Cultură

Piesa ”Forma lucrurilor” – Teatrul Naţional din Târgu Mureş, în 5 mai la Teatrul de vară

Micro-stagiunea teatrală 2015 continuă la Bistriţa cu a patra piesă de teatru pusă în scenă în Teatrul de vară de la deschiderea acesteia, în luna martie. Marţi 5 mai, actorii teatrului Naţional din Târgu Mureş vin în faţa bistriţenilor cu piesa ”Forma lucrurilor” de Neil LaBute, regia Adrian Iclenzan.

Spectacolul de marţi 5 mai începe la ora 18.00.

Temele centrale ale piesei ”Forma lucrurilor – The Shape of Things” sunt legate de natura stoicismului, arta, intimitatea, explorarea iubirii şi dorinţa oamenilor de a face lucruri pentru dragoste. Acţiunea se petrece într-un mic oraş universitar american şi ne povesteşte cum o tânără vizitatoare a unui muzeu este apostrofată timid de un supraveghetor, între cei doi născându-se o idilă. Cei doi se întâlnesc, iar de aici până la transformarea bărbatului nu mai e decât un pas. Această transformare îi revoltă pe prietenii săi. Studenta la arte plastice îşi trateaza partenerul ca pe un cobai, transformându-l pe acesta într-o “sculptură vie”.

Distribuţia: Evelyn – Raisa Anè, Adam – Costin Gavază, Jenny – Georgiana Ghergu, Phillip – Ciprian Mistreanu.

Traducerea: Vlad Massaci & Cristi Juncu. Regia: Adrian Iclenzan. Scenografia: Cristina Grigoraş. Sufleur: Laura Moldovan. Regizor tehnic: Ilarian Varga.     

Micro-stagiunea teatrală 2015, organizată de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc”, care s-a deschis la Bistriţa în 10 martie cu piesa ”Accidentul” pusă în scenă de Teatrul Municipal din Baia Mare, a continuat în 26 martie cu ”Nunta lui Figaro”, jucată de actorii Teatrului Municipal ”Bacovia” din Bacău, şi cu spectacolul ”Conu’ Leonida… farsă cu reacţiunea” – 19 aprilie, Teatrul Municipal Baia Mare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.