Cultură

Proiecție de film și concert în aer liber la deschiderea Festivalului Pasaje

Festivalul Internaţional de Film Pasaje 2024 va avea deschiderea oficială joi 19 septembrie, când este programată proiecția filmului Visul, urmată de o întâlnire cu scenaristul și un concert în aer liber susținut de trupa Trigon în fața Palatului Culturii.

Joi 19 septembrie 

17.30 Proiecţie de film Visul Q&A cu Gabriel Gheorghe (scenarist)Palatul Culturii

Regie: Cătălin Saizescu. Distribuție: Vlad Logigan, Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Gloria Găitan, Magda Catone. Comedie, 136 min. Inspirat din fapte reale, filmul este o comedie în care visul unui actor de provincie pare să se năruie, în timp ce visurile celor din jur și ale deținuților cu care ajunge să pună în scenă un spectacol de teatru par să se apropie mai mult de îndeplinire.

Nominalizat la Premiile GOPO 2024 pentru interpretare, imagine, muzică și design vestimentar

Bilet online: https://www.iabilet.ro/bilete-bistrita-pasaje-film-festival-visul-2023-q-a-101277 sau la Casa de Bilete a Palatului Culturii

 20.30 Concert în aer liber cu trupa Trigon – foișorul din Parcul Municipal

Intrarea liberă.

Ethno-jazz de cea mai bună calitate şi ritmuri tradiţionale.

Formația Trigon s-a format în 1992, cântă muzică improvizațională bazată pe tradiţia muzicală din regiunea Balcanilor. Formația a participat la numeroase festivaluri de jazz și s-a ales cu diverse premii internaționale. Au susținut concerte pe cele mai mari scene mondiale: “Portalegre jazz fest”, “North Sea Jazz festival” (Rotterdam), “Jazz in Hermitage” (Moscova), “Porgy & Bess” (Viena), “Grenoble Jazz Festival” (Franța), Radio France (Paris), Norwegian Academy of Music, „Jazz Festival 22 Fabrik” (Germania), „Music Meeting 14”, Nijmeghen (Olanda), „Rikkoukai” Theater in Tokyo, „Vilnus jazz festival”- (Lithuania), „Balkan fever festival”(Viena), “Jazzycolors” (Paris), “Pulse” festival in London si Brighton (UK),“29 th Montreal International Jazz Festival” (Canada), Theater Sondra Make Music Stockholm (Sweden), London jazz festival (UK)

Bilete online pentru filmele de la Palatul Culturii şi Turnul Dogarilor: https://www.iabilet.ro/cauta/?q=pasaje+film

https://www.facebook.com/pasajefestival

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.