Actualitate

Judecătoria Bistriţa: Restituirea eşalonată a taxei auto în 5 ani contravine CEDO

Judecătoria Bistriţa a pronunţat o sentinţă prin care restituirea eşalonată a taxei auto în 5 ani contravine CEDO. Decizia a fost luată într-o cauză al cărei obiect a fost “contestaţie la executare”, contestator fiind Administraţia Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, iar intimat Nicolae Cosmin Marius.

Potrivit portalurilor juridice, în data de 4 mai 2011, Nicolae Cosmin Marius a achitat taxa de poluare în cuantum de 3.313 de lei la AJFP Bistriţa-Năsăud, suma de bani intrând la Fondul pentru Mediu. Bărbatul a dat în judecată statul ca să îşi recupereze banii, iar prin sentinţa civilă nr. 447/04.04.2013 pronunţată de Tribunalul BN în dosarul nr. 3780/112/2012 având ca obiect contencios administrativ, s-a admis acţiunea formulată de către acesta, iar AJFP Bistriţa-Năsăud a fost obligată să îi restituie acestuia suma de 3.313 lei, cu titlu de taxă pe poluare, dobânda legală calculată de la data plăţii taxei şi până la restituirea efectivă, precum şi suma de 439,30 lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Cum statul nu i-a plătit bărbatului banii, acesta a apelat la un executor. Aşa se face că, în data de 12 februarie 2015, s-a înregistrat, din partea SCPEJ STOLNEAN, somaţia emisă la 5 februarie 2015, încheierea prin care s-au stabilit cheltuielile de executare şi calculul dobânzilor, încheierea privind admiterea cererii de executare silită, împreună cu sentinţa civilă ce constituie titlu executoriu, prin care somează Fiscul să achite suma totală de 5.459,68 lei în favoarea şoferului.

AJFP Bistriţa-Năsăud a făcut contestaţie la executare şi a solicitat Judecătoriei Bistriţa ca prin hotărârea ce o va pronunţa să dispună anularea somaţiei de plată din 5 februarie 2015, a încheierii nr. 51/2015/1 din 3 februarie 2015 privind stabilirea cheltuielilor de executare şi calculul dobânzilor şi a încheierii din data de 3 februarie 2015 privind admiterea cererii de executare şi încuviinţarea executării silite, emise de SCPEJ Stolnean Romeo Marius şi Stolnean Oana în dosarul execuţional nr. 51/2015, ca fiind neîntemeiate şi nelegale; suspendarea executării silite, fără plata cauţiunii, până la soluţionarea contestaţiei la executare. Instanţa însă a respins cererea, iar în motivarea sentinţei a arătat că restituirea eşalonată a taxei auto în 5 ani contravine CEDO.

Mai multe despre acest subiect, citiţi aici.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS