Actualitate

Acțiune de prindere în flagrant. Bistrițean arestat. Ce infracțiuni a comis

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 50 de ani din Bistrița, vizat de comiterea infracțiunilor de șantaj, violare de domiciliu și lovire sau alte violențe.

Acțiunea a fost organizată în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii l-au surprins în flagrant delict pe bărbatul de 50 de ani, din Bistrița, în timp ce primea 500 de euro de la un tânăr pe care l-ar fi amenințat în repetate rânduri.

Din investigațiile polițiștilor a reieșit faptul că, în cursul anului 2023, bărbatul în cauză a împrumutat tânărului sume de bani, pentru care a cerut la restituire dublul sumelor împrumutate. Totodată, pentru recuperarea acestora, l-a amenințat cu acte de violență, iar la data de 29 iulie a.c. l-a agresat. Ulterior, cu scopul de a-l intimida, a pătruns mascat în locuința tânărului.

Pentru administrarea probelor în cauză, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de percheziție, la imobile folosite de bărbatul de 50 de ani, toate în județul Bistrița-Năsăud.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate articole vestimentare care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, înscrisuri cu valoare probatorie și substanțe susceptibile de a fi droguri.

Bărbatul de 50 de ani a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Judecătoria Beclean a decis ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroului de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud. În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Poliției Orașului Beclean, Secției 4 Poliție Rurală Beclean, Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.