Social

Via Transilvanica, în top 25 cele mai frumoase destinații din lume în 2025

Traseul tematic de drumeție ”Via Transilvanica” a fost inclus de revista ”National Geographic”, alături de Brașov, într-un top 25 al celor mai frumoase destinații din lume, demne de vizitat în anul 2025.

”Via Transilvanica – Drumul care unește” – este un proiect inițiat în anul 2018 de către Asociația Tășuleasa Social. El traversează țara de la Putna la Drobeta Turnu Severin pe 1.400 kilometri.

Postul National Geographic l-a inclus în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în anul 2025, jurnaliștii fiind impresionați îndeosebi de Terra Saxonum și Terra Dacia, care traversează județele Mureș, Alba și Hunedoara.

Traseul a mai fost menționat în revista ”Time” și a câștigat premiul publicului în 2023 la o competiție organizată de ”Europa Nostra”, – cea mai importantă rețea de organizații din domeniul salvării patrimoniului.

„Anul acesta Via Transilvanica a plecat ca focul în vânt peste tot Pământul și a ajuns în reviste atât de prestigioase, în care nu mi-aș fi putut imagina vreodată că vom ajunge cu proiectul nostru. National Geographic a pus, de fapt, România în cele 25 de locuri cele mai frumoase de văzut în 2025. Că împărțim cu Brașovul, un oraș cu istorie, un proiect lansat de doar doi ani, este pentru noi mai mult decât onorant. Îmi doresc ca fiecare părinte de drum să se implice pentru ca această cărare să rămână permanent demnă de vizitat, cu marcaje lizibile, curată, în armonie perfectă cu locurile minunate pe care le străbate”, a declarat, pentru GO Hunedoara, Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, organizația care a creat Via Transilvanica.

AICI puteți vedea cu ce țări împarte Via Transilvanica topul celor mai frumoase 25 de destinații din lume în 2025.

1 comentariu

  • Ca sa fim corecti, Via Transilvanica este mentionata in interiorul textului al carui titlu , respectiv una din cele 25 de destinatii , este Brasovul! Oricum, remarcabil!

    6
    4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.