Social

Cu disponibilizații de la Leoni, crește numărul șomerilor. Unde pot munci

Peste 4300 de persoane erau înscrise în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud la finalul semestrului întâi, dar odată cu valul de concedieri de la Leoni numărul șomerilor va crește cel puțin cu 259 într-o primă etapă.

La sfârșitul lunii iunie a.c., în evidențele AJOFM Bistriţa-Năsăud erau înregistrați 4.331 de șomeri (din care 2.103 femei), rata șomajului fiind de 3,74%, în scădere față de luna precedentă când a fost de 3,90%.

Din totalul de 4.331 de șomeri, 1.848 primeau indemnizaţie de şomaj, iar 2.483 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 1.300 provin din mediul rural și 3.031 sunt din mediul urban.

Pe site-ul AJOFM Bistrița-Năsăud, erau afișate la 29.07.2024 un număr de 185 de potențiali angajatori care oferă, în unele cazuri, chiar și 50 de locuri de muncă vacante. Este cazul E-cablaje care vrea să ocupe aceste posturi cu muncitori necalificați.

La rândul ei, MDF International Window Maieru, are 10 locuri de muncă vacante pentru muncitori, iar Rombat are 10 locuri de muncă pe care ar dori să angajeze operatori producție.

Etichete

3 comentarii

  • Si la pensi santem in frunte cu Botosaniul, fruntea de la cur cum zicea un batran,ce ziceti dnle Radu santem cel mai slab judet din Transilvania, pe primul loc ca si Romania da la coada. ps se aude ca nu se mai termina cu petrecerile laPSD,e ca la o nunta bani multi de la fagaduit si spese aproape 0 cu nuntasi o puteti prelungi petrecerea pana la alegeri si inca 4 ani.

    9
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.