  • „Nu contează cine votează, nu contează cine numără voturile, contează cine anunță câștigătorul. „

    41
    33
    • Într-un alt ziar local citeam azi știrea asta:

      „Pe Pietonalul Liviu Rebreanu este amplasat un ecran uriaș, unde microbiștii vor putea urmări, mâine, meciul dintre ⚽România și Belgia. Inițiativa aparține ❗primarului ales Gabriel Lazany, ❗cererea fiind aprobată chiar astăzi de Primăria Bistrița.”

      🧐…..alzo? Maj înțelege cineva ceva?

      33
      12
    • @ Meci, Vom avea un primar pe contrasens . Lazany a amplasat ecranul pe strada Liviu Rebreanu tocmai când echipa de fotbal a mâncat bătaie 😂🤣😂🤣😂

      11
      4
  • Parcursul tău politic s-a încheiat! Chiar dacă nu-ți convine și te roade, ai pierdut totul pe mâna ta! Viciat sau nu, tu trebuia, din postura de primar în funcție, sa câștigi fără griji. Primăria a fost o pălărie mult prea mare de purtat. Sănătate!

    92
    28
    • Pai cum sa castige daca este viciat??? Poti fugii daca te legam la picioare??? poti merge daca te trezesti mort????

      17
      43
    • Mai învață să scrii .Nu ,,fugii” .Și da,dupa o mare ,,cujetare” liberală …,,te culci viu și te trezești mort”.

      34
      13
  • Hai sa ti-o spunem noi simplu… AI PIERDUT! Nu la 8 voturi la vreo 5008 voturi. Si ști de ce nu trebuie sa -ti spun. Ai avut o primărie cu care ai fi putut sa te lauzi dar nu ti-ai reformat-o , nu ai dus proiectele europene la sfârșit, ti-ai ales niște copii ca sfătuitori si i-ai lăsat sa-si facă de cap in primărie. Ca manager ai fost jalnic! Iar acum când ar fi trebuit sa te lupți cot la cot cu d-na Morar ai dispărut, ca măgarul-n ceata! Bravos te-ai obișnuit ca alții sa-ti poarte luptele. Ai cules ce-ai semănat! Nici Lazany nu va putea sa facă ce si-a propus daca-si baga nasul d-nul președinte așa ca vei avea 4 ani de critici constructive sa-ti recuperezi scaunul pierdut, daca mai poți… Măcar acum in al 12-lea ceas demonstrează ca ești bărbat si fa ca lumea sa-si amintească de tine ca ești OK. Daca vei continua așa vei fi înlăturat si de la PNL in scurt timp! In ceea ce privește furtul, mai taie, sunt partenerii voștri de guvernare, ce-ați semănat aia culegeți! Si se pare ca aveți o căsnicie strălucită cu PSD!

    124
    8
    • Până la divorțul PSD/pnl …vorbim fix degeaba.
      „Fa-te frate cu dreaku până treci puntea!” Poate fi o zicala periculoasă. ..că după ce treci podul, Drake se ține scai după voi…

      ––
      Electoratul feminin s-a plictisit deja de dilema voturilor pierdute ! E vremea sa facem altceva – E vară ! 🏖️Ne tundem: cele mai tari transformări de frizuri din 2024„Top 15 Short Haircuts for Women ☀️| Before and After Hair Transformation” pe YouTube
      https://youtu.be/hkycjPIaxbw?si=ZiwL7ijQj38KnC9U

      16
      10
  • Un slăbănog care s a lăsat condus de directorii din primărie. Unde este ordinea și respectul pentru cetățean, pe care le promiteți în campanie acum 4 ani? Unde este auditul și „organigrama
    suplă ?”Acum măcar nu ați mai promis asta ,ați venit cu alte minciuni.

    58
    14
  • In 3 ani și 8 luni ai reușit sa dublezi voturile pentru psd.Niculae cam 8000 ,Lazany peste 15.000 .Ai câștigat mandatul pe lehamitea oamenilor pentru Crețu care s-a saturat si el sa fie primar ,de aia nici n-a mai candidat si pe promisiuni cu organigrama și reducerea putorilor fin primărie.Când colo ce să vezi…Putorile s-au inmultit cu cateva sute ,urbanismul …la locul lui fix ca pe vremea lui Crețu și aruncarea banilor publici pe tot felul de rahaturi si de evenimente.Ai facut exact ca si Crețu.Ți s-a suit șefia la cap .

    78
    5
  • Părere pur personală : Dacă vrei să nu ai emoții în alegeri și să fi primar pentru o perioadă mai îndelungată atunci trebuie să respecti câteva principii si-anume ; pune cetățeanul pe primul loc, apleacă urechea atât la omul bogat cât și la omul sărac, nu privi cu supercialitate omul cu probleme personale, nu face diferențe între cetățeni, dacă aduci o schimbare care poate afecta calitatea vieții cetățenilor atunci trebuie discutată față-n față cu omul și nu în ultimul rând, orice proiect trebuie gândit de 10 ori și făcut o singură dată aproape de perfecțiune ! ar mai fi dar deocamdată atât …,

    58
    5
  • Spre corect informare, BEJ nu a refuzat renumărarea! nici măcar PSD nu s-a opus pentru ca nu i-a întrebat BEJ vreți sau nu! Au constatat ca nu era cazul!!! Fiindcă nu au fost contestate PV de către nimeni, absolut nimeni din secțiile de votare! Care poate dormeau sau și mai corect, își asumaseră acele numaratori! 8 ! Cifra magică!

    35
    8
  • Nu se admit asa corecturi grosolane ..este inadmisibil asa ceva..rușinos din partea președinților de secti de votare..Democrația va trebui sa își spună cuvântul, votul trebuie reluat pe municipiul Bistrița.

    24
    27
  • Femeile au obținut cu greu DREPTUL la vot.
    Au urmat alte drepturi cum ar fi posib sa -si deschida Cont bancar personal etc !!
    21l 22 iunie : „In 1908 – peste 250 000 de femei manifestă în Hyde Park, la Londra, cerând drept de VOT. Mișcarea “sufragetelor” fusese fondată cu cinci ani mai devreme de către militanta pentru drepturile femeilor Emeline Pankhurst și fiica sa Christabel.

    Înființată în 1876, mișcarea sufragetelor a reprezentat o succesiune de acțiuni de emancipare a femeilor din 🇬🇧Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al căror scop a fost obținerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de vot!!”
    https://www.observatorulph.ro/eveniment/2725913-21-iunie-armata-romana-primea-de-la-generalul//

    9
    10
  • Turs a fost cel mai slab primar al Bistriței, mir că a avut și acum atâtea voturi, snobismul unora și fanteziile de dreapta nu au fost de ajuns să ajungă primar.

    21
    7
  • După cele 4 comentarii și in special după cel lirico muzical ,,măi dragă” și sufragetele se observă că ai crize din ce in ce mai profunde.

    4
    10
  • @Balamukul vesel

    Prefer sa RAD râd 😆 când ma uit la „politica” mioritică locală.
    Am râs de cinci ori ..deja

    But who’s counting ??? You??

    Decât sa stai sa -mi numeri mie râsetele sau pirtzurilw mai bine uită ^te la Belgia-Romania!

    6
    5
  • 🤮 Turcule responsabili pentru eşecul tău şi pentru eşecul Bistriței ca oraş este gaşca lui Gaftone. Cum te-au terminat pe tine şi pe Crețu etc….. aşa o să-l termine şi pe Lazany !

    46
    3
  • Motto:
    „Nu spera când vezi mişeii
    La izbândă făcând punte,
    Te-or întrece nătărăii,
    De ai fi cu stea în frunte;
    Teamă n-ai, căta-vor iarăşi
    Între dânşii să se plece,
    Nu te prinde lor tovarăş:
    Ce e val, ca valul trece.
    (Mihai Eminescu- Glossă)

    Totul pleacă de la măsura legislativă care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. Modificarea legislativă potrivit căreia primarii se aleg prin scrutin uninominal, într-un singur tur, a fost introdusă, în premieră la alegerile locale din 2012. La vremea respectivă, social-democrații, deși s-au numărat printre inițiatorii legii, au combătut proiectul în Parlament și au votat împotriva adoptării acestuia.
    Au exista argumente pro si contra la modificarea legii:
    – Se fac economii la bugetele locale având in vedere că intenția de vot se reflectă în primul tur;
    – Legea va însemna încă un pas de îndepărtare de democraţie, de valorile democratice;
    – Alegerea primarului într-un singur tur se va face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot, ceea reprezintă o problemă de legitimitate.
    Ulterior, s-a încercat revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar PSD, care între timp și-a dat seama că este avantajat de sistemul cu un singur tur, s-a opus și a reușit să blocheze modificarea legii.
    Dezavantajul este că în oraşele mari din România, alegerea primarului într-un singur tur se face cu o pătrime sau poate şi mai puţin din cetăţenii cu drept de vot . Ori, un edil ales cu 14%, 15%, 16% din primul tur nu poate fi un primar reprezentativ al tuturor cetăţenilor din respectiva unitate administrativ-teritorială.

    7
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.