Cultură

Spectacol aniversar ”Cununa de pe Someş – 45 de ani”

Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” Bistriţa organizează duminică 10 noiembrie, ora 17.00, la Teatrul de Vară din centrul oraşului, aniversarea a 45 ani de activitate artistică neîntreruptă a Ansamblului folcloric ”Cununa de pe Someş”. Sunt aşteptaţi toţi membrii (foşti şi actuali) ai prestigiosului ansamblu folcloric.

aniversare cununaInvitaţiile pentru spectacolul ”Cununa de pe Someş – 45 de ani” se găsesc la sediul organizatorilor – tel: 0744 515 513.

Ansamblu etalon al folclorului din ţinuturile Bistriţei şi Năsăudului, ”Cununa de pe Someş” a luat fiinţă în anul 1968 pe structura deja existentă a unui ansamblu întemeiat în anul 1952. Pe lângă suitele de dansuri populare specifice judeţului Bistriţa-Năsăud, ”Cununa de pe Someş” interpretează în egală măsură jocuri populare din diverse zone şi subzone etnofolclorice din provinciile istorice ale României, dispunând în acest sens şi de o costumaţie autentică pentru fiecare zonă în parte. ”Cununa de pe Someş” a participat la numeroase festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.