Social

Viceprimar găsit incompatibil de ANI

Încă un ales local din Bistrița-Năsăud a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). El a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Este vorba de viceprimarul comunei Ilva Mică, Ilie Mușină (PSD).

”S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar şi funcțiile de administrator-membru al Consiliului de Administrație al Ocolului Silvic Plaiurile Heniului RA (în perioada 18 martie 2009 – 30 aprilie 2009) şi membru al Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 1 Ilva Mică (în perioada 15 septembrie 2010-15 septembrie 2014), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, a anunțat ANI.

Conform legii, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”. „Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.