Social

Vin deciziile de recalculare a pensiilor. Anunț important pentru beneficiari

Compania Națională Poșta Română anunță că distribuirea plicurilor cu deciziile de recalculare a pensiilor, care intră în vigoare la 1 septembrie, începe în data de 16 august, precizând că este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu, pentru a li se înmâna documentele.

”Începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară. Factorii poștali vor fi prezenți pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul acestui proces, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024.

Menționăm faptul că este important ca beneficiarii să fie prezenți la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri”, informează Poșta Română.

Plicurile vor fi duse de către poștași la domiciliul beneficiarilor, cu confirmare de primire. Deciziile de recalculare a pensiilor, pe care angajaţii Poştei Române le vor distribui în toată ţara începând cu ziua de vineri, 16 august, pot fi înmânate nu doar titularului, ci oricărei rude care locuieşte la aceeaşi adresă cu acesta. Oficialii Companiei Naţionale Poşta Română afirmă că distribuirea deciziilor de recalculare se va face în decurs de zece zile şi că nu se aşteaptă la probleme logistice.

În cazul în care nu este nimeni acasă când vine poștașul, plicul cu decizia va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să îl ridice, adeverința de recalculare a pensiei va putea fi preluată de la sediul Casei Județene de Pensii.

Legea pensiilor a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024, iar de la 1 septembrie prevede majorarea pensiilor, după recalcularea acestora. Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării, iar majoritatea pensiilor vor avea creşteri, unele chiar substanţiale (pensiile mici cu un stagiu de cotizare mare). În urma recalculării, circa 3,5 milioane de pensionari de vor primi pensia mărită, iar restul de 1,5 milioane vor rămâne cu pensia în plată, urmând să beneficieze anual de indexările prevăzute de lege.

2 comentarii

  • Să fim serioși cu data de 16 august privind vânzoleala deciziilor de pensie privind marea trâmbițată recalculare a pensiilor. În această perioadă și poștașii beneficiază de vacanța bugetară. De luni, 19 august, mai cred. Prima săptămână e a durerii, adică cei cu stagiul de până la 25 de ani, care vor primi „praful de pe toba guardului comunal”. Bine, bine, dar și prețurile la comercianți vor „sălta cricul”, iar inflația își va face treaba. Dar decât nimic, totuși e bine.

    • 25 de ani au și specialii din justiție, servicii secrete, etc. Ar fi o veste bună să li se acorde doar praful de pe tobă, oricum nu își merită pensiile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.