Actualitate

Atrocități într-un fond de vânătoare din județ, știute de cei puși să îl păzească

În fondurile cinegetice din județul Bistrița-Năsăud se petrec adevărate atrocități sub ochii celor puși să păzească vânatul. Animalele sălbatice sunt atrase la puncte de hrănire supravegheate video pentru ca braconierii să știe exact când să le ia în bătaia puștii.

Cel puțin asta reiese dintr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, semnat de prim-procuror Diana Domșa-Stînă, în care este prezentat cazul a doi paznici de vânătoare care știau de existența unui punct de hrană clandestin, amplasat în fondul cinegetic aflat în grija lor, punct care era supravegheat cu camere video.

Conform sursei citate, cei doi știau și că braconierii împușcau animalele exact când acestea veneau să se hrănească și, cu toate acestea, nu au anunțat autoritățile.

Mai mult, unul dintre ei deținea clandestin o armă de vânătoare pe care o folosește el însuși la braconaj. ”Într-o situație, a executat fără drept focuri de armă asupra unei bovine”, se arată în comunicat.

În timpul perchezițiilor făcute în data de 24 octombrie a.c., au fost ridicate mai multe cartușe și un amortizor pentru armă.

Unul dintre inculpați este cercetat sub control judiciar.

Etichete

15 comentarii

  • Toti vanatorii sau paznicii animalelor salbatice sunt niste braconieri.
    Animalele salbatice se vaneaza profilactic. Orice vanatoare altfel, este braconaj….chiar daca se face cu acte!
    Sa omori un exemplar tanar si viguros este o crima!
    De aceea trebuie foarte bine evaluata vanarea animalelor salbatice.
    Uitati-va si voi unguri! Cate vanatori se desfasoara profilactic!?

    76
    18
    • Unii îl numesc SPORT, vânat -sportiv, sau Hunting „game” 🥺(joc) . Există multe websites, de unde poți să-ți cumperi o „partidă de vânătoare”, se pare că România este foarte Atractivă și generoasă cu străinii la acest capitol, inclusiv la a pregăti și acordă trofeele:

      +++Anunț: „ghid profesionist specializat în vânătoare în munții Carpați de jos și înalți din România, printre care: căprior roșu și căprior, capră carpatină, urs brun și așa mai departe.🐗🪵🦌🪵🐻
      Preț de la:
      ❗10.500 € pentru 1 zi, 1 vânător,
      cu 🐻Urs brun inclus”❗
      Hunting in Romania, including: Red and roe deer , Carpathian chamois , brown bears and so on (operam in peste 9 fonduri/domenii de vânătoare).
      Price from:
      €10,500
      for 1 day, 1 hunter,
      with Brown bear included. Sursă:
      https://www.bookyourhunt.com/en/Tour/39053#/reviews-section
      €10,500
      This price includes:
      https://www.bookyourhunt.com/en/Tour/39053#/reviews-section
      Best time for hunting: 1 Sep 2024 – 10 Dec 2024
      rată de succes:
      99.99%.
      ++++++++++++
      Anunț LUX: x” Oferim vânătoare de Lux, oferind cazare în unități de 5 stele situate în inima domeniului de vânătoare, mașini special construite pentru a ajunge în cele mai sălbatice locuri, precum și posibilitatea de a închiria arme profesionale, produse ale celebrelor armurii. Toate acestea pentru a îndeplini cele mai exigente standarde de vânătoare de lux la nivel global.Preț de la:
      2.500 € chamois🦌Acest preț include: Tarif zilnic, pentru 1 zi
      (2500 euros,Dâmbovița, Romania). Sursă:
      https://www.bookyourhunt.com/en/Tour/33972
      ++++

      24
      1
    • @Generic
      Yungurii vânează in România! 😔😑
      Vezi reviews lor pe site de mai jos bookyourhunt!!!

      18
      3
  • Lăsând la o parte partea legală a astfel de fapte, unde pseudojustitia romanistaneza mimează ceva acțiuni, dpdv moral indivizi care fac așa ceva reprezintă o insultă pentru specia umană.

    Vânătoarea, ca act „sportiv” sau „de recreere” ori „distracție”, nu își are loc într-o societate civilizată, deja de mult timp. Cu atât mai mult în secolul 21.

    Așadar, pentru astfel de indivizi, care, la nivel local, în marea lor majoritate cu un nivel de educație precar și duc mai departe tradiția lu’ nea Nelu și a trandafirilor roșii, pentru astfel de indivizi am mai puțin respect decât am pentru un vierme. Și cam atât .

    77
    14
    • Ai grija ca ai insultat cam jumatate din clasa politica si cam un sfert din mediul de afaceri bistritean cu afirmatia asta. Sunt de acord cu ea 100%.

      Astia vaneaza cam cum fac si facultate. Ii intereseaza doar trofeul, doar sa aiba cu se lauda. Ii doare in cur de onoare si de faptul ca scopul acestor actiuni e total altul.

      88
      4
    • Noroc că sunt primării și ocoale silvice că s-au adunat hoții ,toți,pe acolo și măcar știm pe unde se află.

      42
      1
    • @mi;
      În toamna trecuta cred 2023, după fugăritul acelui URS prin Bistrița, o fost o emisiune la un alt tv]ziar local ; unde fl dl vânător Harjoaba ⛰️🏕 mai zicea unele altele, căutați și vizionați video!!!

      10
    • Vanatoarea si pescuitul sunt primele indeletniciri ale omenirii iar prostituția a doua….asa ai aparut tu pe lume ca sa ti dai cu parerea….cum e ceva ce nu va convine o dati in politica uitand ca vanatoarea nu au inventat o comuniștii ci a fost necesara supravietuirii. Vreti sa excludeti tot ce a stat la baza formarii omului si sa veniti cu bazaconii de genului „mancatorilor de gandaci”….mancatori de cacat ce sunteti….

      1
      10
    • @Ermal
      bă gunoiule ..întoarce-te tu în secolul ”vânătoare pentru hrană” și scutește-mă (pe mine personal)
      de umbra ta de idiot util. tu supraviețuiești de prin păduri?
      hai să-ți iau o pizza sau o șaorma amarâtule.

    • Adevărat.
      Dar romanii needucati și prosti pun botul la toate vrajelile.
      Își semnează propria sentința.

      9
      6
  • Ce atrocități nenicule ? Voi n-ați înțeles ca asta cu „vanatoare” este si o afacere, un business?! Străinii din UE; Canada , etc dau euroi grei sa vina sa vâneze în România. Bănuiesc k o parte din galbeni merje și în visteria Statului .

    10
  • Sunt informați vecinii, și vin,stați liniștit! 👍
    Ex:
    Fishing / Hunting in Romania Chanel: (Vizionează „Medvevadászat Romániában 1. 🐻rész” pe YouTube ( traducere: Hu>Ro Vânătoarea de urs în România)
    https://youtu.be/mmlRhrySmUY?si=r1xNuRXSLLgXe_I9

    Tradus din maghiară:
    „Maghiară: Din cauza pagubelor🌾🌾🐓🐓 record de anul trecut, după 4 patru ani de interdicție completă, vânătoarea de 🐻 URS reîncepe în România anul acesta. Decretul Ministerului Protecției Mediului din România – pe lângă împușcarea a 140 de urși ce „creează probleme” – permite și o cotă de intervenție mai mică. Deși vânătorii salută măsura, ei o consideră doar de ” stingere a incendiilor”: nu aduce schimbări semnificative din punct de vedere al controlului stocurilor.
    ––(original)Magyar: A tavalyi rekordméretű medvekár miatt – négy év teljes tilalom után – idén újraindul a medvevadászat Romániában. A román környezetvédelmi minisztérium rendelete – 140 problémás medve kilövése mellett – egy kisebb beavatkozási kvótát is engedélyez. A vadgazdák ugyan üdvözlik az intézkedést, ám csupán tűzoltásnak tartják: az állományszabályozás szempontjából ugyanis nem hoz jelentős változást.
    Tv Hu:
    https://youtu.be/Kj9hghdOGKA?si=-88oYtecEsOTUMKt

  • ..

    Sălbăticiunile care dăunează, fac stricăciuni (mistreții și urșii la lanuri porumb,la găini etc ) sau Ursul care atacă și omoară Omul, TREBUIE eliminate,
    Însă,
    De ce sa distrugem faună v flora țării pt plăcerea și galbenii € unor Vânători -străini ? Iar „ne vindem” străinilor?????
    Natura se echilibrează singură ! 🐓🦌🪵🐺🦊Cocoșul de munte, prepeliță, căprioară etc sunt hrană bună pt lupi și vulpi !de ce sa fie omorâte pt un GAME? O Vânătoare Sportivă?😒
    ––
    p.s. cât despre „primele îndeletniciri ale omului”
    Omul din grota / cavernă vâna pt a MANCA deci pt a subzista /supraviețui si a se apăra de prădători!!!!🪨🐗🦣
    NU VANA DE/DIN PLĂCERE!!!!!!
    Din blana lor își facea „haine”, curele, „pături” corturi etc etc.
    „cercetătorii britanici au demonstrat că Neanderthalienii au fost capabili să pună în aplicare ”strategii de vânătoare complexe” şi să aibă ”un comportament de tip cooperativ”, a declarat în cadrul unui comunicat Annemieke Milks de la University College Londra.
    Sursa: https://www.agerpres.ro/stiintatehnica/2018/06/26/omul-de-neanderthal-era-un-vanator-capabil-sa-utilizeze-strategii-complexe-studiu–134311

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.