Actualitate

Săptămâna aceasta, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a

Peste 2.800 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi în Bistriţa-Năsăud la Evaluarea Naţională şi vor susţine, de luni 23 până miercuri 25 iunie, probele scrise la limba română, limba maternă şi matematică. Rezultatele se afişează în 27 iunie, iar cele finale, după rezolvarea contestaţiilor, în 1 iulie.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a va debuta luni, 23 iunie, şi se va desfăşura după următorul calendar:

– 23 iunie: Limba şi literatura română – probă scrisă

– 24 iunie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

– 25 iunie: Matematică – probă scrisă

– 27 iunie: Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

– 27 iunie: Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

– 28 iunie-30 iunie: Rezolvarea contestaţiilor

– 1 iulie: Afişarea rezultatelor finale

La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud sunt înscrişi la Evaluarea Naţională 2.824 elevi, care susţin examenul în 83 de centre. Lucrările vor fi evaluate în 8 centre. 

Elevii nu pot intra în sălile de examen cu telefoane mobile, cu cărţi, caiete şi alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă. În sălile de examen sunt camere de supraveghere video. De asemenea, sunt supravegheate video şi sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Candidaţii pot solicita comisiei de organizare a Evaluării Naţionale să-şi vadă lucrările numai după afişarea rezultatelor finale, după contestaţii. „Vizualizarea lucrării nu poate conduce la reevaluarea sau modificarea notelor acordate candidatului respectiv”, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului.

Începând din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Anul trecut, peste 62% dintre elevii care au susţinut evaluarea naţională au promovat examenul obţinând medii peste 5, cea mai mare medie obţinută de un elev din Bistriţa-Năsăud fiind 9,95.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS