Actualitate

”Cormăița”, cel mai nou Punct Gastronomic Local, și-a deschis porțile

Floarea și Vasile Larionesi de la Cooperativa Agricolă Sângeorz-Băi, care administrează și Stâna Popas Putredu Moară, a deschis la 23-lea Punct Gastronomic Local autorizat din județul Bistrița-Năsăud. Se numește ”Cormăița” și de azi își așteaptă oaspeții.

Familia Larionesi, cunoscută pentru brânza de la Sângeorz-Băi (care poate fi găsită și la piața locală din Bistrița încă din 2018), a deschis al 23-lea Punct Gastronomic Local din județ, eveniment la care au participat oficialități locale și județene, dar și un sobor de preoți din zonă care a binecuvântat locul și pe cei care l-au creat.

”Acest Punct Gastronomic Local reprezintă o continuitate a ceea ce facem noi. Am fost și noi în afara țării, am revenit și am demonstrat că, prin muncă și prin perseverență, putem reuși. E greu de trăi în aceste locuri unde numai distanța de la asfalt până aici e deja o provocare pentru mulți care ne întreabă cât au de venit. Noi prin ceea ce facem vrem să aducem gustul de mai demult, iar generațiile actuale să nu uite ce o o coleșă cu brânză, o zamă de șălate sau un cârnaț în unsoare. Asta vrem noi să punem pe masă, să păstrăm tradiția ca să nu rămânem fără rădăcini”, a spus Vasile Larionesi.

”Familia Larionesi este una de oameni foarte harnici, care muncesc mult, 18-20 de ore zilnic, dar sunt dovada vie că atunci când îți dorești să realizezi ceva o poți face și aici, în România. Din păcate, pentru noi, țara noastră este blamată de o mulțime dintre cetățenii ei, ceea ce nu se întâmplă cu prea multe nații din această lume. E normal să existe nemulțumiri, dar eu cred că ar trebui să îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru tot ce avem. Dacă ne uităm în jurul nostru, vedem că sunt comunități, țări în care nu mai există siguranța zilei de mâine. Cu riscul de a atrage o ceată nouă de lăudători spun că în România se trăiește foarte bine, nu bine. Și toți cei care vor să muncească pot trăi decent. (…) Din păcate, la noi nu există obiceiul de a ieși în weekend cu familia sau pentru a serba un anume eveniment în aceste locuri unde se găsește mâncare organică, însă mi-aș dori să ajung să trăiesc acele momente în care ne vom întoarce la mâncarea organică, bio, cum vreți să îi spuneți, din gospodăriile țărănești pentru a-i încuraja astfel și pe oamenii care trudesc la munca câmpului și la îngrijitul animalelor de dimineața până seara”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, prezent la eveniment.

Acesta este al treilea Punct Gastronomic Local din Sângeorz-Băi care are, în plus, și locuri de cazare. Aici vor fi puse pe masa oaspeților bucate ale locului, din belșug fiindcă în zona orașului Sângeorz-Băi sunt peste 11.000 de oi și peste 1000 de vaci, iar produsele de la ferme sunt cunoscute în întreaga țară.

Foto credit: Radio Someș, Facebook Radu Moldovan

5 comentarii

  • Are dreptate privind modul de trai din România. Niciodată în istoria țării nu s-a trăit atât de bine ca acum, o spun statisticile, se vede la tot pasul, la casele și mașinile oamenilor , la vacanțele petrecute în țară și străinătate, etc. Sigur, comparativ cu alții ar mai încăpea de bine, că așa e omul, se tot compară, dar ar trebui să se uite și cum și cat se muncește în România, ca la eficiență și productivitate suntem cam la 60 % din cea europeană , dar la consum 90% . Bugetarii sunt avantajații acestei situații ! Zonă privată duce greul !

    32
    10
    • (at) gigel
      Poate- „zona Privată” Cinstită – duce greul țării!
      Ioiiiii,
      Și ce TUNURI mai dau și „privații!!!” Și uite cum le apar VILE, mașini tari :––Nu mai departe de cazul „NORDIS Management(Group)
      Singurul dezvoltator de ansambluri hoteliere și rezidențiale de 5 stele din România „, insolvat și (manageriat de dl.Răzvan Ciorbă, 🖍️soțul deputatei PSD Laura Vicol și Mapp Development/Emanuel)…
      ….înainte de Insolvență…
      „cheltuielile de Lux ale Nordis Management SRL au continuat nestingherite.(…)
      🏎️De exemplu, compania a cumpărat cu banii jos un Ferrari F8 Tributo.(Genul asta de Ferrari pornește de la 300.000 de euro, dar poate ajunge și la 400.000 de euro.)
      Sursa:
      https://defapt.ro/nordis-ferrari-cash-din-banii-tepuitilor/

      13
      1
  • @ g.Contre. (tot pasul, la casele și mașinile oamenilor , la vacanțele )

    –Mașinile alea (bolizi) is luate 80%cu Lease pe firme ; le mai conduc pitzi botuxata – secretary ;
    -Vacante (poți „vâna ” ) 0ferte ieftin din timp; ?mă uitam ceva offer din BN; șapte zile (mic dejun și zbor inclus) Tunisia; sept. Era 247 euro de persoana adică aprox 12:mil ron. (Rezonabil?)

    – case mari is făcute fie prin „tunuri” fie cu banii lucrați greu prin Spania ;Grecia , Italia la bătrâni și măsline! !

    15
    8
  • AT ferari…
    MmeMadama asta „tunată”deputata „roșie” nu fusese și cu Leo de la Strehaia (alias „Prințul Țiganilor“) ? Avocata multor delapidatori etc🤨

    10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.