Managerul Restaurantului ”Coroana de Aur”, Camelia Avram, spune că toate felurile de mâncare din „Meniul de primăvară” sunt pregătite cu ingrediente proaspete adecvate sezonului. De exemplu, cotletul de somon cu sos de leurdă, garnisit cu dovlecei şi ciuperci în vin conţine leurda, un excelent purificator al sângelui. Planta apare primăvara şi are capacitatea de a curăţa sângele, stomacul, ficatul. Frunzele sunt excelente în salate, dar şi garnituri. De altfel, angajaţii restaurantului au adunat ei înşişi leurdă ca să fie convinşi că ingredientele pe care le folosesc în mâncare sunt de cea mai bună calitate.
Dacă treceţi zilele acestea pe la „Coroana de Aur” nu uitaţi să comandaţi şi salata de primăvară care conţine salată verde, spanac, ouă de prepeliţă, ridichi, ceapă verde, roşii cherry, dar şi bacon şi crutoane. Este un fel de mâncare care vă vitaminizează, dar în acelaşi timp vă asigură şi necesarul de proteine. Aşa cum se ştie, spanacul conţine multe săruri minerale – sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod, fier- , dar şi vitaminele A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic, clorofilă, etc. Este recomandat nu numai pentru fortifierea organismului şi curăţirea lui, dar şi în convalescenţă, anemie, astenie fizică şi nervoasă des întâlnite mai ales primăvara.
Tot în meniul de primăvară mai găsiţi supă cremă de spanac cu bruschete de gorgonzola, ciorbă de salată cu mămăliguţă cu brânză şi jumări, paste carbonara cu leurdă, piept de pui în fulgi de porumb cu miez de gorgonzola şi salată de primăvară, antricot de vită cu mousse de cartofi şi spanac proaspăt tras la tiganie sau friptură de miel cu piure de spanac.
Şi deserturile sunt adaptate sezonului. De astăzi, vă puteţi delecta cu spumă de căpşuni, tartă de căpşuni sau creme brulee. La capitolul băuturi, „Coroana de Aur” recomandă fresh de portocală cu căpşuni, strawberry dream (căpşuni, lămâie, mentă, zahăr şi gheaţă), limonadă cu căpşuni şi proseco.
În ce priveşte preţurile, nu trebuie să vă faceţi griji fiindcă sunt pentru orice buzunar. Supele costă între 12 şi 15 lei, felul principal între 15 şi 45 de lei, iar deserturile între 5 şi 8 lei. Cea mai scumpă băutură răcoritoare este 10 lei.
Adaugă comentariu