Sport

Gloria, start reușit în noul sezon al Ligii Florilor. ”O victorie importantă”

Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a început cu dreptul noul sezon al Ligii Florilor la handbal feminin, învingând la TeraPlast Arena, în prima etapă, formația HC Zalău.

Echipa bistrițeană, antrenată de Florentin Pera, s-a impus în fața celei coordonate de Gheorghe Tadici cu scorul de 28-20 (13-10).

Au marcat: Gnonsiane Niombla – 5, Tamires de Araujo – 4, Dagmara Nocun – 4, Greta Kacsor – 4, Danila Delgado – 3, Valeria Kirdiașeva – 3, Asuka Fujita – 2, Seynabou Rodriguez – 1, Sonia Seraficeanu – 1, Eva Kerekes – 1.

Intervențiile portarilor: Ivana Kapitanovici – 4/15, Renata de Arruda – 3/12.

”Îmi felicit jucătoarele pentru prima victorie în noul sezon, mă bucur că am debutat cu un meci bun în fața propriilor suporteri. Veneam după două meciuri foarte bune în Supercupa României, probabil că acest lucru ne-a dat o oarecare siguranță. Zalău ne-a dat o replică bună, să ne amintim că în sezonul trecut am câștigat mult mai greu decât acum. A fost o victorie mai muncită decât o arată scorul, care nu cred că reflectă realitatea din teren. Zalău este o echipă arțăgoasă, care luptă pentru fiecare minge, cu atât mai mult cred că este o victorie importantă pentru noi. Au fost aspecte care nu m-au mulțumit, începutul de joc, ratările nepermise, dar una peste alta a fost un meci în care am primit doar 20 de goluri, au fost și multe aspecte pozitive. Au fost momente când ne-am apărat foarte bine, am câștigat o jucătoare, pe Kacsor, care a făcut un meci foarte bun.

Eu îmi doresc mai mult de la echipă, sunt un antrenor riguros, doar printr-o concentrare maximă indiferent de adversar putem progresa. Sunt multe lucruri de pus la punct, avem multe jucătoare noi. Eu sunt mulțumit de acest start de sezon, este unul promițător. Ne-a lipsit puțin să câștigăm trofeul în Supercupa României și am debutat cu o victorie în campionat. Sperăm să remediem aspectele care nu au funcționat și să jucăm din ce în ce mai bine. Apărarea trebuie să fie punctul nostru forte, în atac avem mai multe soluții decât în sezonul trecut. Ne așteaptă un program infernal, cu meciuri complicate din trei în trei zile”, a declarat Florentin Pera.

Înaintea partidei s-a ținut un moment de reculegere în memoria jucătoarei Irina Glibko (ultima oară la SCM Rm. Vâlcea), decedată la doar 34 de ani, în urma unei boli incurabile.

În etapa viitoare, a 2-a, Gloria 2018 Bistrița-Năsăud va juca tot la TeraPlast Arena, cu Gloria Buzău, marți 3 septembrie, de la ora 17.30. Meciul nu va fi televizat.

6 comentarii

  • Start reușit , final nereușit . Si uite așa au mai plecat ceva milioane( de euro) din buzunarele noastre .

    8
    18
  • Este greu sa joci cu echipe care se bazeaza pe angajament fizic si joaca un fel de handbal-rugbi , gen Zalau , Tg.Jiu , Craiova. Asa s-a intamplat si azi cand jucatoarele bistritene s-au luat la „tranta” cu rugbistele Zalaului. Nu vreau sa-l contrazic pe d-l antrenor (care oricum nu citeste ce scriem noi!…) dar cand esti cadorisit cu 7 lovituri de penalitate impotriva ta , desigur, eu n-as spune ca echipa s-a aparat foarte bine! (Daca nu ma insel la meciul cu CSM , Gloria nu a fost penalizata cu nicio lovitura de la 7 m.) Dupa parerea mea au jucat bine Niombla , Kacsor , Tamires , Nocun si destul de bine restul jucatoarelor. N-am inteles de ce n-au fost „jucate” mai mult extremele , in conditiile in care portarita Sara Rus nu-i nici pe departe Gabriela Moreschi…Apoi s-a vazut destul de clar , in multe randuri , ca nu exista inca relatii de joc intre portarita nou venita , Kovacevic si extreme. Este loc de mai bine , dar vctoria e victorie si punctele castigate se pun „in tolba” . Castigul mare al acestei zile este acela ca noile venite (exceptandu-le pe Burlacenko , Kerekes si Fujita) au luat cunostinta cu d-l Tadic si cu modul de arbitraj din Romania … Cum se zice la tara , „si-au tipat greata!”. Si e bine si ca nu s-a accidentat nicio jucatoare. Meciul cu Buzaul insa va fi mult mai greut …

    12
    5
    • Las-o moartă cu rugbyul. Când Zalăul se bătea la titlu și jucau handbal bun, la Bistrița nici nu știați că există și handbal feminin. Despre bani și condiții și de unde vin știe toată lumea. Așa că mai bine ciocu mic.

  • Gnonsiane Niombla – 5, Tamires Morena de Araujo Frossard – 4, Greta Kacsor – 4, Dagmara Nocun – 4, Danila Patricia So Delgado – 3, Valeriia Kiardisheva – 3, Asuka Fujita – 2, Eva Kerekes – 1, Sonia Seraficeanu – 1, Sayna Mbengue – Mândru că-s român. Cu banii noștri fac ce vreau !

    1
    1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.